facebook
Saturday, June 3, 2023
IngredienteObține „un loc” în joc: Cum să inovezi în...

Obține „un loc” în joc: Cum să inovezi în e-sporturi

-

Piața jocurilor video este una diversă, cu o gamă largă de cerințe și nevoi, ceea ce înseamnă oportunități de inovare pentru mărcile de nutriție.

Synergy Flavours, producătorul și furnizorul global de arome, extracte și esențe, a publicat un raport intitulat „Alimentarea viitorului sporturilor” în care experții săi din industrie discută despre piețele sportive și jocuri video cu creștere rapidă și dinamică și oportunitățile din acestea.

Potrivit raportului, piața globală a jocurilor video valorează acum aproximativ 152 de miliarde de dolari și continuă să înregistreze o creștere semnificativă (9,6% față de anul trecut). Nu numai asta, dar jocurile au un potențial extrem de atractiv și aproape global, cu piețe mari în majoritatea părților lumii.

Deloc surprinzător, cea mai mare cotă a acestei piețe se află în Asia Pacific (72,2 miliarde dolari), dar 34,7 miliarde dolari din piață provin din Europa și Africa, cu o creștere impresionantă de 11,5% anual (Nutrition Integrated).

În ciuda unui val semnificativ de lansări în acest spațiu, Synergy spune că inovația a fost puternic acaparată de către un tip de produs – băuturile energizante – care a (au) reprezentat 48% dintre aceste lansări.

Prin urmare, firma și-a întreprins propria cercetare în scopul de a înțelege diferitele resorturi din comunitatea de jocuri și modul în care nevoile acestora diferă prin comparație, unele de altele, cu scopul de a face sugestii de inovație care să conducă la nivelul următor, categoria.

Un echipaj pestriț

Primul lucru de înțeles este că grupurile de jocuri sunt departe de a fi omogene, în ciuda faptului că majoritatea analizelor media încearcă adesea să le înfățișeze ca atare” , explică raportul.

Firma de analiză a datelor de jocuri, NewZoo, a împărțit piața jocurilor în șase categorii demografice largi, bazate în principal pe frecvența jocurilor: jucătorul profesionist („atlet” în sporturi video), mega-influencer (streamer), micro-influencer (creator de conținut) și pasionat de jocuri (jucător).

Spectrul care cuprinde de la sportivii de elită la jucătorul ocazional de pe telefonul mobil este larg și există o piață mare de consumatori în acest spectru care ar putea fi dispuși să investească în produse alimentare, băuturi și nutriție specifice.

În plus, vârsta jucătorilor variază foarte mult, datele Synergy arată că 21% dintre jucători au sub 18 ani, 38% au între 18-34 și 26% au între 35-54. Poate cel mai surprinzător, 15% au peste 55 de ani.

Privind vârsta medie a jucătorilor pentru fiecare joc, datele Synergy sugerează că jucătorii Call of Duty au o vârstă medie mai mare de 28 de ani, comparativ cu o medie de 19 pentru jucătorii Fortnite.

Scopul jocului

Synergy spune că mărcile care pot găsi succesul pe termen lung în acest spațiu vor fi cele care „înțeleg cu adevărat gama variată de grupuri de consumatori din jocurile video și îi recunosc nevoile și cerințele unice” .

Mai adăugăm și faptul că nevoia consumatorului va fi influențată de jocul pe care îl joacă.

Dacă joacă un joc cu împușcături la persoana întâi, cum ar fi Call of Duty, durata tipică a jocului este de 10-20 de minute și necesită explozii de concentrare și timp de reacție rapid. În timp ce jocurile online multiplayer precum World of Warcraft pot dura peste o oră și necesită o concentrare susținută.

Și având în vedere că mulți jucători tind să se concentreze și să devină competenți la doar unul sau două jocuri, Chris Whiting, manager de dezvoltare a afacerilor europene la Synergy Flavours, sugerează că există o oportunitate pentru mărci de a viza jucătorii anumitor jocuri, fie prin formatul de produs, fie prin branding general și mesagerie.

Este o zonă destul de albă în care nu vedem o cantitate uriașă de inovație”, a spus Whiting. „Vedem unele mărci care fac colaborări cu firmele de jocuri, dar acestea sunt doar colaborări generale care le permit să valorifice oportunitățile de a ajunge la publicul specific. ”

Pentru a ajuta mărcile să vizeze în continuare jucătorii anumitor jocuri, Synergy a comandat mai multe rapoarte care utilizează instrumente de cercetare socială pentru a construi profiluri medii de personalitate pentru jucătorii diferitelor jocuri, pe baza activității lor pe rețelele sociale.

Datele rezultate sugerează că jucătorii Fortnite și First Person Shooter sunt relativ similari, așa cum demonstrează o dispoziție „de foc”. În timp ce jocul de luptă online multiplayer (MOBA, cum ar fi League of Legends), jucătorii erau destul de diferiți, mulți fiind mai puțin înflăcărați și mai susceptibili la stres și conștiință de sine și, comparativ, mai imaginativi și mai înclinați spre a aprecia arta.

Raportul explică că aceste cunoștințe pot ajuta la direcționarea funcțiilor de sănătate a produsului și branding :

Dacă jucătorii MOBA sunt o țintă demografică, înclinația relativ mare de a fi imaginativi și apreciativi față de artă poate oferi mărcilor o anumită libertate de acțiune în design, poate optând pentru lucrări de artă mai îndrăznețe și chiar valorificând grafica atmosferică și stilizată a unora dintre cele mai populare titluri MOBA.”

Pornire

Whiting adaugă că, în ciuda categoriei bine servite, există încă spațiu pentru inovație în domeniul băuturilor energizante.

Observam un interes uriaș pentru aromele alternative în acest segement. La fel ca și în cazul proteinelor din zer, pentru că oamenii folosesc atât de des aceste produse, oamenilor le place să încerce diferite arome. Dar este un act de echilibru între asta și suprasaturarea propriului portofoliu! ”

El a adăugat: „Noua oportunitate în cadrul băuturilor energizante este în funcții suplimentare, cum ar fi beneficiile cognitive.”

Putere sczută

Raportul Synergy observă o mare oportunitate pentru produsele care satisfac nevoi alternative de sănătate.

Când au întrebat utilizatorii ocazionali ce fel de atribute sunt de dorit pentru un produs nutrițional țintit pentru jocuri, cele mai căutate tipuri de produse au fost opțiunile de gustare mai sănătoase (92,71%) și produsele care oferă energie îmbunătățită și concentrare îmbunătățită (ambele la 87,5%).

Mai jos pe listă (la 80,21% dintre respondenți), dar încă de interes, sunt produsele care pot ajuta la relaxarea după meci.

Unele formate de joc pot implica stres ridicat, astfel încât produsele care ajută la atenuarea unora dintre acestea pot fi benefice” , notează raportul.

Whiting explică în continuare că gustarea este o categorie perfectă pentru a oferi astfel de beneficii.

Este vorba de construirea unora dintre acele beneficii funcționale suplimentare, cum ar fi sănătatea cognitivă, cu ingrediente precum Ashwagandha și ciuperci funcționale precum Cordyceps și Coama leului.”. El a spus că aceste tipuri de ingrediente în formate convenabile, cum ar fi gumele, sunt o cale excelentă.

Unul dintre lucrurile utile care caracterizează o gustare la îndemână [spre deosebire de băuturi] este că este mai puțin probabil să vărsați produsul peste electronice scumpe!

 

DIN ACTUALITATE

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul E171 pot trece direct prin...

Știrile ultimelor zile

Este timpul să ne concentrăm pe alimentele și băuturile pentru consumatorii în vârstă

Există o mare oportunitate pentru industria alimentară și a băuturilor de a lansa produse și ingrediente care ajută la...

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS – Nutriție. Nutrienți. Sănătate, desfășurată în perioada 21-23 mai, la Hotel...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea în aplicare a amenzilor date de Consiliul Concurenței firmelor Albalact,...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

Știrile ultimelor 7 zile

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS –...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

În ghidul recent lansat, OMS sfătuiește să nu folosească îndulcitori fără zahăr pentru controlul greutății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr (NSS), care face recomandări împotriva...

Cea mai importantă inovație pe segmentul capacelor borcanelor din ultimii 75 de ani

Industria alimentară germană devine prima din Europa care a îmbrățișat această inovație. Compania americană din spatele EEASY Lid -...

Colagenul – următoare „tendință” în alimente și băuturi funcționale după CBD?

Tendința fortificării alimentelor cu colagen a crescut în ultimii ani și Romain Quillot, co-fondatorul brandului de alimente și băuturi...

Suplimentele alimentare pentru imunitate, anti-ageing și sănătate

Știi care este efectul stresului oxidativ asupra organismului tău? Vino la Maratonul Nutriție. Nutrienți. Sănătate 2023 și vei obține...

MNNS 2023: Vizită și degustare de licori la Podgoriile Murfatlar

Pentru cea de doua parte a zilei de 23 mai, organizatorii Maratonului de Nutriție.Nutrienți.Sănătate 2023 vă propun ca împreună...

Progen: Program de slăbire care utilizează principiile cetozei

Progen se alătură în calitate de partener Maratonului Nutrienți. Nutriție. Sănătate 2023. Dacă îți dorești să descoperi tratamentul de...

Spectrul violet, „dificil de obținut”, ar putea fi produs prin fermentație microbiană la scară

Producătorul danez de ingrediente bio, Octarine Bio și compania americană de programare celulară Ginkgo Bioworks s-au asociat pentru a...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă