facebook
ProcesareObținerea sucului cu GEA vaculiq 100 la o calitate...

Obținerea sucului cu GEA vaculiq 100 la o calitate maximă şi un randament mai bun

-

Cu filtrul spiral sub vid vaculiq 100, GEA stabileşte noi standarde de calitate și eficiență în domeniul sucurilor pentru producătorii mici şi mijlocii de băuturi şi alimente.

Instalaţia patentată, cu o capacitate de până la 1.000 l/h, este disponibilă ca o unitate mobilă şi compactă care oferă utilizatorilor un nivel ridicat de flexibilitate în utilizare.

Noua instalaţie GEA vaculiq aduce numeroase avantaje în ceea ce priveşte acţionarea, tehnica de mărunțire, curăţirea şi controlul, ceea ce permite per total un randament crescut de până la 80% și cea mai înaltă calitate a produsului.

„Noua instalaţie GEA vaculiq permite per total un randament crescut de până la 80% și cea mai înaltă calitate a produsului.”

Procesul vaculiq este avantajos atât pentru prelucrarea diferitelor tipuri de fructe şi legume și privind în perspectivă, diverse teste promit, de asemenea, o aplicare cu succes în extracţia ţintită a substanţelor vegetale secundare precum şi în domeniul producţiei de proteine ​​pentru producerea de alternative fără carne.

„La reproiectarea conceptului instalaţiei, ne-am concentrat pe mai multe niveluri şi am reuşit astfel să creştem semnificativ performanţa generală”, explică Rüdiger Flocke, Manager de vânzări pe aplicaţie al diviziei GEA Separation & Flow Technologies.

Pentru aceasta, instalaţia a fost extinsă pentru a include dispozitivul de mărunțire GEA MultiCrush, care zdrobeşte eficient materia primă şi, prin urmare, poate transmite masa mărunțită către filtru în cel mai scurt timp posibil. Componentele şi motoarele eficiente din punct de vedere energetic de la MultiCrush sunt montate pe şine glisante şi permit deplasarea acestora în câteva secunde.

„Acest lucru face procesul de curăţire mult mai uşor şi mai rapid: în aproximativ 30 de minute, întreaga instalaţie poate fi complet eliberată de reziduurile vegetale şi curăţată cu apă; prin urmare, poate fi folosită din nou, în timp foarte scurt”, explică Rüdiger Flocke. 

Masa mărunțită este transportată de la dispozitivul de mărunțire printr-o pompă cu șurub în cilindrul vidat, unde este extras sucul prin intermediul vidului, printr-o sită perforată. Pentru a asigura vidul ca forţă motrice pentru extragerea sucului, se foloseşte o pompă peristaltică puternică, care este concepută pentru a genera vacuum rapid şi eficient. În interiorul sitei perforate, o spirală elicoidală rotativă transportă substanţele solide către zona de descărcare.

„La proiectarea instalaţiei am acordat o mare importanţă atât randamentului ridicat cât și pentru a garanta cea mai înaltă calitate a produsului: Transportul cu spirale elicoidale, precum şi motoarele cu funcţionare cu convertizor de frecvenţă permit un proces optim de extragere a sucului. Carcasa rezistentă a convertizoarelor de frecvenţă a tuturor motoarelor dintr-un dulap central de comandă oferă, de asemenea, siguranţa corespunzătoare a procesului şi a muncii”, spune Rüdiger Flocke.

Calitate maximă – extragere blândă a sucului

Mai presus de toate, noua instalaţie GEA vaculiq oferă rezultate convingătoare în ceea ce priveşte calitatea constantă a produsului final.

„Sucul este foarte asemănător cu materia primă în ceea ce priveşte culoarea şi aroma”, explică Rüdiger Flocke.

În acest scop, se poate introduce azot în zona dispozitivului de mărunțire, ceea ce împiedică complet pătrunderea oxigenului şi oxidarea asociată acestuia.

„În plus, materia primă este prelucrată foarte repede: Durează mai puţin de un minut de la zdrobire până la transferul masei mărunțite în filtrul spiral vidat; în așa timp scurt, enzimele proprii fructului nu pot avea efecte negative asupra sucului. Rezultatele ştiinţifice ale Institutul German pentru Tehnologia Alimentară arată, de asemenea, că vitaminele şi polifenolii sunt transferaţi de la fruct la suc într-o măsură semnificativă, ceea ce este de departe de neegalat în comparaţie cu alte tehnologii de obținere a sucului, cum ar fi presarea”, spune Rüdiger Flocke.

În acest fel, atât componentele vegetale primare cât şi cele secundare valoroase pot fi extrase şi conservate uşor în suc. 

„Vedem, de asemenea, posibile utilizări pentru GEA vaculiq în sectorul New Food, deoarece instalaţia prezintă succese promiţătoare în extracţia ţintită a proteinelor din plante. La primele teste din centrul nostru de testare cu boabe de soia şi mazăre am putut observa, de exemplu, o concentraţie semnificativă”, spune Rüdiger Flocke, descriind potenţialul noului filtru spiral sub vid.

Randament mai mare chiar şi cu materii prime dificile

Un avantaj deosebit al GEA vaculiq este randamentul crescut în comparaţie cu presele cu bandă la o capacitate comparabilă. Sistemul oferă randamente ridicate de până la 80% şi poate fi utilizat pentru aproape toate tipurile de fructe şi legume cu ajustări minime

„Datorită filtrului spiral sub vid, este chiar posibil să prelucraţi merele depozitate, sfărâmicioase/făinoase fără utilizarea enzimelor – aici randamentul fiind, de asemenea, convingător de mare”, explică Rüdiger Flocke. „Instalaţia vaculiq îşi prezintă, de asemenea, avantajele şi are succes la extragerea sucului din perele coapte, unde masa mărunțită tinde să aibă o consistenţă foarte păstoasă şi, prin urmare, este dificil sau imposibil de prelucrat pentru alte instalaţii. Aici este posibilă o îmbunătăţire a randamentului cu 10% sau mai mult.”

Instalaţia GEA vaculiq 100 este echipată cu controlul intuitiv GEA IO, cu care sistemul este în general mai uşor de operat şi care permite operatorilor să programeze şi să controleze reţete individuale, ceea ce accelerează semnificativ procesul de producţie în general.

Pentru a opera noul sistem, GEA oferă instruire adecvată prin video, precum şi diverse materiale video, astfel încât acest suport să poată fi făcut şi digital şi, astfel, fără contact. Chiar şi punerea în funcţiune poate fi efectuată prin GEA Remote Service. Aceste posibilităţi reduc efortul pentru operatori şi le permit flexibilitate în ceea ce priveşte timpul şi locaţia.

O „Iniţiativă Try&Buy (Testează&Cumpără)” completează oferta GEA vaculiq. Unitatea poate fi testată iniţial pentru câteva luni prin închiriere şi achiziţionat ulterior complet, dacă este necesar. Taxele suportate până atunci vor fi compensate cu preţul de achiziţie. Acest lucru oferă clienţilor posibilitatea de a testa pe larg noul sistem cu investiţii iniţiale minime.

Imagine: GEA oferă filtrul spiral sub vid vaculiq 100 cu un debit de până la 1.000 l / h ca o unitate mobilă şi compactă, inclusiv cu dispozitivul de mărunțire GEA MultiCrush. (Imagine: GEA)

Contact GEA Westfalia Separator Romania SRL:

Gheorghe TURTOI

Division Separation & Flow Technologies – Romania

Mobile:+ 40 744 33 23 86

gheorghe.turtoi@gea.com

www.gea.com

Despre GEA

GEA este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru industria alimentară, a băuturilor şi a produselor farmaceutice din întreaga lume. Grupul internaţional de tehnologie industrială se concentrează pe maşini şi instalaţii, precum şi pe tehnologii sofisticate de proces, componente şi servicii complete.

Cu peste 18.000 de angajaţi, grupul a generat vânzări de peste 4,6 miliarde EUR în exerciţiul financiar 2020. Un accent major se pune pe dezvoltarea proceselor de producţie ale clienţilor din ce în ce mai durabile şi mai eficiente. Instalaţiile, procesele şi componentele GEA contribuie la reducerea semnificativă a emisiilor de CO2, a utilizării plasticului şi a deşeurilor alimentare în producţia din întreaga lume. În conformitate cu principiul său general „engineering for a betterworld”, GEA aduce o contribuţie decisivă la un viitor durabil. GEA este listată în MDAX german şi în indexul STOXX® Europe 600 şi este, de asemenea, una dintre companiile care alcătuiesc indicii de durabilitate DAX 50 ESG şi MSCI Global Sustainability. Mai multe informaţii sunt disponibile pe Internet la gea.com.

DIN ACTUALITATE

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, aceștia au arătat cum un compus care anihilează bacteriile periculoase întâlnit în Nem Chua -...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești au continuat. Au fost efectuate acțiuni de verificare, de această...

ASAS: prețul cărnii de porc va crește cu 25% în Europa

Preţul cărnii de porc va creşte în Europa cu aproximativ 25% în următorii ani, din cauza cererii de pe piaţa chineză. Declarația îi aparține preşedintelui...

Din aceiasi categorie

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, aceștia au arătat cum un compus care anihilează bacteriile periculoase...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești au continuat. Au fost efectuate...

ANSES: „Avem întrebări despre nanomateriale”

Având în vedere recenta hotărâre privind dioxidul de titan, autoritățile franceze au extins avertismentul și au cerut prudență cu...

Soluții pentru reducerea consumului de apă și a emisiilor de carbon pentru sectorul produselor lactate

Tetra Pak s-a angajat să atingă un nivel zero al emisiilor nete de CO2 până în 2030 și să...

ASAS: prețul cărnii de porc va crește cu 25% în Europa

Preţul cărnii de porc va creşte în Europa cu aproximativ 25% în următorii ani, din cauza cererii de pe...

ANPC: Probleme mari cu micii de la Dedulești

Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de...

Produsele chimice PFAS „dăunătoare sănătății” sunt „răspândite” în ambalajele de unică folosință

Un nou studiu a evidențiat utilizarea „pe scară largă” a substanțelor perforoalchil și poliforoalchil (PFAS), „dăunătoare sănătății”, în ambalajele...

Salata cu icre de știucă de Tulcea, protejată şi recunoscută în UE

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de...

Stirile ultimelor 7 zile

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia,...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru...

ANSES: „Avem întrebări despre nanomateriale”

Având în vedere recenta hotărâre privind dioxidul de titan,...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Cum putem curăța laptele de celulele somatice?

Preocuparea pentru calitatea materiei prime în industria lactatelor este tot mai mare în ultimii ani. Tot mai multe companii...

Recrutare în industria alimentară | 7 – 8 iulie 2021 🟦 RO.aliment JOBS 2021

RO.aliment JOBS, evenimentul creat special pentru a accelera recrutarea în industria alimentară, conectând candidați cu firmele ce caută să...

Reducerea costurilor operatorilor, prin digitalizarea activităților ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) are în curs mai multe proiecte prin care vor fi...

Dezbatere la RO.aliment Show: NUTRI-SCORE | Viziunea ANPC și ARC

Comisia Europeană (C.E.) și-a anunțat intenția de a impune un sistem de etichetare a alimentelor unitar în rândul tuturor...

Industria lactatelor – detectarea pierderilor de produs și optimizarea procesului

Compania Hach Lange, unul dintre furnizorii de soluții inovatoare pentru administrarea mai eficientă a resurselor de apă, este partener...

Care sunt sistemele de management al calității și siguranței alimentului în Agricola Bacău, afli la RO.aliment SHOW

Iacob Marinel, managerul departamentului de calitate din cadrul grupului Agricola, va detalia ce sisteme de management al calității și...

Beneficiile digitalizării în industria alimentară prezentate de Testo Romania la ROA SHOW 2021

Horațiu Bașa, CEO Testo România, va prezenta beneficiile digitalizării în industria alimentară pe 17 și 18 mai la RO.aliment...

Descoperim împreună provocările și beneficiile momentului în sectoarele alimentare – PROGRAM și TEMATICĂ ROA SHOW 2021

Liderii din sectorul alimentar, al băuturilor și al suplimentelor alimentare se întâlnesc în numai patru zile la RO.aliment SHOW...

Mihaela Bilic a confirmat participarea la RO.aliment SHOW 2021

Medicul primar diabet și boli de nutriție Mihaela Bilic va explica de ce pâinea este un aliment esențial pentru...

ROA SHOW: “Tendințe și inovație în industria de panificație. Brutăria rustică artizanală la nivel industrial”

Până în urmă cu câțiva ani, alăturarea cuvintelor „brutărie” „rustică” „artizanală” și „industrial” în aceeași propoziție părea mai mult...

Alte știri din aceiași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă

Skip to toolbar