Actualitate Arla Foods Ingredients lansează primul său ingredient organic

Arla Foods Ingredients lansează primul său ingredient organic

-

Arla Foods Ingredients a lansat primul său ingredient organic: un ingredient organic micelar din izolat de cazeină, potrivit pentru produsele alimentare funcționale și rețetele nutriționale active.

Numit MicelPure Organic, ingredientul este extras din laptele organic folosind metode de procesare blândă, fără adăugarea de acizi. Potrivit lui Arla, acest proces menține structura chimică a ingredientului, permițând crearea de produse „cât mai aproape de natură posibil”.

Compania susține că ingredientul conține minimum 87% proteine native, în timp ce nivelul de lactoză și grăsimi este unul scăzut. Ingredientul este stabil la căldură și nu are gust. El poate fi utilizat în aplicații alimentare, cum ar fi brânzeturile, iaurturile, înghețatele și, de asemenea, pentru băuturi, cum ar fi băuturi gata preparate cu conținut ridicat de proteine și shake-uri pe bază de pulberi.

Potrivit cercetărilor efectuate de Lindberg International în 2019, unul din trei consumatori europeni a declarat că ar cumpăra mai multe gustări organice, bogate în proteine, dacă ar fi disponibile. Totodată, studiul susține că „sănătos” și „natural” sunt două dintre cele mai importante caracteristici pentru consumatorii de produse alimentare, iar Arla Foods Ingredients consideră că ingredientul MicelPure a fost lansat pentru a ajuta producătorii să răspundă acestor tendințe în creștere la nivelul consumatorilor.

Barbara Jensen, manager de dezvoltare a afacerii la Arla Foods Ingredients, a declarat: „Când consumatorii aud„ organic ”, ei se gândesc la un produs sănătos, obținut în mod sustenabil. Cu toate acestea, lipsa de ingrediente naturale proteice organice i-a împiedicat pe mulți producători să intre pe această piață. MicelPure Organic umple golul, permițând companiilor să-și extindă portofoliile cu produse organice, ce conțin proteine de înaltă calitate. ”

Joe Katterfield, manager de dezvoltare al afacerii pentru nutriție sportivă și alimente sănătoase la Arla Foods Ingredients, a adăugat: „Beneficiile proteinelor pentru creșterea musculară, recuperare și gestionarea greutății au influențat cererea consumatorilor într-o serie de categorii. Dar, deși tendința de consumul legat de alimente bogate în proteine se menține, cu siguranță, producătorii trebuie să răspundă și multor alte nevoi. MicelPure combină nivelurile ridicate de proteine și funcționalitatea cu o ofertă de produs sănătos care crește atractivitatea alimentelor în compoziția cărora intră. ”


Sursa FoodBev.com 

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar