Siguranta Prevenirea contaminării încrucișate în fabricile de prelucrare a cărnii

Prevenirea contaminării încrucișate în fabricile de prelucrare a cărnii

-

Riscul de contaminare încrucișată este o preocupare majoră în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

Trecerea bacteriilor, virușilor sau altor substanțe toxice potențial mortale de la produsele alimentare sau suprafețele contaminate poate avea rezultate catastrofale, astfel încât minimizarea unei astfel de probabilității prin respectarea practicilor solide de siguranță alimentară este esențială.

Aceste riscuri sunt deosebit de răspândite în mediile de procesare, inclusiv în producția de carne, în care produsul de bază este un purtător comun de bacterii și, prin urmare, este necesar să existe măsuri preventive adecvate.

Înțelegerea contaminării încrucișate

Respectarea practicilor solide de siguranță alimentară este esențială

Lanțul de aprovizionare pentru procesarea cărnii este susceptibil de risc de contaminare încrucișată prin mai multe canale.

Prezența inerentă a bacteriilor și a altor agenți patogeni în cadrul materiei prime în sine introduce imediat riscul contaminării biologice dacă produsele din carne sunt amestecate înainte, în timpul sau după sacrificare. Contactul de la produs la produs sau contactul repetat cu suprafețele de procesare obișnuite, inclusiv mâinile operatorului, vor duce rapid la contaminarea încrucișată.

Riscuri suplimentare de contaminare biologică apar în procesul de transport dacă măsurile implementate de gestionare a lanțului rece sunt inadecvate, facilitând potențial creșterea bacteriană.

Contaminarea chimică și fizică încrucișată sunt, de asemenea, posibilități reale – așchii de metal introduse prin mașini de prelucrare slab întreținute sau manipulate prezintă un risc, la fel și prezența pesticidelor și a substanțelor chimice utilizate în operațiuni.

Contaminarea încrucișată cu alergeni poate apărea în orice punct, inclusiv procesarea, ambalarea, transportul sau depozitarea.

În ciuda prevalenței multiplelor pericole potențiale existente la fiecare etapă a lanțului alimentar, majoritatea cazurilor de contaminare încrucișată poate fi prevenită în totalitate, cu condiția să existe un sistem de calitate solid care să încorporeze bune practici de fabricație.

Cea mai bună protecție este prevenția

Un sistem solid de calitate va încorpora furnizarea de echipamente de protecție individuală (EIP), inclusiv soluții adecvate de protecție a mâinilor. În mediile de procesare a cărnii, „adecvat” înseamnă mănuși care oferă apărare împotriva unei game de riscuri, inclusiv următoarele.

  • Rezistență la tăiere – o cerință majoră în mediile de procesare a cărnii, mănușile rezistente la tăiere ar trebui să fie fabricate dintr-un material care să ofere o apărare adecvată oferind în același timp flexibilitate, mișcare și dexteritate, permițând purtătorului să îndeplinească sarcini comune fără obstacole și diminuând probabilitatea de îndepărtare și risc crescut de rănire.
  • Protecție termică – soluția aleasă trebuie să ofere protecție împotriva mediului de lucru tipic rece pe care îl prezintă o instalație de procesare a cărnii. Mănușile ar trebui să ofere protecție împotriva condițiilor ambientale, precum și de contactul direct cu produse din carne reci sau umede.
  • Aderență – aderența slabă este adesea cauza principală a rănirii mâinilor. Incapacitatea de a prinde suficient scule și de a folosi utilaje după cum este necesar – mai ales în prezența unor condiții de mediu dificile – poate duce la alunecări (care cresc probabilitatea de tăiere sau perforare), zdrobire (prin efort excesiv de forță), stres, oboseală și dureri osoase sau musculare.

Deosebit de importante în industria de prelucrare a cărnii, mănușile de siguranță trebuie să fie construite dintr-un material care să permită o curățare temeinică, asigurându-ne că riscurile biologice de contaminare încrucișată sunt eliminate, în special atunci când se lucrează cu produse brute.

Materialele rezistente la tăiere de înaltă tehnologie de astăzi sunt concepute pentru a proteja mâinile de tăieturi și lovituri, permițând totuși mișcarea, dexteritatea și protecția suplimentară necesare pentru a efectua operațiuni suplimentare de siguranță alimentară, inclusiv spălarea ustensilelor și a altor echipamente. Gama largă de soluții de protecție a produselor alimentare de înaltă calitate, Ansell, ajută la gestionarea și prevenirea riscului de contaminare încrucișată pe întregul lanț de producție alimentară.

Dispunând de cele mai avansate tehnologii materiale, soluțiile noastre de protecție sunt certificate în condiții de siguranță pentru contactul cu produsele alimentare și respectă cerințele de conformitate ale industriei și ale guvernului, permițând lucrătorilor să îndeplinească sarcini știind că siguranța este cu adevărat în mâinile lor.

DIN ACTUALITATE

Fără tarabe cu preparate din carne, lapte sau ouă în Mamaia

Un nou activ normativ interzice comercializarea preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie în stațiunile turistice a...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare gătită și băuturi out of...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic ritm de creştere pentru ingredientul...

Din aceiasi categorie

Ce sunt psihobioticele și cum te ajută în pandemie, afli participând la conferința NNS 2021

Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Cum pot să ne ajute în lupta împotriva noului coronavirus...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare...

Un alt consens se clatină: unitatea țărilor UE împotriva legii etichetării probioticelor

Ministrul Danemarcei pentru Alimentație, Agricultură și Pescuit și-a propus să colaboreze cu Spania și alte țări ale UE în...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Ce sunt psihobioticele și cum te ajută în pandemie, afli participând la conferința NNS 2021

Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Cum pot să ne ajute în lupta împotriva noului coronavirus...

Rodica Segal, profesor universitar emerit va vorbi despre “Compusii antiinflamatori prezenti in alimente”, la MNNS 2021

Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar