facebook
Thursday, December 1, 2022
IngredienteDSM folosește gumele gelan, hidrocoloizii și pectinele pentru a...

DSM folosește gumele gelan, hidrocoloizii și pectinele pentru a duce alternativele de brânză pe bază de plante „la următorul nivel”

-

Există o oportunitate semnificativă pentru mărci de a valorifica impulsul din spațiul produselor bază de plante pentru a crea alternative la brânzeturi remarcabile, care să atragă atât veganii, cât și flexitarienii curioși, susține Royal DSM.

Compania olandeză a valorificat recenta sa achiziție a First Choice Ingredients pentru a îmbunătăți soluțiile menite să ajute producătorii să ofere consumatorilor finali experiențe de gust autentice asemănătoare brânzei. Inovațiile viitoare sunt necesare pentru a îmbunătăți gustul, textura și acreditările de sănătate în acest sector, ceea ce DSM consideră a fi una dintre cele mai mari provocări ale categoriei.

În timp ce mulți analiști sugerează că traiectoria vânzărilor în categoria generală se stabilizează, industria produselor pe bază de plante alternative la brânzeturi este în continuare în creștere – creșterea valorii cu amănuntul cu aproximativ 9% în fiecare an, potrivit Euromonitor. Această creștere constantă atrage mult interes din partea companiilor care fabrică produse lactate tradiționale și a mărcilor specializate pe bază de plante, cu 388 de brânzeturi pe bază de plante lansate doar în 2021, potrivit datelor Mintel.

Dar provocările de formulare duc adesea la produse cărora le lipsește profilul tipic, complex, intens și unic asemănător cu gustul, aroma și textura lactatelor, dorit de consumatorii care vor să adauge alternative pe bază de plante la dietele lor. Pentru ca mărcile să iasă în evidență și să reușească în această categorie în creștere, DSM consideră că acestea trebuie să depășească respectivele provocări de formulare pentru a oferi consumatorilor produse care imită mai exact alegerile lor tradiționale din segmentul lactatelor.

Cel mai recent portofoliu al companiei include arome și concentrate obtinute din lapte si branzeturi prin achiziția de către DSM a First Choice Ingredients, precum și soluții de textură, nutriție și culoare care permit producătorilor să ofere experiențe de gust autentice, asemănătoare lactatelor, a dezvăluit DSM. Acesta a susținut că noul portofoliu sprijină crearea de alternative pe bază de plante care reproduce mai exact produsele preferate ale consumatorilor, cum ar fi gouda și cheddar feliate, mozzarella mărunțită, parmezan și brânzeturi cremă.

Formula „în primul rând aromă”
Crearea profilului de aromă potrivit cu mirosul și aroma tipice, intense și unice de lactate este o provocare în categoria brânzeturilor pe bază de plante. Noul portofoliu al DSM permite ca acea complexitate a gustului să fie stratificată printr-o serie de patru pași, a explicat acesta. În primul rând, agenții de mascare sunt folosiți pentru a acoperi notele neplăcute de la materiile prime utilizate. În continuare, extractele de drojdie construiesc baza savuroasă. Odată ce aroma de bază savuroasă-umami este completă și notele neplăcute sunt mascate, aromele naturale bazate pe extract de drojdie conferă tonuri lactice tipice care conferă un profil unic al gustului de lactate.

În cele din urmă, notele de vârf specifice de brânză pe bază de plante completează aroma dorită, robustă, complexă, asemănătoare laptelui. Împreună, aceste extracte de drojdie, agenți de mascare, arome pe baza de extract de drojdie și note de vârf oferă produsului o direcție a gustului savuros și o aromă umami – ceea ce înseamnă că este necesară mai puțină sare în formulare, potrivit companiei.

Brânzeturi flexibile, feliabile, topibile și mărunțibile
Gumele gelan, hidrocoloizii, pectinele și mixurile special create, formează al doilea pilon esențial al noului portofoliu de brânzeturi pe bază de plante DSM și urmăresc să contribuie la crearea unei texturi și a unei senzații în gură convingătoare.

Proprietățile funcționale ale gumei gelan sunt „foarte potrivite” pentru îmbunătățirea texturii brânzei pe bază de plante – de la flexibile și moi, cum ar fi mozzarella și gouda tânără, până la tari și fragile, cum ar fi parmezanul. Folosind o tehnologie patentată, guma gelan – în combinație cu amidonul și proteinele – îmbunătățește calitățile de feliere și mărunțire ale brânzei pe bază de plante, precum și textura și senzația în gură a acesteia.

Ajută la reducerea decalajului de nutrienți
Brânza pe bază de plante are adesea un conținut scăzut de vitamine, minerale și proteine în comparație cu brânza pe bază de lactate.

Amestecurile nutriționale din premixurile DSM de vitamine și minerale (Premix UF45274 – vitaminele B2, B12, D2 și calciu; Premix UF46165 – vitaminele B6, B12, D2 și calciu; Premix UF46238 – vitaminele B6, B12, D2 și fier; Premix UF46216 – vitaminele A, B2, B12 și Se, Fe, I & Zn) intenționează să ajute la reducerea decalajului, permițând producătorilor să includă micronutrienți precum vitaminele A, B2 și B12, precum și calciu, iod, seleniu și zinc – toate predominante în produsele lactate tradiționale.

Atractie vizuală autentică
Între timp, consumatorii se așteaptă ca alternativele lor pe bază de plante să imite forma și culoarea omologilor lor tradiționali. Soluțiile de beta-caroten de la DSM adaugă culoare autentică alternativelor la brânzeturil pe bază de plante, se spune. În funcție de soiul de brânză pe bază de plante, soluțiile de culoare variind de la galben la portocaliu pot fi amestecate pentru a oferi acel aspect autentic, încă de la prima vedere, pe raftul unui supermarket. Portofoliul de soluții este unul ce permite obținerea oricărei culori carateristice brânzeturilor: Suspensii (cristale în ulei vegetal) – -Caroten 30% FS (50 08735); – -Caroten 30% FS/SF (50 00238); – CaroCare® Nat 30% S (50 14808); – CaroCare® Nat 30% OS (50 14014); – Apocarotenal 20% S (04 80932); Soluții (cristale dizolvate în ulei MCT) – Soluție carotenală #2 (04 82277) (2% apocarotenal); – Soluție carotenală #73 (04 80541) (1,4% Apocarotenal + 0,6% b-caroten).

„Acest nou portofoliu de brânză pe bază de plante îi poate ajuta cu adevărat pe producători să facă un pas mare către mulțumirea gustului consumatorilor sofisticați de astăzi”, a spus Andre de Haan, director de afaceri pe segmentul brânzeturi la DSM. „Consumatorii cer mai multe alternative pe bază de plante, iar brânza pe bază de plante a prezentat – până acum – o provocare semnificativă în crearea de arome complexe cu o textură familiară asemănătoare brânzei. A fost foarte încurajator să vedem reacția la prototipurile noastre de cremă de brânză, mozzarella, gouda și parmezan pe bază de plante”.

„Ne uităm deja la următorii pași pentru a ajuta mărcile și produsele să se dezvolte în continuare. Folosind expertiza noastră tradițională în domeniul lactatelor, echipele noastre lucrează din greu să dezvolte soluții pentru mai multe soiuri de brânză pe bază de plante, precum și să îmbunătățească profilurile nutriționale ale acesteia pentru a fi egale și/sau mai în concordanță cu produsele lactate tradiționale.”

Despre DSM
Koninklijke DSM NV ( Royal DSM, cunoscută în mod obișnuit ca DSM), este o corporație multinațională olandeză activă în domeniile sănătății, nutriției și materialelor, având sediul central în Heerlen. DSM are peste 21.000 de angajați în aproximativ 50 de țări și a înregistrat vânzări nete de 9,2 miliarde EUR în 2021.
Din 2015, activitățile DSM au fost grupate în trei clustere: Centru de Nutriție, Materiale și Inovare. DSM este listată pe Euronext Amsterdam (Bursa de Valori din Amsterdam) și este una dintre firmele componente ale indicelui AEX.

Despre Alinda
ALINDA, reprezentantul DSM în România, este o companie grecească, prezentă și în Bulgaria, România, Turcia și Germania, care se ocupă cu furnizarea de ingrediente și enzime pentru industria alimentară și chimică. Alinda deține două fabrici în Grecia, în zonele industriale Inofyta Viotias (60 km nord de Atena) și Thiva (80 km nord de Atena).

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă