Actualitate Efectul domino în industria cărnii din cauza pandemiei de...

Efectul domino în industria cărnii din cauza pandemiei de coronavirus

-

Asociaţia crescătorilor de porci din Germania a anunțat că preţul cărnii de porc în viu a scăzut semnificativ în Germania deoarece unul dintre cele mai mari abatoare din ţară rămâne închis, în urma apariţiei unui focar de coronavirus.

Drept urmare, fermierii sunt nevoiți să-şi vândă la preţ redus animalele care urmează să fie sacrificate, informează Agerpres.

Abatorul Toennies, închis ca urmare a izbucnirii focarului de coronavirus, sacrifică şi
procesează în mod normal între 12% şi 14% din carnea de porc din Germania. Unitatea este închisă de trei săptămâni, după ce peste 1.500 de angajaţi, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Cum a scăzut prețul la carnea de porc

Săptămâna aceasta, preţul unui kilogram de carne de porc în Germania a scăzut la aproximativ 1,47 euro, de la 1,60 euro săptămâna trecută şi 1,66 euro în urmă cu trei săptămâni, în urma închiderii abatorului Toennies, susţine asociaţia, care cere redeschiderea unităţii cât mai curând posibil.

„Presiunea creşte în fiecare zi şi preţurile pentru porcii care urmează să fie sacrificaţi sunt în scădere liberă. Fermierii care cresc porci sunt principalele victime ale închiderii unităţii, care trebuie redeschisă respectându-se condiţiile de siguranţă pentru angajaţi”, apreciază asociaţia.

Toennies va putea redeschide unitatea doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă și doar dacă „nu va exista nicio ameninţare pentru oamenii care lucrează în această companie şi nici pentru locuitorii din districtul Guetersloh”.

Oficialii au primit deja un plan de măsuri de igienă elaborat de companie, însă autoritățile locale apreciază că „mai este nevoie de muncă şi cred că firma va face acest lucru”. Deocamdată, nu există o estimare privind data reluării activității în acest abator.

Toennies cere sprijin financiar de la stat

Compania germană de procesare a cărnii Toennies a solicitat sprijinul guvernului de la Berlin pentru a plăti muncitorii aflați în carantină fără să fie bolnavi.

„Nu am prea mult simpatie pentru asta. După ce o întreaga regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritarii publice”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, publicației Bild am Sonntag, citată de Ziare.com.

Legea germană permite firmelor să primească sprijin dacă muncitorii lor sunt plasați în carantină.

Focarul de coronavirus apărut la abator a declanşat o dezbatere despre standardele din industria alimentară din Germania şi dependenţa sa de forţa de muncă reprezentată de străini, în special din România.

Sursa: Agerpres

Din aceiasi categorie

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Estimările USDA arată schimbări în clasamentul mondial de exportatori de grâu

Departamentul American al Agriculturii (USDA) estimează că Rusia va deveni cel mai mare exportator global de grâu, informează site-ul...

Grupul care a făcut o ofertă pentru achiziționarea Carrefour s-ar fi răzgândit (surse)

Grupul canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard ar fi renunțat la oferta de achiziție a Carrefour, după ce Guvernul francez...
- Advertisement -

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 9.918...

Grupul Danone optimizează controlul TOC și reduce costurile cu reactivii

Studiu de caz: BioTector și RTC în aplicații din industria alimentara Problema: Stația de epurare a unui producător din...

Stirile ultimelor 7 zile

Estimările USDA arată schimbări în clasamentul mondial de exportatori de grâu

Departamentul American al Agriculturii (USDA) estimează că Rusia va...

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar