Ambalaje Etichetare Studiu: Ingredientele nerecunoscute descurajează consumatorii?

Studiu: Ingredientele nerecunoscute descurajează consumatorii?

-

Un nou sondaj care investighează preferința cumpărătorilor din Marea Britanie și SUA sugerează că multe produse alimentare și băuturi nu oferă etichetarea clară dorită de consumatori.

Tendința etichetei curate, prin care consumatorii solicită produse alimentare naturale fără ingrediente artificiale, nu dă semne că ar intra pe o pantă descendentă.

Un nou sondaj efectuat luna trecută pe un eșantion de 1.000 de persoane adulte din Marea Britanie și SUA a arătat că, în ambele părți ale Atlanticului, etichetele cu listele de ingrediente nu sunt încă suficient de clare.

Potrivit Ingredient Communications, care a comandat efectuarea sondajului SurveyGoo, ingredientele nerecunoscute continuă să descurajeze consumatorii. Jumătate dintre respondenți au spus că sunt „mai predispuși” să cumpere un produs dacă pot recunoaște toate ingredientele enumerate pe etichetă.

Cu toate acestea, producătorii de alimente și băuturi par să rămână în urmă cu satisfacerea acestei cereri, doar 19% dintre consumatori spunând că recunosc întotdeauna toate ingredientele menționate pe ambalaj.

Atunci când consumatorii recunosc toate ingredientele, 36% au declarat că sunt fericiți să plătească un preț mai mare pentru produs. În schimb, mai mult de o treime dintre respondenți au spus că există mai puține șanse să cumpere un produs realizat cu cel puțin un ingredient pe care nu îl recunosc.

În conformitate cu tendința legată de o etichetă curată, majoritatea respondenților au spus că preferă ingredientele naturale în locul aditivilor artificiali. Într-adevăr, 81% au declarat că eticheta „făcută cu ingrediente naturale” este fie „atrăgătoare”, fie „destul de atrăgătoare”. Șaptezeci și opt la sută au simțit același lucru cu privire la eticheta „fără ingrediente artificiale”.

Potrivit lui Richard Clarke, director general al Ingredient Communications, sondajul aduce în atenție o serie de provocări cu privire la cât de bine răspunde industria alimentară, preferințelor consumatorilor.

“Companiile de ingrediente au făcut pași mari înainte pentru a-și optimiza portofoliile pentru a include ingrediente de tip „etichetă curată” care pot fi declarate pe ambalaj într-un limbaj clar pe care majoritatea consumatorilor îl vor recunoaște”, a spus el.

„Producătorii de produse finite ar trebui să ia în considerare formularea – sau reformularea – produselor lor pentru a include aceste ingrediente, sau riscă să fie lăsate în urmă de competitorii care reușesc acest lucru.“


Sursa: FoodNavigator

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință...

Etichetele inteligente și active ar putea „revoluționa comunicarea în sectorul alimentar”

Etichetele inteligente care utilizează tehnologia de ultimă generație pentru...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar