Probiotice în pizza? Kerry explorează adăugarea ingredientelor funcționale în sectorul serviciilor alimentare

Din aceiasi categorie

Kerry debutează în Europa, în gama de modulatoare a aromelor organice

Kerry a lansat un nou portofoliu de arome naturale, adecvat pentru reducerea conținutului de zahăr, care este conceput pentru...

Kerry estimează că 2019, din punct de vedere al preferintelor in materie de gust, va fi anul plantelor cu flori, al gusturilor rafinate și...

Lansarea graficelor Kerry ce tin de gust (Kerry Taste Charts), prognozează principalele tendințe europene în ceea ce privește aromele...

Kerry: Europa are mare nevoie de inovare in industria alimentara

  Compania Kerry a construit un centru de cercetare și dezvoltare care va costa 100 de milioane și va fi...

Fortificarea alimentelor pentru preluare cu probiotice ar putea ajuta sectorul serviciilor alimentare să abordeze cererea crescândă a consumatorilor de ingrediente funcționale care asigură sănătate imună și digestivă, precum și bunăstare generală.

Acest lucru este potrivit unui nou raport Kerry, care încurajează fortificarea alimentelor cu probiotice, în special cu marca sa de probiotice GanedenBC30, pentru a se extinde la locurile gastronomice, de călătorie și de serviciu. Întrucât criza coronavirusului a forțat sectorul să schimbe strategiile pentru a menține companiile la plutire, multe companii F&B au fost simultan mai deschise să încerce noi modele de afaceri.

”Pe lângă activitățile evidente precum spălarea mâinilor și distanțarea socială, mulți consumatori au răspuns apelând la alimente funcționale, băuturi și suplimente. Ca și în alte sectoare industriale, acest lucru creează o cerere uriașă pe care serviciile alimentare le poate satisface. Oferirea de opțiuni cu ingrediente funcționale, cum ar fi probioticele, este o strategie excelentă pentru diferențierea pe o piață în care consumatorii sunt concentrați din ce în ce mai mult asupra stării de sănătate ”, a declarat pentru NutritionInsight John Quilter, vicepreședinte și director general pentru GanedenBC30.

 

”Chiar înainte de criza actuală, factori precum îmbătrânirea populației și proactivitatea tot mai mare față de sănătate, în general, au însemnat că sănătatea imunitară a fost un accent imens. Acestea sunt perioade grele pentru industria serviciilor alimentare, dar a făcut o treabă excelentă si s-au adaptat. Sectorul va reveni, dar atunci când va face acest lucru, va trebui să răspundă cerințelor unei lumi noi, consumatorii fiind mai concentrați ca niciodată pe protecția sănătății lor ”, adaugă el.

Noul raport, intitulat Oportunități pentru formularea cu ingrediente probiotice în serviciul alimentar evidențiază faptul că două treimi (65%) din consumatorii din SUA caută acum beneficii funcționale suplimentare din alimentele și băuturile lor de zi cu zi. Sprijinul pentru această mișcare este demonstrat de 78% dintre consumatorii care solicită restaurantelor să ofere mai multe opțiuni care conțin ingrediente funcționale.

Aceasta prezintă o „oportunitate uriașă” de a livra probiotice la alimente și băuturi consumate în afara casei, scrie Kerry. Locații imaginabile includ restaurante, stații de servicii de autostradă, teatre și stadioane sportive.

O creștere suplimentară a fost atestată de DuPont Nutrition și Biosciences care au observat o creștere puternică a probioticului pe fondul COVID-19 în rezultatele sale financiare din primul trimestru. În mod similar, Probi și Lehvoss Nutrition au înregistrat un impuls recent asupra produselor lor legate de imunitate în calitate de consumatori, nu trec cu vederea protejarea sănătății lor pe fondul pandemiei COVID-19.

Aplicațiile F&B „aproape interminabile” ale GanedenBC30: Fortificarea comenzilor take-away poat fi la fel de ușoare ca adăugarea unui plic de pulbere sau lichid dispersabil în alimente și băuturi, spune Quilter. Mai mult, un plic de pulbere instantaneu ar putea fi utilizat în momentul pregătirii sau poate fi adăugat în timpul amestecării pentru produsele preambalate.

În aplicațiile pentru ceai și cafea, stabilitatea este principala provocare, notează Quilter. „Probioticul trebuie să supraviețuiască procesului de fabricație, termenului de valabilitate al produsului și expunerea la apă clocotită necesară pentru prepararea băuturii. Stabilitatea tulpinilor care formează spori precum GanedenBC30 înseamnă că sunt mult mai rezistente la aceste procese decât probioticele vegetative ”, explică el.

De asemenea, probioticele GanedenBC30 au o structură care este mult mai rezistentă la extremele pH-ului, căldurii, frigului și presiunii decât celulele vegetative, „făcându-le mai potrivite pentru fortificarea alimentelor și băuturilor de zi cu zi”, spune Quilter. Exemple de aplicații în care GanedenBC30 poate permite operatorilor de servicii alimentare să includă probiotice includ amestecuri de smoothie, produse congelate și băuturi refrigerate.

Dr. Donald Cox, director de cercetare și dezvoltare la Kerry, a mai spus pentru NutritionInsight că GanedenBC30 și-a găsit drumul în inovația ingredientelor cu briose, pizza și unt de arahide.

În ceea ce privește consumatorii interesați de ingrediente care promovează sănătatea digestivă, 48% dintre consumatorii din raport au clasat cea mai populară opțiune pe bază de iaurt și băuturi. Cu toate acestea, numărul lui Kerry exprimă, de asemenea, un interes pentru categorii precum sucuri de fructe și legume (38 %); batoane de cereale, granola si mic dejun (35%); și băuturi calde (28%).

Aceasta este susținută de cercetările proprii ale Kerry cu privire la perspectivele consumatorilor, făcând lumină asupra modului în care peste jumătate din consumatorii globali au declarat că GanedenBC30 promovează „o sănătate digestivă bună”. În același timp, puțin sub jumătate a raportat că oferă suport imunitar.

În cele din urmă, Quilter consideră că satisfacerea cererii constante de ingrediente funcționale în sectorul serviciilor alimentare este mai mult o oportunitate decât o problemă. „Există o cerere mare de opțiuni cu ingrediente funcționale, dar în general consumatorii nu le văd în serviciul alimentar la fel de mult ca în alte contexte. Formularea cu probiotice este mult mai ușoară decât era înainte ”.

Sursa: NutritionInsight

URL Sursa: https://www.nutritioninsight.com/news/probiotics-in-pizza-kerry-explores-adding-functional-ingredients-to-foodservice-sector.html

Cele mai noi articole

De ce termometrele alimentare ieftine te costă mai mult decât crezi

Trăim cu toții într-o lume tot mai dinamică și conectată în care cu toții ne așteptăm să facem cât...

Consiliul Concurenței: Sam Mills poate fi preluat de Givesco

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Givesco A/S preia Sam Mills Business Investment Holding, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Agerpres informează că...

INS: evoluția greutății animalelor și păsărilor sacrificate în 2019

Greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut, în 2019, cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări, dar...

Notificarea suplimentelor alimentare: apelați la specialiști | elimini birocrația | consultanță pentru marketingul produsului

Pentru a pune un supliment alimentar pe piața românească, produsul trebuie notificat, prin depunerea unui dosar, la autoritățile competente. Doar pentru comercializarea suplimentelor alimentare...

Dispozitiv pentru analiza și controlul procesului de cristalizare

Firma daneză Bjarne Christian Nielsen Holding APS a înregistrat un brevet de invenție pentru o metodă și un aparat pentru analiza și controlul procesului de...

More Articles Like This

- Advertisement -