Stiri Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de...

Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2

-

Marea Britanie se luptă cu o creştere accelerată a cazurilor de COVID-19. Încă de la început, specialiştii au recomandat suplimentele cu vitamina D, pentru a sprijini sistemul imunitar în lunile reci.

Totuşi, oamenii nu apelează la suplimente şi atunci specialiştii cer ministerelor să adauge vitamina D în compoziţia alimentelor de bază, precum pâinea şi laptele.

Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infecţia cu SARSCoV-2.

Specialiştii în sănătate, din Marea Britanie, atrag atenţia cu privire la deficienţa de vitamina D, de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie. Însă, pentru a se asigura că toţi primesc doza necesară, cel mai bine ar fi ca vitaminele să fie introduse în compoziţia alimentelor de bază, precum laptele şi pâinea.

Din lipsă de vitamina D, organismul este mult mai predispus la infecţii, conform studiilor. Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus (dintr-un eşantion de 216 participanţi), sufereau de o deficienţă de vitamina D.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. În Marea Britanie, însă, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham şi condus de Magda Aguiar, arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

Doctorul Dareth Gavies este de părere că o astfel de iniţiativă are nevoie de o planificare atentă. ”Trebuie alese foarte atent alimentele pe care ne hotărîm să le imbunătăţim, să le adăugam vitamine. În opinia mea, da, vitamina D fortifică sistemul imunitar şi ajută în caz de o infecţie”.

Profesorul Adrian Martineau, specialist în infecţii respiratorii la Universitatea Regina Maria, din Londra, s-a alăturat studiului şi conduce studiile clinice pe bolnavii de COVID-19. El urmăreşte să vadă dacă nivelul vitaminei D din organism influenţează sau nu evoluţia infecţiei cu SARS-CoV-2.

Întregul program de studiu va urmări evoluţia a peste 5.000 de participanţi, pe toată perioada iernii.

Sursa: Mediafax

 

 

Din aceiasi categorie

Focar de gripă aviară la cel mai mare producător de ouă din Suedia

Consiliul suedez pentru agricultură a anunțat că urmează sacrificarea a 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de...

Campania Salamului de Sibiu a intrat în istorie

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) a prezentat în premieră pentru România prima campanie a unui produs încadrat...

Misiune de audit a Comisiei Europene la ANSVSA

Comisia Europeană va desfășura o misiune de audit în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)...

Oamenii de știință creează o definiție internațională pentru alimentele fermentate

O echipă de oameni de știință organizată de ISAPP a creat prima definiție de consens internațional pentru alimentele fermentate. Lucrarea,...
- Advertisement -

STUDIU: Interesul sporit pentru suplimente prin analiza căutărilor Google din întreaga lume

Utilizarea globală a suplimentelor a crescut în timpul pandemiei COVID-19, însă mulți consumatori recunosc că și-au lăsat să „deraieze”...

Chef Sorin Bontea devine ambasador pentru electrocasnicele Bosch în România

Bosch, unul dintre cele mai apreciate branduri de electrocasnice, are de acum un nou partener, Chef Sorin Bontea, ca...

Stirile ultimelor 7 zile

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de...

STUDIU: Interesul sporit pentru suplimente prin analiza căutărilor Google din întreaga lume

Utilizarea globală a suplimentelor a crescut în timpul pandemiei...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar