Kerry: Europa are mare nevoie de inovare in industria...

Kerry: Europa are mare nevoie de inovare in industria alimentara

Gigantul irlandez din industria lactatelor, Kerry a sugerat că este nevoie de mai multă inovare în sectorul produselor lactate, spunând că Europa are nevoie mai mult decât oricând pentru a contracara un mediu macroeconomic plat și prețurile în scădere la lapte.

-

 

Compania Kerry a construit un centru de cercetare și dezvoltare care va costa 100 de milioane și va fi localizat în Naas lângă Dublin pentru a încuraja inovare în substanțe nutritive pentru produsele lactate și alte produse alimentare, atât în cadrul Kerry cât și pentru clienții săi care produc formule pentru bebeluși și pentru sportivi.

Kerry a evoluat într-un gigant global de produse lactate, dar a ales ca noul său centru de cercetare și dezvoltare să fie amplasat în țara sa de origine.

Aceasta se va concentra pe piețele europene, precum și Orientul Mijlociu și Africa, însă va lucra cu alte centre regionale de cercetare și dezvoltare din America și Asia, a declarat directorul departamentului tehnologic pentru ingrediente funcționale, Albert McQuaid.
“Europa are mare nevoie de inovare”, a spus el. “Sectorul produselor lactate și în special al lactatelor cu o valoare adăugată este bine poziționat pentru a face inovare în cee ace privește gustul și nutriția.”

Potrivit Consiliului Irlandez al Alimentelor (Bord Bia) exporturile de produse lactate și ingrediente a ajuns la 3 miliarde € în 2014, ceea ce face cel mai mare sector exportator de alimente din Irlanda, mai mult decât carnea de vită (2.25 miliarde euro), alimente fabricate (1.67miliarde de euro) și băuturi (1.2 miliarde de euro).

McQuaid a mai adăugat: “Situația macro nu este în creștere în Europa, dar segmentele vor crește și suntem bine poziționați pentru a face inovație in acest segment al ingredientelor, mai ales acum că avem și acest nou centru de cercetare și dezvoltare.”

Inovare_lactate

Ministrul irlandez al Agriculturii, Alimentației, Marinei și ministrul Apărării Simon Coveney a deschis centrul unde lucrează aproximativ 800 de persoane inclusiv cercetători, dezvoltatori de produs, formulatori, persoane care lucrează dezvoltarea de afaceri și manageri. Alți 100 sunt stabiliți să se alăture echipei în 2016.

“Kerry a crescut dintr-un producător regional în cea mai mare companie alimentară din Irlanda și a doua cea mai mare companie din țară,” a declarant mnistrul Coveney înainte de deschiderea oficială a centrului. “Centrul are 900 de oameni angajați în dezvoltarea alimentelor viitoare. Deci asta e o mare poveste de succes pentru Kerry și industria produselor lactate din Irlanda.

“Deci, mai degrabă decât pur și simplu exportând volume mari de pulberi de lapte degresat și semi-degresat și lapte praf – și într-o mare măsură o cantitate mare de unt și brânză, gama și valoarea produselor lactate irlandeze a crescut dramatic. Acesta a atras, de asemenea, o mulțime de investiții străine, astfel cele mai mari patru companii de formule nutritive pentru copii au o prezență în Irlanda. “

În acest context de valoare adăugată Kerry, împreună cu alte mari companii irlandeze din sectorul produselor lactate cum sunt Glanbia, Dairygold, Carbery și instituțiile de cercetare și universitățile, sunt parteneri în proiectul comun pentru lapte denumit Food for Health Ireland FHI (Alimente Sănătoase din Irlanda), care își coordonează eforturilor pentru a stimula și mai mult valoarea laptelui prin cercetare în domenii precum managementul greutății diverselor produse din lapte și produse pentru nutriția sportivilor.

La deschiderea oficială a centrului de la Naas, CEO-ul Kerry, Stan McCarthy a declarat că acest centru va permite companiei o mai bună interacțiune cu clienții săi și “de a furniza clienților cheie accesul la toate cercetările, tehnologiile grupului, inovațiile și aplicațiile pentru industriile alimentară, băuturilor și farmaceutică.

“În plus, ea va servi drept centru global al grupului de excelență pentru nutriție și va optimiza diferențierea produselor pe piață, oferind în același timp o viteză de neegalat pe piață.”

 

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar