facebook
14 C
Bucharest
Thursday, September 23, 2021
ProcesareObținerea sucului cu GEA vaculiq 100 la o calitate...

Obținerea sucului cu GEA vaculiq 100 la o calitate maximă şi un randament mai bun

-

spot_img

Cu filtrul spiral sub vid vaculiq 100, GEA stabileşte noi standarde de calitate și eficiență în domeniul sucurilor pentru producătorii mici şi mijlocii de băuturi şi alimente.

Instalaţia patentată, cu o capacitate de până la 1.000 l/h, este disponibilă ca o unitate mobilă şi compactă care oferă utilizatorilor un nivel ridicat de flexibilitate în utilizare.

Noua instalaţie GEA vaculiq aduce numeroase avantaje în ceea ce priveşte acţionarea, tehnica de mărunțire, curăţirea şi controlul, ceea ce permite per total un randament crescut de până la 80% și cea mai înaltă calitate a produsului.

„Noua instalaţie GEA vaculiq permite per total un randament crescut de până la 80% și cea mai înaltă calitate a produsului.”

Procesul vaculiq este avantajos atât pentru prelucrarea diferitelor tipuri de fructe şi legume și privind în perspectivă, diverse teste promit, de asemenea, o aplicare cu succes în extracţia ţintită a substanţelor vegetale secundare precum şi în domeniul producţiei de proteine ​​pentru producerea de alternative fără carne.

„La reproiectarea conceptului instalaţiei, ne-am concentrat pe mai multe niveluri şi am reuşit astfel să creştem semnificativ performanţa generală”, explică Rüdiger Flocke, Manager de vânzări pe aplicaţie al diviziei GEA Separation & Flow Technologies.

Pentru aceasta, instalaţia a fost extinsă pentru a include dispozitivul de mărunțire GEA MultiCrush, care zdrobeşte eficient materia primă şi, prin urmare, poate transmite masa mărunțită către filtru în cel mai scurt timp posibil. Componentele şi motoarele eficiente din punct de vedere energetic de la MultiCrush sunt montate pe şine glisante şi permit deplasarea acestora în câteva secunde.

COMPLETEAZA FORMULARUL IN 20 DE SECUNDE SI UN REPREZENTANT GEA TE VA CONTACTA PENTRU A-TI OFERI MAI MULTE DETALII

„Acest lucru face procesul de curăţire mult mai uşor şi mai rapid: în aproximativ 30 de minute, întreaga instalaţie poate fi complet eliberată de reziduurile vegetale şi curăţată cu apă; prin urmare, poate fi folosită din nou, în timp foarte scurt”, explică Rüdiger Flocke. 

Masa mărunțită este transportată de la dispozitivul de mărunțire printr-o pompă cu șurub în cilindrul vidat, unde este extras sucul prin intermediul vidului, printr-o sită perforată. Pentru a asigura vidul ca forţă motrice pentru extragerea sucului, se foloseşte o pompă peristaltică puternică, care este concepută pentru a genera vacuum rapid şi eficient. În interiorul sitei perforate, o spirală elicoidală rotativă transportă substanţele solide către zona de descărcare.

„La proiectarea instalaţiei am acordat o mare importanţă atât randamentului ridicat cât și pentru a garanta cea mai înaltă calitate a produsului: Transportul cu spirale elicoidale, precum şi motoarele cu funcţionare cu convertizor de frecvenţă permit un proces optim de extragere a sucului. Carcasa rezistentă a convertizoarelor de frecvenţă a tuturor motoarelor dintr-un dulap central de comandă oferă, de asemenea, siguranţa corespunzătoare a procesului şi a muncii”, spune Rüdiger Flocke.

Calitate maximă – extragere blândă a sucului

Mai presus de toate, noua instalaţie GEA vaculiq oferă rezultate convingătoare în ceea ce priveşte calitatea constantă a produsului final.

„Sucul este foarte asemănător cu materia primă în ceea ce priveşte culoarea şi aroma”, explică Rüdiger Flocke.

În acest scop, se poate introduce azot în zona dispozitivului de mărunțire, ceea ce împiedică complet pătrunderea oxigenului şi oxidarea asociată acestuia.

„În plus, materia primă este prelucrată foarte repede: Durează mai puţin de un minut de la zdrobire până la transferul masei mărunțite în filtrul spiral vidat; în așa timp scurt, enzimele proprii fructului nu pot avea efecte negative asupra sucului. Rezultatele ştiinţifice ale Institutul German pentru Tehnologia Alimentară arată, de asemenea, că vitaminele şi polifenolii sunt transferaţi de la fruct la suc într-o măsură semnificativă, ceea ce este de departe de neegalat în comparaţie cu alte tehnologii de obținere a sucului, cum ar fi presarea”, spune Rüdiger Flocke.

În acest fel, atât componentele vegetale primare cât şi cele secundare valoroase pot fi extrase şi conservate uşor în suc. 

„Vedem, de asemenea, posibile utilizări pentru GEA vaculiq în sectorul New Food, deoarece instalaţia prezintă succese promiţătoare în extracţia ţintită a proteinelor din plante. La primele teste din centrul nostru de testare cu boabe de soia şi mazăre am putut observa, de exemplu, o concentraţie semnificativă”, spune Rüdiger Flocke, descriind potenţialul noului filtru spiral sub vid.

Randament mai mare chiar şi cu materii prime dificile

Un avantaj deosebit al GEA vaculiq este randamentul crescut în comparaţie cu presele cu bandă la o capacitate comparabilă. Sistemul oferă randamente ridicate de până la 80% şi poate fi utilizat pentru aproape toate tipurile de fructe şi legume cu ajustări minime

„Datorită filtrului spiral sub vid, este chiar posibil să prelucraţi merele depozitate, sfărâmicioase/făinoase fără utilizarea enzimelor – aici randamentul fiind, de asemenea, convingător de mare”, explică Rüdiger Flocke. „Instalaţia vaculiq îşi prezintă, de asemenea, avantajele şi are succes la extragerea sucului din perele coapte, unde masa mărunțită tinde să aibă o consistenţă foarte păstoasă şi, prin urmare, este dificil sau imposibil de prelucrat pentru alte instalaţii. Aici este posibilă o îmbunătăţire a randamentului cu 10% sau mai mult.”

Instalaţia GEA vaculiq 100 este echipată cu controlul intuitiv GEA IO, cu care sistemul este în general mai uşor de operat şi care permite operatorilor să programeze şi să controleze reţete individuale, ceea ce accelerează semnificativ procesul de producţie în general.

Pentru a opera noul sistem, GEA oferă instruire adecvată prin video, precum şi diverse materiale video, astfel încât acest suport să poată fi făcut şi digital şi, astfel, fără contact. Chiar şi punerea în funcţiune poate fi efectuată prin GEA Remote Service. Aceste posibilităţi reduc efortul pentru operatori şi le permit flexibilitate în ceea ce priveşte timpul şi locaţia.

O „Iniţiativă Try&Buy (Testează&Cumpără)” completează oferta GEA vaculiq. Unitatea poate fi testată iniţial pentru câteva luni prin închiriere şi achiziţionat ulterior complet, dacă este necesar. Taxele suportate până atunci vor fi compensate cu preţul de achiziţie. Acest lucru oferă clienţilor posibilitatea de a testa pe larg noul sistem cu investiţii iniţiale minime.

Imagine: GEA oferă filtrul spiral sub vid vaculiq 100 cu un debit de până la 1.000 l / h ca o unitate mobilă şi compactă, inclusiv cu dispozitivul de mărunțire GEA MultiCrush. (Imagine: GEA)

Contact GEA Westfalia Separator Romania SRL:

Gheorghe TURTOI, Division Separation & Flow Technologies – Romania, Mobile:+ 40 744 33 23 86, gheorghe.turtoi@gea.com

Despre GEA

GEA este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru industria alimentară, a băuturilor şi a produselor farmaceutice din întreaga lume. Grupul internaţional de tehnologie industrială se concentrează pe maşini şi instalaţii, precum şi pe tehnologii sofisticate de proces, componente şi servicii complete.

Cu peste 18.000 de angajaţi, grupul a generat vânzări de peste 4,6 miliarde EUR în exerciţiul financiar 2020. Un accent major se pune pe dezvoltarea proceselor de producţie ale clienţilor din ce în ce mai durabile şi mai eficiente. Instalaţiile, procesele şi componentele GEA contribuie la reducerea semnificativă a emisiilor de CO2, a utilizării plasticului şi a deşeurilor alimentare în producţia din întreaga lume. În conformitate cu principiul său general „engineering for a betterworld”, GEA aduce o contribuţie decisivă la un viitor durabil. GEA este listată în MDAX german şi în indexul STOXX® Europe 600 şi este, de asemenea, una dintre companiile care alcătuiesc indicii de durabilitate DAX 50 ESG şi MSCI Global Sustainability. Mai multe informaţii sunt disponibile pe Internet la gea.com.

DIN ACTUALITATE

30% dintre copiii din România nu consumă fructe zilnic

Un nou studiu de piață a relevat că doi din trei copii din România mănâncă dulciuri zilnic și că 30% nu consumă fructe în...

Programul ce încurajează consumul de nuci în școli

Primăria Ciugud din județul Alba a lansat primul program public din România care promovează consumul de nuci în rândul elevilor din mediul rural. Astfel, elevii...

Încă un an al embargoului rusesc pentru produsele agroalimentare

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare importate din țările UE, SUA și alte state până în decembrie 2022. Embargoul acoperă importul de produse lactate, carne,...

Seleniul, toxinele și detoxifierea

Deși considerat un proces ireversibil, acumularea de metale grele în corp poate avea remedii. O gamă largă de patologii rezultate în urma contaminării alimentelor ori...

Stabilirea limitei de siguranță – partea cheie a procesului de reglementare a canbioidelor

Președintele și CEO-ul NPA, dr. Daniel Fabricant, Susține că FDA nu are nevoie de noi autorități pentru a reglementa piața CBD și că determinarea...

Din aceiasi categorie

30% dintre copiii din România nu consumă fructe zilnic

Un nou studiu de piață a relevat că doi din trei copii din România mănâncă dulciuri zilnic și că...

Programul ce încurajează consumul de nuci în școli

Primăria Ciugud din județul Alba a lansat primul program public din România care promovează consumul de nuci în rândul...

Încă un an al embargoului rusesc pentru produsele agroalimentare

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare importate din țările UE, SUA și alte state până în decembrie 2022. Embargoul...

Seleniul, toxinele și detoxifierea

Deși considerat un proces ireversibil, acumularea de metale grele în corp poate avea remedii. O gamă largă de patologii rezultate...

Stabilirea limitei de siguranță – partea cheie a procesului de reglementare a canbioidelor

Președintele și CEO-ul NPA, dr. Daniel Fabricant, Susține că FDA nu are nevoie de noi autorități pentru a reglementa...

„Remediul” la ritmul accelerat de schimbare din sectorul alimentar

Jack BOBO, CEO-ul Futurity, companie de prognoză a trendurilor de pe piața alimentelor, care sfătuiește companiile, fundațiile și guvernele cu...

Târgul Vitafoods Europe 2021 se apropie rapid! Veți găsi echipa Kemin Human Health atât online (4-8 Octombrie) cât și fizic la STANDUL I 101...

BetaVia Complete, DailyZz dar și alte produse inovative vor face subiectul discuției la Standul Kemin de la VitaFoods Europe...

24 de elevi vor învăța la prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie

București, 15 septembrie, 2021 - Prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie,  înființată din...

Stirile ultimelor 7 zile

Programul ce încurajează consumul de nuci în școli

Primăria Ciugud din județul Alba a lansat primul program...

Încă un an al embargoului rusesc pentru produsele agroalimentare

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare importate din...

Seleniul, toxinele și detoxifierea

Deși considerat un proces ireversibil, acumularea de metale grele...

Stabilirea limitei de siguranță – partea cheie a procesului de reglementare a canbioidelor

Președintele și CEO-ul NPA, dr. Daniel Fabricant, Susține că...

„Remediul” la ritmul accelerat de schimbare din sectorul alimentar

Jack BOBO, CEO-ul Futurity, companie de prognoză a trendurilor de pe piața alimentelor, care sfătuiește companiile, fundațiile și guvernele cu...

Târgul Vitafoods Europe 2021 se apropie rapid! Veți găsi echipa Kemin Human Health atât online (4-8 Octombrie) cât și fizic la STANDUL I 101...

BetaVia Complete, DailyZz dar și alte produse inovative vor face subiectul discuției la Standul Kemin de la VitaFoods Europe...

24 de elevi vor învăța la prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie

București, 15 septembrie, 2021 - Prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie,  înființată din...

Băutura cu beta-glucan din ovăz prezintă un efect semnificativ de scădere a colesterolului

Consumul a 3g pe zi de beta-glucan de ovăz cu greutate moleculară mare (MW) într-o băutură s-a dovedit că...

România se numără printre țările cu cel mai mare număr de încălcări ale legislației de mediu

Poluarea aerului are consecințe grave asupra sănătății cetățenilor europeni. Calitatea slabă a aerului este încă un eveniment comun în...

FrieslandCampina România numește un nou Director de Resurse Umane

Începând cu luna septembrie 2021, Adriana Panait preia poziția de Director de Resurse Umane la FrieslandCampina România în urma...

România importă până la 35% din necesarul intern de miere

Țara noastră importă anual între 3.000 şi 6.000 tone de miere, adică aproape 30 - 35% din consumul intern. Declarația...

Despre construirea și gestionarea unui sistem integrat de management afli la conferința PIA 2021

Obstacolele întâmpinate de companii în realizarea obiectivelor pe care și le-au stabilit sunt adeseori rezultatul nerespectării condiţiilor de calitate,...

Înlocuirea sării cu o alternativă ce conține potasiu și sodiu ar „salva milioane de vieți”, arată o serie de studii

Consumul excesiv de sare este o preocupare globală. În Marea Britanie, de exemplu, unde se recomandă consumul de cel...

Majorarea salariului pe economie va duce la scumpirea alimentelor

Preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a avertizat că alimentele se vor scumpi cu siguranţă, dacă Guvernul...

Alte știri din aceiași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă

Skip to toolbar