Actualitate Athanasios Giannousis: ''Am pus întotdeauna accentul pe oferirea unui...

Athanasios Giannousis: ”Am pus întotdeauna accentul pe oferirea unui mediu de lucru sigur, astfel că ne-am adaptat rapid la situația actuală”

-

Forma prin care RO.aliment intelege sa fie alaturi de consumatori dar si prin care dorim sa multumim producatorilor de alimente din Romania pentru eforturile pe care acestia le fac pentru a asigura continuitatea productiei sunt o serie de interviuri realizate cu persoane reprezentative din conducerea fabricilor.

Astfel, astazi va invitam sa parcurgeti mesajul venit de la Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus Romania:

RO.aliment: Ce măsuri (de protecție, de prevenție etc) ați adoptat în această perioadă?

Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România: Am pus întotdeauna accentul pe oferirea unui mediu de lucru sigur, astfel că ne-am adaptat rapid la situația actuală și am implementat măsurile recomandate și impuse de autoritățile competente. Siguranța angajaților, implicit a comunităților în care ne desfășurăm activitatea, este una dintre principalele noastre priorități. Întotdeauna am aplicat în fabrică măsuri ample de igienizare și de curățare, iar acum le-am intensificat și am adăugat o serie de proceduri interne noi, precum:

• Informarea constantă a tuturor angajaților cu privire la măsurile de prevenție, pentru
creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare;
• Dezinfectarea de trei ori pe zi a mijloacelor de transport pentru personal și aerisirea
acestora;
• Modificarea programului de transport astfel încât grupurile de persoane să fie cât mai
restrânse;
• Dezinfectarea personalului și măsurarea temperaturii corpului înainte de accesul în
fabrică. De asemenea, angajații trebuie să păstreze o distanță de minimum 1.5 m la
rândul de la stația de igienizare;
• Reducerea numărului de locuri din cantină cu 40%, astfel încât să se păstreze distanța cât
mai mult între mese și angajați;
• Creșterea frecvenței dezinfectării tuturor vestiarelor, birourilor, rampelor, cantinei și a
altor suprafețe comune, des utilizate, la fiecare schimb;
• Încurajarea lucrului de acasă unde există această posibilitatea pentru a proteja oamenii
și a păstra distanța (angajații din birouri);
• Furnizarea de măști de protecție, mănuși și de alcool dezinfectant;
• Limitatea acesului din exterior în fabrică, depozit, birouri etc.

ROA: La ce capacitate funcționați, având în vedere recomandările Guvernului de a păstra un metru între fiecare angajat și de a nu exista adunări de mai mult de 50 de persoane?

Athanasios Giannousis: Unitatea noastră funcționează la capacitate maximă, însă am regândit programul de activitate astfel încât să lucreze cât mai puține persoane pe schimb, ținând cont de toate măsurile de siguranță, igienizare, curățenie și de toate reglementările menționate la punctul anterior.

ROA: Din toate datele de care dispuneți, preconizați că vor apărea probleme cu aprovizionarea (de la fabrica dvs la retaileri și de la furnizorii dvs la dvs)?

Athanasios Giannousis: Momentan, nu am întâmpinat probleme de achiziție, deoarece și noi, și furnizorii noștri ne-am luat toate măsurile de siguranță pentru a ne continua activitatea în parametri optimi. E dificil să preconizăm cum se vor desfășura lucrurile în viitor. În schimb, am lucrat la un plan de acțiune care să se plieze și adapteze pe un scenariu mai restrictiv. Ca principal obiectiv pe care ni l-am setat menționăm prioritizarea asigurării volumului de produse conform cererii de pe piață pentru produsele de bază din portofoliu.

ROA: Ati avut, prin asociațiile în care sunteți membru, o discuție cu reprezentații Guvernului, pentru a avea o viziune pe termen scurt și mediu a evoluției situației cauzate de coronavirus în România? Există posibilitatea să primiți ajutoare de la stat în cazul sistării sau diminuării activității, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul Dacia?

Athanasios Giannousis:  Fabrica de Lapte de la Hălchiu nu este membru al vreunei asociații, dar avem încredere că reprezentanții Guvernului vor găsi cele mai bune soluții pentru a sprijini companiile afectate financiar în această perioadă dificilă. Ne menținem optimiști și încercăm să privim cu încredere spre viitor.

ROA: Ce ați dori să transmiteți consumatorilor?

Athanasios Giannousis: Întotdeauna siguranța consumatorilor noștri a fost pe primul loc, iar acum, mai mult ca oricând, îi sfătuim să se păstreze calmi și să țină cont de toate recomandările primite din partea autorităților competente. De asemenea, îi reasigurăm de calitatea înaltă a produselor pe care le furnizăm și cu care i-am obișnuit. Unitatea noastră de producție este înalt tehnologizată, funcționează în parametri optimi și implementăm toate măsurile de siguranță pentru o bună desfășurare a activității. Îi rugăm să aibă încredere în producătorii din industria alimentară și în eforturile depuse pentru a asigura pe piață în continuare produse sigure. În plus, conform datelor științifice deținute la nivel mondial, transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul COVID-19.


Despre Olympus

Lactatele Olympus sunt produse de un grup de companii detinut de o familie care a dezvoltat deja o traditie a producerii produselor lactate.

In 1999 am intrat in cultura gastronomica a Romaniei si ne-am extins treptat, in 10 ani am achizitionat fabrici renumite de prelucrare a laptelui, din Grecia, am construit un depozit frigorific dotat cu cea mai inalta tehnologie la Crevedia, iar apoi am construit fabrica de lactate de la Halchiu, jud. Brasov, finalizata la inceputul anului 2011.
Suntem in continua cautare a perfectiunii si ne dorim sa producem o gama larga de produse lactate de o calitate excelenta.

La Olympus ne asiguram ca te poti bucura zilnic de lactatele preferate si de intreaga cultura mediteraneana. De asemenea armonia totala intre procesul de productie, natura si oameni este la fel de importanta pentru noi.
Angajatii nostri sunt partenerii de incredere si le oferim cele mai bune si sigure conditii de munca din grija si dragoste pentru comunitate.

DIN ACTUALITATE

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu echipa de Formula 1™️ Aston...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Din aceiasi categorie

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se referă la cererea consumatorilor de ingrediente recunoscute. Dar, fără o...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export...

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu...

Reducerea numărului AMS (afecțiuni musculoscheletice) prin soluții proiectate ergonomic

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) sunt leziuni obișnuite legate de muncă, rezultând în urma unor acțiuni repetitive, și sunt adesea cauzate...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar