Cercetare A patra revoluție industrială: tehnologia cu care ne putem...

A patra revoluție industrială: tehnologia cu care ne putem ajusta în timp real dieta | Sesiune LIVE cu Dr. Ing. Gabriela Berechet

-

Întărirea sistemului imunitar este mai importantă ca oricând, având în vedere schimbările prin care au trecut consumatorii în perioada crizei (lipsa de mișcare, alimentație neadecvată, stres, insomnii etc).

Corelația alimentație și nutriție personalizată cu răspunsul imunitar, acea capacitate a organismului uman de a se apăra de agenții patogeni (virusuri, bacterii, paraziți și toxine), a făcut obiectul multor studii apărute în publicații științifice de reputație. Acestea au dus la pronunțarea unor concluzii revoluționare, datorită implicării tehnologiei în metodologie – programe software și device-uri care au putut oferi monitorizare în timp real a parametrilor setați.

efsa, nasturelul, franceza

Rezultatul unui studiu in-vivo bazat pe un program ce personalizează dieta pe seama monitorizării în timp real a glicemiei, prin purtarea unui patch pe antebraț va fi anunțat live în cadrul Maratonului de nutriție și imunitate de dr. ing. Gabriela Berechet – specialist în tehnologii alimentare și gastronomie în cadrul prezentării cu titlul: “La confluența între știința alimentului, nutriție și inteligența artificială”, susținută în ziua de 3 iunie la ora 11:00.

Dânsa a fost unul dintre primii utilizatori ai acestui program prototip, recent lansat în Olanda, și va explica, din perspectiva specialistului care a fost și este mereu preocupat de alimentație și nutriție personalizată, rezultatele acestui experiment personal.

Doar prin înscriere puteți avea acces la informațiile prezentate de speakeri la maratonul de nutriție și imunitate, organizat de agenția RO.aliment!

TARIFE ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE MNI 2020

Baza de date națională de compoziție a alimentelor, nutriția și dietetica digitală – o experiență personală

Franța, Germania, Olanda, Finlanda, Grecia, Italia, Norvegia șamd au baze de date naționale privind compoziția nutrițională a alimentelor și mâncărurilor. În România, deși sunt cercetări aprofundate în domeniul științelor alimentului și a compoziției nutriționale încă din 1979 (http://www.fao.org/infoods/infoods/tables-and-databases/romania/en/), nu există o astfel de bază de date. Aceasta poate fi sub forma unui cod QR, ce poate fi citit de consumatori cu ajutorul telefonului mobil, și ar duce la eliberarea cozilor de la cabinetele nutriționiștilor, dacă toate informațiile necesare ar fi disponibile citind eticheta virtuală a produsului pe care vrem să îl cumpărăm. Persoanele preocupate de un stil de viață sănătos sau care trebuie să urmeze o dietă strictă, ca urmare a recomandărilor unui medic specialist, pot avea toate informațiile într-un singur loc, fără presiunea listelor lungi de alimente recomandate și alimente interzise.

Așa cum folosim tehnologia pentru a îmbunătăți alte aspecte ale stilului de viață și implicit a îmbunătățirii statusului imunitar, prin corelarea unor parametri predefiniți (calitatea somnului, durata activității fizice, caloriile arse, ritmul cardiac, memento-uri pentru hidratare corespunzătoare etc), așa am putea folosi tehnologia și să avem o dietă personalizată în funcție de condițiile actuale. Totul pornește de la baza de date națională, pentru care militează dr. ing. Gabriela Berechet.

Despre Gabriela Berechet

Absolventă a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor (FSIA) din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, Gabriela Berechet și-a dedicat o bună parte a carierei domeniului formării profesionale, ca lector și trainer în diferite centre de formare a adulților pentru ocupații din domeniul Industriei Alimentare, alimentației publice și nutriției. După 7 ani de activitate în departamentele de controlul calității și procesare în industria alimentară, a intrat în lumea gastronomiei ca expert consultant gastrotehnică în cadrul școlii de turism a Ministerului Turismului.

Autor și coautor de lucrări de specialitate pentru domeniul HORECA, activitatea profesională a fost împletită cu pasiunea pentru documentare, analiză și sinteză, materializată în peste 100 de articole de specialitate și lucrări prezentate în cadrul unor manifestări științifice. Dintre cele mai recente publicații create de Gabriela Berechet, menționăm Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului-patiser (2018).

CĂTRE PROFILUL COMPLET PREZENTAT PE SITE-UL CONFERINTEI

Din aceiasi categorie

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Ca parte a...
- Advertisement -

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Stirile ultimelor 7 zile

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că...

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar