Sericina in alimente – studii si produse noi

Un premix  pentru panificație – patiserie – cofetărie care conține sericină inventat de Dr. Ing. Irina Mihaela Matran si Dr.Ing. Monica Gabriela Dinu a fost premiat cu Medalie de Aur în anul 2019 la Salonul Internațional de Inventică de la Cluj – Napoca; pe lângă acest premix au mai fost dezvoltate și alte produse alimentare dietetice cu scopuri medicale speciale pentru anumite patologii care au în compoziție sericină și a căror eficacitate urmează să fie determinată preclinic.

În prezent sericina este acceptată în industria alimentară în Asia unde sunt brevetate diverse produse alimentare, ca de exemplu înghețată, vin și altele, fiind cercetată și în domeniul medicinei, farmaceutic și cosmetic.

Mai multe informatii veti putea afla la NNS 2020 din prezentarea “Sericina în alimente – studii și produse noi” sustinuta de Irina Mihaela Matran. 

Colectivul format din Dr. Ing. Irina Mihaela Matran, Ing. Eugen Boțan și Prof. Univ. Dr. Dan L. Dumitrașcu de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj – Napoca, au realizat o cercetare experimentală  pentru determinarea eficacității sericinei în tratamentul constipației provocat de opiacee (morfină).

FORMULAR DE INSCRIERE – EARLY BIRD 2020!

Constipația este o patologie multifactorială, principalele cauze fiind stilul de viață, inclusiv alimentația, anumite tratamente medicamentoase și factorii psihosociali. În prezent, specialiștii din industria  farmaceutică și cea a suplimentelor alimentare caută soluții alternative pentru tratamentul constipației.

Cercetarea experimentală este de tipul unui studiu preclinic și a fost realizată pe trei loturi de șobolani Wistar, hrăniți cu furaj standard, furaj standard și lactoferină bovină, respectiv furaj standard și sericină.

În urma analizelor fizico – chimice și biochimice ale fecalelor și urinei, precum și a altor cercetări științifice, Dr. Ing. Irina Mihaela Matran și Ing. Eugen Boțan au depus dosarele administrativ și tehnic pentru obținerea Avizului favorabil al Comisiei Europene și EFSA pentru introducerea sericinei ca ingredient alimentar nou în Europa, pentru grupele de produse: alimente pentru stări de nutriție specială și produse de panificație și patiserie.

Dr. Ing. Irina Mihaela Matran este absolventă a Facultății de Tehnologia Produselor Alimentare, specializarea Tehnologia și Controlul Calității Produselor Alimentare, din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. După terminarea facultății, a absolvit două Mastere:  “Asigurarea Calității și Siguranței Alimentare” în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și “Farmacovigilență: Monitorizarea Siguranței Medicamentelor” în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj – Napoca și a susținut Teza de Doctorat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”. A participat la diverse evenimente știintifice din domeniul gastroenterologiei, medicinei psihosociale și industriei alimentare. A fost distinsă cu Premiul III pentru cercetare în patologie digestivă, în cadrul celui de al XXXVII-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă.

DESPRE NNS 2020 AICI

FORMULAR DE INSCRIERE – EARLY BIRD 2020!

PACHETE EXPOZANTI SI PARTENERI NNS 2020


 

GALERIE FOTO EDIȚIA 1 – APRILIE 2019

VEZI PROGRAMUL ȘI TEMATICA EDIȚIEI DIN 2019

PARTENRI NNS 2020

 CHR_HANSEN2  Rimco  PENTRU JURNALIȘTI, înscrierea este GRATUITA și se poate face prin trimiterea datelor de contact la office@roaliment.ro.

Pentru pachetele de PARTENERI sau SPONSORI cat si pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin email la office@roaliment.ro sau contactati echipa de vanzari direct:

  • +40744 162 991 – Claudia Ana Bocean
  • +40744 776 061 – Alexandru Coza
  • +40727 001 904 – Elena Dumitru