facebook
Thursday, December 1, 2022
CalitateAnalizaSoluții de măsurare și monitorizare de ultimă generație

Soluții de măsurare și monitorizare de ultimă generație

-

2022 este an aniversar pentru Testo, marcând 10 ani de când compania a luat ființă în România ca subsidiară a grupului german Testo Holding.

Testo este un producător de aparate de măsurare, care face aparate de măsurare de peste 60 de ani (pentru industria alimentară, industria farmaceutică, aplicații industriale, tehnologia construcțiilor, controlul emisiilor etc.); în prezent Testo este și un dezvoltator de tehnologii de măsurare pentru ca alimentele să poată fi produse, depozitate și distribuite în siguranță. Firma este un lider mondial în domeniul tehnologiei de măsurare portabile și staționare. Testo are o prezență globală direct sau prin partenerii săi: are sediul principal în Lenzkirch în Pădurea Neagră, Germania și este prezent în 25 de țări, precum și în alte 109 țări prin parteneri. La nivel mondial, are un număr de 3.200 de angajaţi dintre care peste 200 sunt implicaţi în cercetare, contribuind la identificarea soluțiilor de măsurare inovatoare.

Cu peste 100.000 de clienți din sectorul alimentar în întreaga lume, Testo este lider mondial în domeniul tehnologiei de măsurare portabile și staționare. Compania furnizează anual peste 170.000 de instrumente de măsură pentru sectorul alimentar și oferă nu mai puțin de 200.000 de etalonări pentru tehnologii de măsurare destinate acestui sector.
În România, Testo este prezent din 2012, prin două locații: una la Cluj unde este sediul principal și una la București care a fost deschisă anul acesta. Există două centre de service și un laborator acreditat RENAR. Produsele Testo sunt utilizate în toate segmentele industriei alimentare: producție, depozitare, comercializare, transport.

Gama de echipamente este foarte variată: o foarte largă gamă de termometre portabile și staționare (peste 30 de modele ce pot fi folosite în orice fel de aplicație, în orcice fel de condiții), termohidrometre, sisteme de monitorizare, pH-metre, precum și software-ul și serviciile care vin asociate acestor echipamente. Aparatele de măsurare de la Testo se utilizează într-o gamă foarte largă de industrii și aplicații cum ar fi industria energetică, industria farmaceutică, monitorizarea emisiilor și a proceselor industriale dar și în domeniul HVAC.

„Compania a evoluat într-un mod foarte sănătos, având o creștere constantă de la an la an. Dacă ne uităm în urmă și comparăm dimensiunea companiei și cifra de afaceri din primul an de activitate cu situația actuală, ne putem mândri cu rezultate excepționale la 10 ani de la înființare. Cu o creștere de 4 ori a numărului de angajați și de 6 ori a cifrei de afaceri comparativ cu 2012, putem spune că evoluția companiei a fost una foarte bună. În plus, anul acesta, pe lângă sediul central din Cluj-Napoca am deschis un birou nou și în București, pentru ca astfel cu cele două locații să putem răspunde prompt tuturor solicitărilor venite din partea clienților și partenerilor noștri,” declara Horațiu Bașa, CEO, Testo Romania.

Ponderea aparatelor de măsurare destinate sectorului alimentar a atins valoarea de 25% în anul 2021 din totalul cifrei de afaceri, iar cele destinate industriei cărnii reprezintă aproximativ 40% din această pondere.

„Pot spune că, în comparație cu anul 2012, interesul pentru instrumentele de măsurare a crescut constant, iar producătorii și procesatorii români sunt dispuși tot mai mult să investească în aparate de măsurare fiabile și ușor de utilizat care să ii ajute să economisească timp și resurse. Putem spune că anul 2021 a fost unul extraordinar din punct de vedere al cifrei de afaceri, în special pentru echipamentele destinate sectorului alimentar, unde am avut o creștere de 25% comparativ cu anul anterior. Companiile încep să investească tot mai mult în echipamente profesionale și fiabile și apreciază partenerii pe care se pot baza. O dovadă clară a acestui lucru o reprezintă și evoluția din acest an în care, până acum, avem o creștere de 35% pe sectorul alimentar,” explica managerul companiei Horațiu Bașa.

Piața de soluții de măsurare din România este încă la început, dar există un interes tot mai crescut al companiilor din sectorul alimentar pentru soluțiile de măsurare și monitorizare de ultimă generație, precum, acelea care pot fi controlate cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete. De altfel, o astfel de soluție simplifică foarte mult procesul de management al calității și reduce semnificativ costurile operaționale, optimizând procedurile și procesele ce se desfășoară pe parcursul activității.

Încă din anul 2016, Testo a început dezvoltarea unui sistem care înglobează cu succes echipamentele hardware cu software și servicii, utilizatorul beneficiind de tot ce are nevoie de la un singur furnizor.

Este important atunci când se lucrează respectând anumite standarde de calitate să se utilizeze aparate de măsurare fiabile, precise, rapide și care să fie certificate pentru utilizare în sectorul alimentar.

De asemenea, e important ca producătorul aparatului de măsurare să fie unul cu prezență locală, care să ofere o garanție cât mai mare și care să poată asigura atât service cât și servicii de etalonare.

Pentru industria alimentară Testo a dezvoltat o soluție de management a sistemului de calitate, care include atât echipamente portabile cât și senzori de măsurare staționari, dar și software sau servicii. Toate acestea sunt integrate într-o singură platformă și comunică în timp real datele măsurate, utilizatorul având permanent la dispoziție informații actualizate și reale despre orice se întâmplă în cadrul procesul de asigurare a calității și menținere a siguranței alimentare.

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă