facebook
Wednesday, November 30, 2022
CalitateInterviu cu Michele Santorelli, Italprod: "În 86 de ani...

Interviu cu Michele Santorelli, Italprod: “În 86 de ani de activitate, am trecut peste obstacole datorită pasiunii pentru calitate”

-

Industria alimentară înseamnă mult mai mult decât simpla supraviețuire pe piață pentru companiile în domeniu. Având în vedere că nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021 în România, este clar că pasiunea pentru businessul în care activăm ne mobilizează să identificăm noi căi de viitor. Despre toate acestea am vorbit cu Michele Santorelli, administrator unic, proprietar Italprod,în interviul de mai jos.

RO.aliment: Anul acesta se împlinesc 86 de ani de când prima generație Santorelli a deschis un business în domeniul fructelor. Ce înseamnă pentru Italprod acest lucru, o expertiză de 86 de ani?

Michele Santorelli: Este foarte dificil de ales din diversitatea mare de lucruri pe care le-am putea spune. Această activitate se transmite din generație în generație, cu toate secretele și modurile de rezolvare a problemelor. Experiența dobândită în timp a făcut din Italprod o companie capabilă să creeze produse de calitate și de succes.

Totodată, Italprod este multiplă câștigătoare a trofeelor „Gustul Ales”, premiile celor mai desăvârșite produse alimentare românești.

RO.aliment: Ați trecut prin crizele financiare care au zdruncinat lumea în acești 86 de ani, dar v-ați păstrat dorința de a fi cei mai buni producția de fructe. Ce v-a ajutat să treceți prin aceste crize fără să vă îndepărtați de viziunea primului Santorelli?

Michele Santorelli: Ceea ce ne ajută să depășim orice dificultate este dragostea noastră față de ceea ce facem. Numai cu pasiune se poate depăși orice obstacol. Pasiune și dedicare. Caracteristici rare în zilele noastre, din păcate.

RO.aliment: Tot anul acesta se împlinesc 21 de ani de la înființare. Care au fost reușitele din ultimii ani de care sunteți mândri?

Michele Santorelli: Pe lista reușitelor de care suntem mândri se află cu siguranță faptul că am fost primii producători din România pe această nișă, dar mai ales suntem mândri că am reușit să creăm, nu fără dificultăți, o filieră completă care pleacă de la plantațiile noastre de cireși și ajunge la consumatorul final sub formă de produse finite.

RO.aliment: Cireșele de cocktail, cireșele confiate și amarenele în sirop se adresează în mod tradițional mai degrabă businessurilor. Având în vedere că multe dintre acestea au fost afectate de pandemia de coronavirus, cum ați resimțit impactul în vânzările Italprod?

Michele Santorelli: În acești ani marcați de pandemia de coronavirus am observat cum aceasta ne-a afectat pe toți și, deci, și pe noi. Am reușit, însă, să trecem prin această perioadă datorită unei bune organizări interne. Și acest lucru este meritul persoanelor care, în ciuda circulației virusului, au venit la muncă în producție. Pentru a reduce la maximum riscurile de îmbolnăvire și răspândire a coronavirusului, am organizat personalul în grupuri mici de lucru, independente unul față de celălalt, asigurând astfel producția și onorând cererile clienților noștri. De asemenea bunele relații cu clienții noștri ne-au permis să ne pliem pe necesitățile acestora și să ne ajutăm reciproc.

RO.aliment: În 2017, ne spuneați că ați exportat 5.000 de tone de cireșe în întreaga lume. Cum a evoluat exportul în toți acești ani?

Michele Santorelli: Fără a lua în calcul perioadele critice din timpul pandemiei, putem afirma că am crescut capacitatea noastră de producție și am exportat circa 35% în plus. Putem crește în continuare, dar avem nevoie de sprijinul statului care trebuie să se implice mai mult în sprijinirea companiilor românești care vor „să lucreze” cu adevărat. Se poate observa o lipsă acută de personal, lipsește mâna de lucru calificată și necalificată, lipsesc resursele umane specializate și nu se face nimic pentru ajutarea companiilor în acest sens.

RO.aliment: Care sunt planurile pentru următorii ani? Sunt anumite piețe sau produse pe care vreți să vă concentrați mai mult?

Michele Santorelli: În acest moment de criză si război este greu să faci planuri pe termen lung. Avem proiecte în derulare, în ciuda pandemiei am continuat lucrările la noua hală și am adus linii noi de producție, vom crește la export, dar cu siguranță dorim să creștem în România, unde credem că mai este încă mult spațiu.

RO.aliment: În calitate de companie multipremiată la concursurile naționale și internaționale, ce le-ati transmite clienților Italprod? În ce direcție să investească pentru a majora vânzările, cu alte cuvinte care este „gustul ales” al momentului? În ce direcție se îndreaptă consumatorul în materie de gusturi?

Michele Santorelli: Așteptăm din partea clienților noștri să ne sugereze care sunt gusturile căutate și acceptate. În fiecare an încercăm să introducem produse noi, utilizând experiența noastră și urmărind noile tendințe care se dezvoltă în România. Cu siguranța ne îndreptăm către o evoluție a produselor Bio și naturale și, în acest sens, echipa noastră R&D lucrează la produse cu „eticheta curată”. Necesitatea de a mânca mai sănătos este tot mai puternică și se observă pe toate piețele de desfacere. Italprod dorește să meargă pe acest drum pentru a atinge aceste rezultate.

Date de contact: Italprod S.R.L.
Lt. Sava Rosescu, 91
Rm. Sărat – 125300, Buzău
România

🍒 www.italprod.eu

Mobile: +4 0733.101.816
Phone: +4 0238-566000
Fax:+4 0238-564700
E-mail: office@italprod.eu

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă