Home Actualitate Auchan a demarat o campanie de prevenire a risipei alimentare

Auchan a demarat o campanie de prevenire a risipei alimentare

0
Auchan

Retailerul multinațional francez Auchan a anunțat proiectul „Zero Risipă”, prin care și-a propus să limiteze cât se poate de mult risipa de alimente în România, anunță Play Tech.

Prin acest proiect, Auchan vizează o mai bună valorificare a alimentelor cu un ciclu de viață redus și oferă produse proaspete și de larg consum la un preț mai mic.

Potrivit datelor oferite de retailer, alimentele care se apropie de termenul limită de valabilitate vor fi identificate automat prin intermediul unor soluții IT. Alimentele selectate vor fi în stare bună de consum și vor fi etichetate adecvat pentru a reflecta noul preț redus.

Deocamdată, vor fi selectate doar produse alimentare ambalate precum: brânzeturi, mezeluri, lactate, congelate, sărate, dulciuri, alimentație specială și animalier, însă există demersuri pentru a include și alte segmente de alimente pe viitor.

Produsele cuprinse în acest proiect vor fi special semnalizate prin etichete galbene și expuse în zone dedicate din magazine, pentru a putea fi identificate cu ușurință de consumatori.

Proiectul va fi implementat în toate hipermarketurile Auchan din București în următoarele săptămâni și urmează să fie extins în toate magazinele retailerului din România.

Potrivit studiilor Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, anual, la nivel global, 1,3 miliarde de tone de mâncare sunt aruncate. În România, o treime din alimente ajunge la gunoi.

Sursa: Play Tech

Skip to toolbar