facebook
8.4 C
Bucharest
Monday, October 18, 2021
IngredienteCe urmează? Nestlé accelerează inovația cu noi alternative alimentare...

Ce urmează? Nestlé accelerează inovația cu noi alternative alimentare pentru creveți și ouă

-

spot_img

Nestlé dorește să stimuleze creșterea vânzărilor produselor alimentare pe bază de plante prin inovație. La un eveniment la care a dezvăluit ultimele sale creații – alternativele la creveți și ouă pe bază de plante – conducerea companiei a vorbit despre inovațiile care vor urma și despre următoarele categorii vizate.

Nestlé își extinde portofoliul de alimente din plante prin lansarea vânzărilor-test, în Europa, pentru două noi produse – alternativele vegetale la ouă și creveți.

Fabricat din proteine din soia, ulei de canola, acizi grași omega 3, suc de morcovi și „arome naturale”, înlocuitorul de ouă pe bază de plante va fi lansat sub marca Garden Gourmet vEGGie. Produsul este vegan și obține un calificativ Nutri-Score A, în Europa. Alternativa lichidă pentru ouă poate fi gătită într-o varietate de moduri, de la amestecare până la coacere. Comparativ cu alte alternative de ouă de pe piață, CTO-ul Nestlé, Stefan Palzer, consideră că vEGGie punctează decisiv și favorabil. „Credem că ne suprapunem cu ceea ce se cere în domeniul calității. Ceea ce ne face diferiți este utilizarea a doar cinci ingrediente. Ne uităm la ceea ce folosesc unele start-up-uri: este o listă foarte lungă de ingrediente și nu asta este ceea ce vrem să avem … și ne potrivim cu conținutul de proteine al ouălor”, a declarat acesta.

Ultima lansare a companiei în gama de produse alimentare vizează fructele de mare (vinde deja o alternativă pentru ton -Vuna- în Elveția, Germania, Italia și Olanda) prin care oferă, de asemenea, și o etichetă curată. Garden Gourmet Vrimp este o alternativă pe bază de plante la creveți, făcută din proteine de mazăre și rădăcină de konjac. Își ia culoarea din boia și morcov, iar gustul distinctiv al fructelor de mare se obține prin adăugarea de alge. Calificativul conform Nutri-Score este B.

Expansiunea inovației pe bază de plante

Nestlé a adoptat un traseu de tip „testare și învățare” până la lansare, pătrunzând pe anumite piețe, inclusiv Elveția și Germania, pentru a obține informații înainte de a se extinde mai mult. Aceasta este o abordare pe care compania a dezvoltat-o pentru a oferi o mai mare agilitate în cercetare și dezvoltare și pentru a aduce produsele pe piață mai repede.

Scopul este de a merge în șase luni de la idee la raft”, ne-a spus Palzer. VEGGie și Vrimp au fost ambele dezvoltate folosind tehnologii proprietare în mai puțin de un an, a remarcat el.

Viteza și agilitatea sunt necesare în spațiul vegetal extrem de competitiv, unde compania elvețiană concurează împotriva mărcilor mai mici și a start-up-urilor. Ratele de inovare sunt ridicate. Potrivit GNPD a Mintel, o bază de date de urmărire a lansărilor de produse, 12% din produsele noi au avut o revendicare vegană în Europa și America de Nord anul trecut, comparativ cu 7% cu cinci ani înainte.

Palzer a sugerat că Nestlé dispune de o serie de plusuri: expertiza în aprovizionare („cu cât este mai bună materia primă cu care începeți, cu atât este mai bun produsul final”, potrivit CTO); cunoștințe profunde pe care să le folosim în ceea ce privește rețeta și proprietățile funcționale ale proteinelor; alături de expertiza nutrițională și culinară. Nestlé subliniază, de asemenea, faptul că forța de muncă implicată în cercetare are o pondere semnificativă (aproximativ 10%) în forța de muncă implicată în producție, aproximativ 3000 de angajați fiind implicați în acest departament.

Ritmul schimbării modelează și abordarea Nestlé față de producție. “Trebuie să avem linii extrem de flexibile, deoarece piața se dezvoltă atât de repede”, a dezvăluit Palzer.

Toate acestea sunt necesare, deoarece, pe segmentul produselor din plante, consumatorul se mișcă extrem de repede. Pentru a ține pasul, Nestlé folosește instrumente de sondare socială pentru a obține o perspectivă directă asupra consumatorilor. De asemenea, a stabilit acceleratoare pentru a lucra cu start-up-uri și cu echipe de studenți alături de un departament intern, pentru a sprijini inovatorii în cadrul propriei divizii de lucru.

Revizuirea abordării sale față de cercetarea și dezvoltarea pe bază de produse pe bază de plante a dat rezultate pozitive. “Anul trecut am avut mai multe lansări ca niciodată … pandemia nu ne încetinește”, a insistat Palzer.

Inovații bune pentru oameni, planetă și profituri

Oportunitățile de afaceri pe care le oferă segmentul alimentelor de origine vegetală sunt considerabile, a observat directorul executiv Mark Schneider.

Piața alimentelor pe bază de plante a fost evaluată la 29,4 miliarde de dolari în 2020, potrivit Bloomberg Intelligence, cu o creștere preconizată la 161,9 miliarde de dolari în următorii zece ani.

În cadrul Nestlé, mărcile de plante pure, precum Garden Gourmet sau laptele de mazăre Wunda, generează venituri de 200 milioane CHF. Dar dimensiunea oportunității este mult mai mare atunci când luați în considerare opțiunile bazate pe plante vândute sub mărcile principale ale Nestlé. Utilizarea de ingrediente pe bază de plante pentru pizza, în mărcile de produse lactate Nestlé sau în produse precum kitKat-ul vegan ridică vânzările la 1 miliarde CHF. Aceasta este încă o mică parte din veniturile Nestlé, care se ridică la peste 84 miliarde CHF, dar cu câștiguri „puternice” de două cifre, rată de creștere care situează Nestle înaintea mediei companiilor concurente, a explicat Schneider.

Schneider a recunoscut că Nestlé a întârziat oarecum să intre în joc în unele categorii pe bază de plante. De exemplu, compania a lansat laptele de mazăre Wunda la începutul acestui an, dar sectorul alternativ al laptelui a crescut mult mai mult. În mod similar, Nestlé nu a fost primul pe piață cu analogii pentru carne care pretind că oferă o experiență comparabilă cu cea a alimentelor de origine animală.

Am întârziat [cu Wunda], dar suntem acolo și credem că suntem acolo pentru o creștere accelerată…. Noi nu am inventat hamburgerul pe bază de plante sau de pui, dar cred că toată lumea este de acord că Nestle conduce în această competiție atunci când vine vorba de gust, aromă și nutriție”.

Pentru Nestlé, apelul la mainstream este un pilon important al strategiei sale bazate pe plante. „Servim aceste produse consumatorilor obișnuiți. Aici se află oportunitățile majore pentru sănătatea publică și mediu “, a remarcat șeful executivului.

Schneider vede aceste două probleme ca fiind factorii importanți ai cererii de alimente pe bază de plante. În ceea ce privește sănătatea, managementul Nestlé a declarat că firma dezvoltă produse cu un nivel comparabil de proteine cu omologii lor pe bază de animale, dar care, de asemenea, au un conținut mai scăzut în grăsimi, nu conțin lactoză și sunt bogate în fibre.

Produsele pe bază de plante oferă, de asemenea, o amprentă de carbon considerabil mai scăzută, a continuat Schneider, plasând eforturile de cercetare și dezvoltare în contextul ambițiilor pentru o agricultură regenerativă Nestlé. „Pentru un hamburger de dimensiuni și greutate egale … este realizată o reducere cu 70-80% a gazelor cu efect de seră”, a afirmat el.

Potențialul de a amplifica acest impact este deosebit de important, potrivit Andrew Morlet, CEO al ONG Fundației Ellen MacArthur. Vorbind la același eveniment, Morlet a remarcat faptul că, deși actualul punct de vedere al agendei climatice se pune pe sectorul energetic, 45% din problemă rezidă în „modul în care facem și folosim lucrurile, inclusiv alimentele”.

Inovația și reproiectarea în amonte a sistemului alimentar sunt absolut esențiale”, a argumentat Morlet. „Trebuie să reproiectăm produsele alimentare și să ne bazăm mai mult pe plante, pe regenerare, pe aprovizionarea cu materii prime diverse.

Dacă Nestlé urmărește această direcție de la plantă, la designalimentar regenerativ, se poate scala foarte repede … Această abilitate de a inova, aduce produsele la raft rapid și apoi la nivel global … Suntem încântați să vedem această direcție de deplasare.“

Ce urmează pentru produsele pe bază de plante?

Dacă scopul este de a crește opțiunile vegetale mai sănătoase și mai ecologice, inovația reprezintă o variantă de deblocare importantă a acestor energii creative, a explicat Schneider de la Nestlé. Și există o pistă lungă de oportunități . „Va exista posibilitatea de a lansa alternative la fiecare proteină animală și de a oferi consumatorilor posibilitatea de a alege”, a prezis el.

În cadrul analogilor, directorul tehnologic al companiei a subliniat importanța imitării gustului, texturii și simțului cu care consumatorii sunt deja familiarizați. „Trebuie să fiți cât mai aproape de proteina animală sau nu veți determina consumatorii să treacă la aceste produse”, a sugerat Palzer.

Un lucru pe care analogii pe bază de plante îl pot oferi într-adevăr este aspectul social al alimentelor, a remarcat Palzer. În timp ce masa de familie trebuie să răspundă diferitelor cerințe dietetice, analogii pe bază de plante oferă ceea ce el a numit „fel de mâncare de consens”. „Mâncarea este despre feluri de mâncare de partajare și produsele pe care le aducem pe piață sunt potrivite pentru întreaga familie.“

Deci, ce urmează în meniul vegetal Nestlé?

Pe lângă continuarea extinderii opțiunilor pe bază de plante în mărcile sale principale – gândiți-vă la mai multe amestecuri de cafea, cremă și înghețată – Palzer este optimist în ceea ce privește posibilitățile oferite odată cu dezvoltarea unor segmente întregi pe bază de plante. Fructele de mare și peștele oferă „oportunități ample”, a adăugat el.

Întreaga gamă de fructe de mare și pește oferă spațiu pentru oportunități ample. Pentru a obține textura sub formă de fulgi de pește într-un aliment pe bază de plante nu este ușor.“

DIN ACTUALITATE

Anuga 2021 sub semnul „Transformării”

Anuga 2021, având ca temă de referință verbul „Transformă”, a depășit toate așteptările organizatorilor și vizitatorilor, având în vedere această perioadă post coronavirus. Cu...

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei informațiilor par să fie provocările momentului, la același nivel cu amenințările ce vin din partea...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va marca Ziua Mondială a Alimentației (16 octombrie) prin aplecarea spre agricultura familială. Ministerul român al Agriculturii...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi obligă pe producători să implementeze un proces de inspecție a etichetării, pentru a se asigura...

Din aceeași categorie

Anuga 2021 sub semnul „Transformării”

Anuga 2021, având ca temă de referință verbul „Transformă”, a depășit toate așteptările organizatorilor și vizitatorilor, având în vedere...

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei informațiilor par să fie provocările momentului, la același nivel cu...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va marca Ziua Mondială a Alimentației (16 octombrie) prin aplecarea spre...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi obligă pe producători să implementeze un proces de inspecție a...

Cum se va moderniza și adapta la realitățile românești programul european “Lapte în școli”

Anul trecut, aproximativ 2 milioane de copii nu au mai beneficiat de suportul alimentar prevăzut de Programul pentru școli/Laptele...

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, interzisă

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar ar putea fi interzisă în statele-membre Uniunii Europene (UE) începând de...

Țara noastră a importat cu 35% mai mult lapte brut

România a importat cu 35,3% mai mult lapte brut în august 2021 în comparație cu iulie 2021, și cu...

Industria respinge concluziile studiului care afirmă că îndulcitorii artificiali ar afecta intestinul

Îndulcitorii artificiali pot interfera în comunicarea dintre speciile bacteriene care alcătuiesc microbiomul intestinal, spun cercetătorii, care consideră că acest...

Știrile ultimelor 7 zile

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi...

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, interzisă

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar ar putea fi interzisă în statele-membre Uniunii Europene (UE) începând de...

Țara noastră a importat cu 35% mai mult lapte brut

România a importat cu 35,3% mai mult lapte brut în august 2021 în comparație cu iulie 2021, și cu...

Industria respinge concluziile studiului care afirmă că îndulcitorii artificiali ar afecta intestinul

Îndulcitorii artificiali pot interfera în comunicarea dintre speciile bacteriene care alcătuiesc microbiomul intestinal, spun cercetătorii, care consideră că acest...

Noutăți în agenda ESE 2021!

Pentru a putea răspunde intrebărilor ce apar permanent datorită schimbărilor legislative dar și pentru a discuta pe subiecte sensibile...

Ce urmează? Nestlé accelerează inovația cu noi alternative alimentare pentru creveți și ouă

Nestlé dorește să stimuleze creșterea vânzărilor produselor alimentare pe bază de plante prin inovație. La un eveniment la care...

Probleme pentru piața proteinelor vegetale

Sectorul proteinelor vegetale se confruntă cu o „situație fără precedent” care are un impact puternic pe piață, avertizează unul...

Criza CO2 a evidențiat „necesitatea unor sisteme alimentare mai localizate”

Marea Britanie se confrunta cu o serie avertismente privind o viitoare criză severă de alimente și chiar cu perspectiva...

Un nou record pentru prețul alimentelor la nivel global

Organizația Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a...

Și în 2022 va trebui să alocăm o atenție deosebită modului în care alegem să investim în promovarea companiilor

Ne bucurăm să vă fim încă un an aproape și ne onorează orice oportunitate de a avea o discuție...

Robotul de fabricare a pastelor „privește” spre expansiunea europeană

Start-up-ul din spatele unui robot autonom care gătește paste și sos pentru consumatorii parizieni a primit investiții pentru extinderea...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă