Actualitate Amazon introduce conceptul de magazin alimentar cu cărucioare inteligente

Amazon introduce conceptul de magazin alimentar cu cărucioare inteligente

-

Gigantul tehnologic Amazon a anunțat că va deschide un supermarket cu cărucioare de cumpărături de înaltă tehnologie, care le va permite clienților să renunțe la casele de marcat.

Noul magazin alimentar de 35.000 de metri pătrați, cu sediul în Woodland Hills, Los Angeles, se numește Amazon Fresh și va fi primul magazin, din cele șapte preconizate a se va deschide în sudul Californiei și în Chicago.

„Anunțăm primul nostru magazin alimentar Amazon Fresh. Este un nou magazin alimentar conceput pentru a oferi o experiență de cumpărături fără probleme, indiferent dacă clienții cumpără în magazin sau online ”, a declarat Jeff Helbling, vicepreședintele magazinelor Amazon Fresh într-un interviu.

„Cu acest nou magazin, fructificăm experiența de decenii în operațiuni a Amazon de a livra produse la prețuri constant mici pentru toată lumea și de a livra gratuit produse alimentare în aceeași zi pentru membrii Prime.”

În noul supermarket va debuta și Dash Cart, un mic cărucior de cumpărături capabil să urmărească lista de articole achiziționate, fapt care le va permite cumpărătorilor să treacă rapid de linia caselor de marcat. Cărucioarele au, de asemenea, dispozitive Echo Show pentru a cere informații de la roboțelul Alexa, unde se află diverse articole în magazin.

Coșul inteligent permite astfel companiei să renunțe la casierii magazinului, folosind în schimb tehnologia pentru a urmări achizițiile, a factura un card de credit nominalizat și a permite cumpărătorilor să părăsească magazinul printr-un spațiu special desemnat.

Un ghișeu de servicii va oferi clienților un loc pentru a prelua comenzile realizate prin magazinul online al Amazon și pentru a primi returnările de produse fără a fi nevoie ca aceștia să ambaleze și să retrimită ei înșiși produsele.

Noul magazin alimentar constituie o extindere a lanțului de alimente organice Whole Foods al companiei, pe care l-a achiziționat pentru 13,7 miliarde de dolari în 2017. Cu toate acestea, Amazon Fresh va comercializa mărci cunoscute și o gamă largă de produse proaspete, carne și fructe de mare.


Sursa: FoodBev

Din aceiasi categorie

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Ca parte a...
- Advertisement -

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Stirile ultimelor 7 zile

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că...

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar