facebook
Home Actualitate Americanii își fac stocuri de materii prime de teama unor noi restricții

Americanii își fac stocuri de materii prime de teama unor noi restricții

0
471

website builder

Producătorii americani de alimente ambalate își fac stocuri de materii prime, precum ovăz sau zahăr, pentru a putea menține producția la cote normale, dacă liniile de aprovizionare vor fi perturbate sau importurile vor fi oprite, informează Bloomberg.

Grupul Campbell Soup Co., producătorul biscuiţilor Goldfish şi al supelor instant Pacific, a început să cumpere mai multe ingrediente în contextul în care a crescut cererea pentru alimente ce pot fi depozitate în cămară. De asemenea, TJ McIntyre, directorul general de la Bobo’s, un producător de batoane proteice şi produse de patiserie, a confirmat şi el că firma a început să îşi facă stocuri de ovăz, zahăr şi ulei de palmier.

„Vrem să avem o plasă de siguranţă pentru afacerile noastre. Dacă am rămâne fără ovăz, am avea probleme. În situaţii de tipul acestei pandemii există multe întrebări la care nu putem răspunde”, a declarat TJ McIntyre.

În cazul companiei Bobo’s, achizițiile de principalele materii prime sunt cu 50% mai mari față de o perioadă normală. Planul este de a avea o marjă de 90 de zile în care să aibă stocurile asigurate, pentru a rezolva eventualele probleme care ar putea apărea pe lanţurile de aprovizionare.

Această supraaprovizionare reprezintă o modificare a strategiei producătorilor de alimente, care în ultimii ani nu își făceau stocuri masive, pentru a reduce costurile aferente depozitării.

Analistul băncii Credit Suisse, Robert Moskow, spune că producătorii de alimente au decis să cumpere mai multe materii prime pentru a fi siguri că pot face faţă cererii venite de la retaileri, ale căror stocuri de produse au scăzut.

„Sectorul de retail are stocuri sub medie, şi încearcă să obţină cât de mult poate de la
producători”, susţine Moskow.

Acești bani blocați în stocuri trebuie recuperați din alte părți și ar putea duce la restrângerea portofoliului de produse în cazul anumitor companii. De exemplu, recent, firma Saffron Road a decis să elimine din oferta sa două tipuri de supă ramen, pentru că nu se vindeau la fel de bine precum cele mai ieftine sortimente. Aceasta reprezintă o altă mare modificare pentru producătorii de alimente, care înainte de coronavirus se gândeau la produse noi şi experimentale.

Gokhan Egilmez, profesor la Universitatea din New Haven, subliniază că cererea mare de produse alimentare ce pot fi depozitate în cămară este posibil să persiste. Egilmez prognozează că pandemia va continua să provoace transformări radicale în numeroase industrii până când va fi găsit un vaccin sau tratament.

„Aşa cu ştim pandemia a modificat deja obiceiurile de consum. Oamenii ar putea să considere în continuare că nu este atractiv să mănânce în oraş sau să comande mâncare”, susţine Gokhan Egilmez.