facebook
Friday, September 30, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
IngredienteMacadamia: o nucă dură de spart sau coaptă pentru...

Macadamia: o nucă dură de spart sau coaptă pentru cules?

-

etichetare industria alimentaraetichetare industria alimentara

Nu este cea mai ieftină nucă din oraș, dar consumatorii cer mai multe inovații și opțiuni pentru a se bucura de gustul unic și de calitățile nutriționale ale macadamiilor, conform FoodNavigator.

Nucile de Macadamia se laudă cu o aromă subtilă, de unt, o textură moale și crocantă și un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate. De asemenea, sunt bogate în fibre, magneziu, cupru, mangan și tiamină și sunt o sursă de vitamina B6, niacină și minerale precum fier, fosfor, potasiu și seleniu. Versatilitatea lor înseamnă că sunt folosite ca ingrediente în produse de panificație și de cofetărie și pentru gustări.

Dar există o problemă. Nucile de macadamia sunt notoriu costisitoare de recoltat și cultivat. Nuci de înaltă calitate cad numai din copacii matur care ajung la producția completă în 12 până la 15 ani și pot da producții de calitate până la 40 de ani.

Prin urmare, producătorii de alimente au avut tendința de a evita utilizarea macadamia ca ingredient erou în produs. Organizația Mondială a Macadamiei (WMO) susține că nuca este cea mai neexploatată și nedescoperită hrană integrală din lume. Asta se schimbă încet. Migdalele și nucile au reprezentat 32% și, respectiv, 19% din producția globală 2021/2022, conform Consiliului Internațional de Nuci și Fructe uscate, urmate de caju (17%), fistic (15) și alune de pădure (11%). Macadamia, cu nucile pecan, nucile de pin și nucile de Brazilia au reprezentat restul de 6%.

Producția globală de macadamia a continuat totuși să crească de la o bază mică în ultimii zece ani, recolta estimată pentru 2021 ajungând la peste 66.400 de tone metrice (pe bază de sâmburi), în creștere cu 5% față de sezonul precedent și cu 131% față de 2011.

Apare din ce în ce mai mult în produse

Nucile de macadamia apar, de asemenea, din ce în ce mai mult în noile produse, în special alternativele lactate. De exemplu, marca germană Veganz a lansat o alternativă pe bază de plante la camembert, făcută din cinci ingrediente, inclusiv caju și nuci de macadamia. Green & Gold Macadamia, care reprezintă șase procesatori diferiți de macadamia de pe cinci continente, a investit într-un program de inovare pentru a explora potențialele utilizări pentru macadamia ca ingredient. Rezultatele de până acum includ o supă de ciuperci fără lactate, un smoothie de mango, un iaurt de băut și un iaurt normal, ceea ce demonstrează că există o posibilitate tangibilă de afaceri pentru macadamia ca ingredient care satisface cerințele consumatorilor pentru o alimentație sănătoasă, potrivit companiei.

Proprietăți de emulsionare foarte stabile

Green & Gold Macadamia susține în continuare că macadamia este un „purtător” excelent de aromă, cu proprietăți de emulsionare foarte ridicate și stabile, din nou datorită conținutului lor ridicat de grăsimi, permițându-le să păstreze textura cremoasă într-un produs final.

Brandul britanic de gustări House of Macadamias a anunțat lansarea la nivel național a batoanelor sale cu ciocolată de cocos, caramel sărat și ciocolată neagră cu nuci de macadamia la comercianții cu amănuntul WH Smiths, Planet Organic & Partridges.

„Clienții sunt bombardați cu atât de multe batoane și mărci astăzi. Există, de asemenea, multe batoane sănătoase fără zahăr și ingrediente naturale în amestec, dar ele înclină spre nuci, migdale și arahide mai ieftine”, a declarat coproprietarul Brandon Hiemstra pentru FoodNavigator. „Nu am găsit niciunul cu Macadamia ca ingredient erou. ”

Deși este mai scump, Hiemstra crede că va găsi un public pentru acei consumatori care sunt pregătiți pentru a plăti o sumă suplimentară pentru snack-batoane mai bune. „Nu am vrut să facem compromisuri. În loc să adăugăm pur și simplu macadamia, l-am făcut primul ingredient, obținând un baton cu 45% conținut de macadamia, iar gustul rezultat este unic, deoarece credem că clienții merită ce este mai bun”, a explicat el. „A avea alte ingrediente sănătoase și calorii mai mici decât multe batoane de top este doar un plus. ”

Proprietăți unice ale macadamiilor

Hiemstra a subliniat calitățile nutriționale unice ale macadamiei pe care alte nuci nu le pot pretinde. „Au cu 30-40% mai puțini carbohidrați decât migdalele, cu mai multe grăsimi mononesaturate decât orice nucă, chiar și uleiul de măsline și avocado. Sunt bogate în foarte rarul omega 7 pe care puține nuci îl au (doar sub formă de urme). Omega 7 oferă nenumărate beneficii, dar două dintre preferatele mele sunt producția naturală de colagen și pierderea grăsimilor.” Sunt, de asemenea, ușor de digerat, a dezvăluit el. „Nucile macadamia sunt unice, deoarece nu conțin lectine care fac unele alimente greu de digerat. Te-ai întrebat vreodată de ce ai uneori crampe de la migdale și alune? Sunt lectinele. ”

În cele din urmă, nuca se potrivește dietelor specializate în tendințe precum keto, vegan și paleo. „Cu excepția cazului în care sunteți alergic la nuci, acestea se potrivesc în aproape orice dietă”, a spus Hiemstra. „Am găsit un număr semnificativ de nuci macadamia în rândul celor care preferă dietele keto și vegane. Deoarece macadamiile au un conținut mai scăzut de zahăr și carbohidrați, cei care folosesc keto le iubesc. Menține nivelurile de glucoză din sânge foarte scăzute, eliminând vârfurile și blocările de energie. Veganilor par să le placă, de asemenea, macadamia pentru proteinele, vitaminele și producția naturală de colagen găsite în omega 7. ”

Sunt lanțurile de aprovizionare fragile o preocupare?

Dar, în ciuda calităților lor nutriționale, variabilitatea genetică poate lăsa plantele de macadamia vulnerabile la lucruri precum dăunători, boli, dezastre naturale și schimbări climatice. Cât de îngrijorătoare este aceasta pentru industrie? House of Macadamias se aprovizionează cu nuci din Africa de Sud, țara numărul unu în creșterea macadamiei în lume, după Australia. „Fermierii de acolo sunt renumiți în întreaga lume, oferindu-ne o calitate cu care puține alte țări pot rivaliza”, a susținut cofondatorul. „Clima și practicile agricole ajută la prevenirea acestor variații. Mulți fermieri au început irigarea deasupra capului pentru a ajuta la răcire, dar mai mult trebuie făcut și, de asemenea, de ce producția de macadamia nu a ținut pasul cu cererea.”

Pentru a face față provocării de a folosi cea mai scumpă nucă din lume, House of Macadamias a mers direct la fermieri pentru a-și procura ingredientul. „De-a lungul anilor de construire a relațiilor, am reușit să obținem rate incredibile de macadamii în vrac formând un parteneriat, deoarece doresc, de asemenea, să vadă creșterea cererii prin intermediul mărcii noastre”, ne-a spus Hiemstra. „Pentru a economisi și mai mult la capitolul costuri, toate ambalajele și producția noastră de produse sunt obținute la o scurtă distanță, reducând costurile de logistică și asigurând cel mai proaspăt produs pentru clienții noștri. În cele din urmă, avem o echipă aflată la distanță relativ mică, care împărtășește aceeași pasiune și lucrează ore lungi pentru a reduce costurile în continuare. ”

Hiemstra crede că în cele din urmă gustul și acreditările nutriționale ale macadamiei le vor permite să-și creeze o nișă, deși probabil nu în partea de jos a pieței de gustări. „Fiind atât de rară și nu foarte ieftină, înseamnă că suntem un brand de lux care nu este pentru toată lumea”, a explicat el. „De aceea am început cu mai mulți retaileri high-end. Un baton de proteine de trei lire probabil nu se va vinde prea bine în Marea Britanie. În cele din urmă, vrem să oferim clientului posibilitatea de a alege să cumpere ceva cu cel mai bun gust și cele mai bune calități nutriționale, chiar dacă este posibil să nu fie cea mai ieftină nucă din oraș. ”

DIN ACTUALITATE

29 septembrie – Ziua Internațională de conștientizare asupra RISIPEI ALIMENTARE

Rompan Patronatul Român din Industria de Morărit Panificație și Produse Făinoase este implicat activ în acțiunea: STOP RISIPA ALIMENTARĂ prin intermediul proiectului Erasmus+ 2021-1-RO01-KA220-VET-000028008 “STOP...

Primul plastic 100% reciclabil, creat în SUA

Polimerii se descompun de mai multe ori și materiile prime pot fi refolosite, deoarece compoziția practic nu se schimbă. Chimiștii americani au dezvoltat un set...

Din aceeași categorie

Făina din coajă de banană s-a dovedit a crește nivelul nutrițional în produsele de panificație

Adăugarea de coji de banană crește nivelul de fibre și antioxidanți din prăjituri, au descoperit cercetătorii. Coaja de banană își...

29 septembrie – Ziua Internațională de conștientizare asupra RISIPEI ALIMENTARE

Rompan Patronatul Român din Industria de Morărit Panificație și Produse Făinoase este implicat activ în acțiunea: STOP RISIPA ALIMENTARĂ prin...

Primul plastic 100% reciclabil, creat în SUA

Polimerii se descompun de mai multe ori și materiile prime pot fi refolosite, deoarece compoziția practic nu se schimbă. Chimiștii...

ESE 2022 – două zile despre ultimele noutăți legislative din domeniul etichetării, siguranței și eticii alimentelor și suplimentelor alimentare

10% DISCOUNT PENTRU ÎNSCRIERILE PÂNĂ LA DATA DE 30 SEPTEMBRIE 2022. Rezervă-ți locul din timp la ESE 2022 (doar...

🍒Arome pentru modularea gustului – răspuns la orice provocare

Pandemia globală de COVID-19 a afectat viața noastră în multe feluri, dar în primul rând prin orientarea către produse...

Crenvurști retrași de la vânzare, după detectarea în produse a Listeriei

ANSVSA a lansat o alertă privind rechemarea voluntară de către compania Nordic Import Export a a mai multor tipuri...

RO.aliment SHOW 2022 – eveniment de impact care a reunit întreaga industrie alimentară

Covasna 12-14 septembrie: RO.aliment SHOW 2022 – evenimentul care dă voce industriei alimentare din România a încheiat a 6...

Fazer investighează agricultura celulară pentru a produce cacao durabil

Este agricultura celulară viitorul pentru producția de cacao? Firma finlandeză de produse de cofetărie Fazer lucrează pentru a asigura...

Știrile ultimelor 7 zile

29 septembrie – Ziua Internațională de conștientizare asupra RISIPEI ALIMENTARE

Rompan Patronatul Român din Industria de Morărit Panificație și...

Primul plastic 100% reciclabil, creat în SUA

Polimerii se descompun de mai multe ori și materiile...

🍒Arome pentru modularea gustului – răspuns la orice provocare

Pandemia globală de COVID-19 a afectat viața noastră în...

Crenvurști retrași de la vânzare, după detectarea în produse a Listeriei

ANSVSA a lansat o alertă privind rechemarea voluntară de către compania Nordic Import Export a a mai multor tipuri...

RO.aliment SHOW 2022 – eveniment de impact care a reunit întreaga industrie alimentară

Covasna 12-14 septembrie: RO.aliment SHOW 2022 – evenimentul care dă voce industriei alimentare din România a încheiat a 6...

Fazer investighează agricultura celulară pentru a produce cacao durabil

Este agricultura celulară viitorul pentru producția de cacao? Firma finlandeză de produse de cofetărie Fazer lucrează pentru a asigura...

Laborator pentru a testa reciclabilitatea produselor din hârtie

Producătorul de ambalaje Mondi a deschis primul laborator de reciclare al companiei la fabrica sa din Frantschach, Austria. Noul laborator...

Un start-up folosește cazeine și acizi grași din lapte pentru a dezvolta „următoarea generație” de brânzeturi

Start-up-ul francez Nutropy dezvoltă brânzeturi franțuzești mature premium similare cu Camembertul. Nutropy spune că este pregătită să conducă dezvoltarea unei...

O peliculă barieră compostabilă care rezolvă problema proprietăților „corozive” ale gustărilor sărate

Specialistul israelian în ambalaje din plastic biodegradabil a lansat la London Packaging Week o peliculă compostabilă inovatoare – care...

Comunicare CE: Bunele practici de igienă și procedurile bazate pe principiile HACCP

A apărut COMUNICAREA COMISIEI EUROPENE privind punerea în aplicare a sistemelor de management al siguranței alimentare cuprinzând bunele practici...

O soluție de prăjire continuă câștigă marele premiu Sial Paris 2022

Echipamentul de prăjire continuă al FCD System câștigă primul loc la categoria „Echipamente și produse tehnologice” la Sial Innovation...

Arla: batoane indulgente cu conținut ridicat de proteine în fiecare strat

Arla Foods Ingredients a lansat un concept de batoane proteice care permite brandurilor să crească conținutul de proteine din...

Ai nevoie de certificare? INAQ Consulting continuă și în semestrul al II-lea cursurile IFS

Așa cum v-a obișnuit, INAQ Consulting continuă și în semestrul al II-lea cursurile IFS. Ai nevoie de certificare? Atunci înscrie-te...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă