14.3 C
Bucharest
Friday, February 26, 2021
Actualitate INTERVIU: Grupul DIANA lucreaza la o capacitate normala, depunand...

INTERVIU: Grupul DIANA lucreaza la o capacitate normala, depunand toate eforturile necesare pentru a face treaba cat mai bine

-

î n cadrul campaniei “Să înțelegem mai bine alimentele”, prin interviurile realizate de RO.aliment, consumatorii vor putea întelege că prioritatea producătorilor este sa fie langă acestia prin asigurarea necesarului de alimente de bază implementând în același timp masuri suplimentare de sigurantă alimentara.

Astfel, va invitam sa cititi mesajul venit de la Conducerea companiei Diana, fondată la 30 aprilie 1991 și care astăzi se află în topul abatoarelor din România, dar ocupă și un loc important în topul producătorilor de preparate din carne cu capital 100% românesc.:

RO.aliment: Ce măsuri (de protecție, de prevenție etc) ați adoptat în această perioadă?

Conducerea Diana: Fiind o companie cu peste 1300 de angajati, masurile si preventie au fost diverse, in functie de specificul activitatii.
In unitatea de productie monitorizam constant starea sanatatii tuturor angajatilor nostri, carora li se verifica temperatura la accesul in fabrica/abator/sectii/depozite; monitorizam constant personalul care a calatorit in zone de risc si le impunem auto-izolarea daca este nevoie; am limitat contactul angajatilor cu persoane din exteriorul companiei, restrictionand accesul in unitate; am reorganizat turele astfel incat sa minimizam interactiunea si contactul intre angajati; am inmultit procedurile de igienizare si dezinfectie atat a spatiilor de productie, cat si a colegilor nostri.


In reteaua de Magazine DIANA am implementat un set de reguli de siguranta pentru clientii nostri, reguli deja arhicunoscute: limitarea unui nr de clienti in magazin, de pastrare a distantei, de incurajare a folosirii platii cu cardul, de cumparaturi cumpatate, de igienizare a mainilor, dar si o serie de dotari suplimentare pentru sporirea sigurantei pentru colegii nostri: panouri de protectie in zona caselor de marcat, manusi, masti, viziere, toate au ca scop preventia si siguranta!

ROA: La ce capacitate funcționați, având în vedere recomandările Guvernului de a păstra un metru între fiecare angajat și de a nu exista adunări de mai mult de 50 de persoane?

Conducerea Diana: Vorbim de o unitate de productie de peste 25 000m2 construiti, incapem cu siguranta cu totii . Lucram la capacitate normala, in functie de sectie pe 1,2 sau 3 schimburi. Intr-o situatie de criza si de consum, depunem toate eforturile necesare pentru a ne face treaba cat mai bine.

ROA: Din toate datele de care dispuneți, preconizați că vor apărea probleme cu aprovizionarea (de la fabrica dvs la retaileri și de la furnizorii dvs la dvs)?

Conducerea Diana: Pentru produsele care au un varf de vanzare in aceasta perioada deja au aparut probleme. Speram ca lucrurile sa se regleze in cel mai scurt timp.

ROA: Ati avut, prin asociațiile în care sunteți membru, o discuție cu reprezentații Guvernului, pentru a avea o viziune pe termen scurt și mediu a evoluției situației cauzate de coronavirus în România? Există posibilitatea să primiți ajutoare de la stat în cazul sistării sau diminuării activității, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul Dacia?

Conducerea Diana: Nu, nu am purtat astfel de discutii. In ceea ce priveste sectorul economic, asteptam cu nerabdare informatii si masuri. Cred ca e nevoie acum, mai mult ca niciodata, ca mediul romanesc de afaceri sa primeasca sustinere. Din pacate, aceasta pandemie nu afecteaza doar starea de sanatate a oamenilor, poate zdruncina puternic economia romanesca si nu numai.

ROA: Ce ați dori să transmiteți consumatorilor?

Conducerea Diana:

In contextul actual in care lucrurile escaladeaza rapid va rugam sa mentinem calmul, sa fim increzatori ca impreuna vom depasi, dar sa respectam cu prudenta si responsabilitate regulile  impuse de autoritati.
Multumim intregii echipe care vine zi de zi la munca si ajuta sa furnizam oamenilor produse si preparate din carne de inalta calitate si servicii si produse prin reteua de magazine, atat de necesare in aceasta perioada.
Ne dorim sa simtiti increderea si grija pe care o purtam intregii comunitati si va asiguram ca luam toate masurile posibile pentru desfasurarea activitatii noastre in siguranta.


Despre GRUPUL DIANA

DIANA este o companie românească de succes, ce își consolidează o poziție competitivă pe o piață exigentă și în continuă schimbare. Compania DIANA a fost fondată la 30 aprilie 1991 și care astăzi se află în topul abatoarelor din România, dar ocupă și un loc important în topul producătorilor de preparate din carne cu capital 100% românesc.

Obiectivul principal al companiei DIANA este respectarea calității și siguranței produselor, astfel compania a câștigat încrederea consumatorilor și prin implementarea sistemelor de management ale calității și siguranței alimentelor și, ulterior, prin recertificarea acestora. Astfel, în prezent, compania DIANA este certificată conform standardului ISO 22000:2005 (Siguranța Alimentelor), ISO 9001:2008 (Managementul Calității) și deține cel mai ridicat nivel al standardului IFS Food (International Food Standard), standard agreat de către „Food Business Forum” în cadrul „Global Food Safety Initiative”. De-a lungul timpului, compania și-a menținut aceste certificări, căutând permanent să se adapteze la noile cerințe ale clienților și să se alinieze la cele mai înalte standarde.

#statiacasa #mancamsanatos #alimentesigure #educamconsumatorii

DIN ACTUALITATE

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export pentru produsele românești. Într-o declarație acordată...

Din aceiasi categorie

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până...

Încă un producător român a lansat noi produse alternative

Producătorul român Verdino Green Foods a lansat pe piață o gamă nouă de cârnaţi şi chifteluţe vegetale, informează ZF. Inițiativa...

14.000 de tone de lapte vândute anual prin intermediul automatelor

Cele 625 de automate de lapte autorizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și celelalte...

Smithfield România investește aproape un milion de lei în programul „Adoptă o școală”

Pentru al patrulea an consecutiv, Smithfield România continuă implementarea programului „Adoptă o școală”, destinat sprijinirii instituțiilor școlare de învățământ...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Fondatorul Microsoft: „toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică”

Bill Gates, fondatorul corporației Microsoft, îndeamnă națiunile bogate să...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

14.000 de tone de lapte vândute anual prin intermediul automatelor

Cele 625 de automate de lapte autorizate de Autoritatea...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar