facebook

Unilever își propune „încălzirea” în congelatoarele de înghețată

Data:

Share post:

Unilever își „încălzește” congelatoarele de înghețată și reformulează produsele pentru a rezista la temperaturi mai ridicate și pentru a ajuta la combaterea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Jurnaliştii care vizitează centrul său global de cercetare şi dezvoltare din Colworth Science Park din Marea Britanie, supranumit „casa spirituală a îngheţatei”, au auzit că îngheţata contribuie la 20% din emisiile de GES ale Unilever. Aproximativ jumătate din acestea provin din cele aproape trei milioane de vitrine și lăzi frigorifice pentru înghețată, pe care le închiriază vânzătorilor din întreaga lume.

Gigantul FMCG și-a propus de a atinge un nivel de emisii de zero net în lanțul său valoric până în 2039. Prin urmare, a pus la cale un plan de a lansa vitrine și lăzi frigorifice care economisesc energie. În acest scop a realizat două teste – unul care s-a încheiat deja în Germania; și un al doilea test pilot care urmează să aibă loc în Indonezia anul viitor, cu scopul de a reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 20-30% per echipament frigorific.

Cu un standard actual al industriei pe multe piețe de -18°C, ambiția Unilever este de a modifica temperatura echipamentelor sale frigorifice din punctele de vânzare cu amănuntul la -12°C pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, într-o mișcare care speră că va stimula industria să adopte un astfel de model pe scară largă. Aceste încercări, a explicat Unilever, reprezintă primul pas în explorarea și înțelegerea performanței înghețatelor Unilever și a consumului de energie al echipamentelor sale frigorifice la temperaturi mai mari de -12°C, în condiții de reale de piață. Odată ajunse în lanțul rece, echipamentele frigorifice Unilever tind să reziste peste 10 ani. Se speră că noile echipamente vor rezista mai mult, având în vedere temperaturile ai ridicate de exploatare.

Directorul R&D Unilever Ice Cream, Andrew Sztehlo, a declarat că firma lucrează de aproape 20 de ani pe mai multe planuri pentru a face echipamentele sale frigorifice mai eficiente din punct de vedere energetic.

Primul lucru pe care l-am început în 2008 a fost trecerea de la echipamente care nu respectă normele legate de gazele cu efect de seră la unele mult mai prietenoase cu mediul. Acum 90% dintre vitrinele și lăzile noastre frigorifice de pe piață funcționează cu agenți frigorifici mai buni și cumpărăm echipamente noi în fiecare an. În același timp, am lucrat și la proiectarea acelor vitrine și lăzi frigorifice pentru a le face astfel încât să consume mai puțină energie. Acum folosesc cu peste 40% mai puțină energie decât în 2008. În ultimii 3-4 ani am lucrat la încălzirea produselor noastre. ”

Matt Close, președinte Ice Cream, Unilever, a declarat: „ Aceste teste pilot vor oferi informații valoroase despre cât de multă energie putem economisi și despre cum funcționează produsele noastre în echipamente frigorifice mai „calde”, pentru a ne asigura că livrăm aceeași înghețată cu un gust deosebit. Căutăm în mod activ să colaborăm cu parteneri din toate sectoarele de înghețată și produse alimentare congelate pentru a conduce schimbări la nivelul întregii industrii, astfel încât impactul pozitiv colectiv să fie mult mai mare. ”

Înghețatele trebuie regândite pentru a suporta echipamente mai „calde”

Dar există o provocare. Pentru a asigura aceeași calitate a înghețatei și aceeași experiență pentru consumator, produsele trebuie reformulate pentru a rezista la temperaturi mai ridicate.

Am lucrat la microstructură și matrice pentru a obține structuri mai bune la temperaturi mai calde, astfel încât să putem aduce acest plan împreună și, în cele din urmă, să obținem un consum mai mic de energie”, a dezvăluit Sztehlo.

Testul de piață din Germania a evidențiat o reducere a consumului de energie de 24%. „Produsul încă s-a vândut”, a spus el. „Calitatea era încă acolo unde trebuia.”

De asemenea, compania va avea nevoie ca și alte firme din industrie să facă același lucru, deoarece, de exemplu, un comerciant cu amănuntul poate alege să păstreze înghețate non-Unilever într-un frigider mai nou cu temperatura de -12°C.

Se speră că alți producători de înghețată îi vor urma eforturile de reformulare.

Ne-ar plăcea să lucrăm în parteneriat cu industria”, a spus Close. „Suntem cu adevărat deschiși la a face asta împreună, mai degrabă decât să fie ceva specific Unilever… . ”

Interesul crescând al consumatorilor pentru durabilitate a făcut să existe o cerere din ce în ce mai însemnată la gama de înghețată vegană a Unilever, care reprezintă acum mai mult de 10% din vânzările sale. De asemenea, a experimentat practici agricole regenerative pentru a limita impactul asupra mediului al fermelor proprii de producere a laptelui.

Inițiativele includ introducerea de aditivi inovatori pentru hrana animalelor pentru a reduce generarea de metan pe măsură ce vacile își digeră alimentele și trecerea gunoiului de grajd prin digestoare și separatoare pentru a reduce emisiile de metan și a crea resurse precum energie și îngrășăminte.

Planul schimbării echipamentelor frigorifice ce vizează economisirea energiei este unul de lungă durată. Dar Close a adăugat că este o inițiativă oportună, care va influența atât cererea din partea clienților de retail ai Unilever, cât și consumatorii finali.

Am depus multă muncă și știm exact care este afirmația corectă din punctul de vedere al atractivității consumatorilor”, a spus el. „Oamenii sunt foarte îngrijorați de consumul de energie, iar comercianții noștri sunt de asemenea. Comercianții noștri sunt îngrijorați să pornească echipamentele frigorifice. Ne place ca ei să pornească echipamentele la începutul sezonului, iar semnalele pe care ni le transmit în acest moment sunt că sunt îngrijorați de prețul energiei.”

Opinie: Poate lumina UV să reducă impactul industriei alimentare asupra climei?

Pe măsură ce populația globală crește, cererea de hrană crește, iar planeta poartă adesea greul. Industria produselor lactate este notoriu consumatoare de resurse; cu...

Ferrero introduce o nouă gamă de înghețate

Ferrero urmează să lanseze trei feluri de batoane de înghețată sub mărcile Ferrero Rocher și Raffaello. Înghețatele Ferrero Rocher Classic și Ferrero Rocher Dark sunt...

Ciocolata este „regina” gustărilor, la români

Românii sunt deschiși și curioși să încerce lucruri noi în materie de gustări, 73% afirmând că obișnuiesc să experimenteze mărci noi de gustări dulci...

O înghețată care deschide noi perspective

Nestlé creează rumoare în lumea înghețatei odată cu lansarea primului produs cu Nescafé, care deschide noi perspective prin utilizarea cafelei adevărate atât în stratul...

Ești ECHIPAT pentru vară? Înghețată cu succes de la Expertarom

Nu, nu ne referim la umbrelă, costum de baie sau saltea, ci la ÎNGHEȚATĂ! Așa că hai să discutăm cum putem face ca vara...

CELE MAI NOI ARTICOLE

DIN ACEIASI CATEGORIE

Nutri-Score este susținut de Asociația Europeană de Sănătate Publică, pe fondul dezbaterii algoritmilor

Iubit sau urât, Nutri-Score este unul dintre cele mai populare sisteme de etichetare nutrițională pentru partea din față...

Starbucks-București Mall: „Cafea cu gust ciudat! (…) Așteptări mari, rezultate mici!”

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a...

Tendințe 2023 în categoria băuturilor răcoritoare

Crizele multiple din ultima vreme, pandemia, războiul și problemele economice generate de acestea, au schimbat comportamentul consumatorilor. Și totuși...

GastroPan: Liberte, fraternite, souplesse este Tortul Anului 2023

17 martie 2023 – prima zi a celei de a 14-a ediției expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare...