Actualitate Coca-Cola anunță eforturi majore de restructurare globală

Coca-Cola anunță eforturi majore de restructurare globală

-

Compania Coca-Cola a anunțat că a demarat un efort major de restructurare globală, care are ca scop eficientizarea operațiunilor, noua structură cuprinzând nouă unități de operare și stabilind cinci tipuri de „lideri de categorie globală”.

Modelul actual de afaceri al companiei include 17 unități de afaceri pe patru segmente geografice, plus unitatea Global Ventures și Bottling Investments. Mergând mai departe, compania va opera acum nouă unități de afaceri care vor sta sub patru segmente geografice, în timp ce unitatea Global Ventures și Bottling Investments va rămâne.

Coca-Cola afirmă că aceste nouă unități vor funcționa cu cinci noi „categorii potențiale” de marketing, în încercarea de a stimula creșterea mărcilor globale, regionale și locale. Acești cinci „potențiatori de categorie” vor fi:

  • Marca Coca-Cola
  • Arome sclipitoare
  • Hidratare, sport, cafea și ceai
  • Nutriție, suc, lapte și plante
  • Categorii emergente

De asemenea, a fost înființată o nouă divizie denumită Platform Services, care va oferi unităților de operare servicii de gestionarea datelor, analize ale consumatorilor, comerț digital și hub-uri sociale / digitale pe piețele globale.

Restructurarea are loc în timp ce compania încearcă să revitalizeze creșterea în urma scăderii veniturilor din cauza pandemiei Covid-19.

Coca-Cola a raportat o scădere de 28% a veniturilor sale nete în al doilea trimestru al anului în curs, în mare parte datorită unei scăderi semnificative a sectorului de consum pentru acasă, care reprezintă de obicei jumătate din vânzările anuale ale companiei.

Firma a anunțat, de asemenea, că 4.000 de angajați din SUA, Canada și Puerto Rico vor primi pachete compemsatorii pentru plecarea voluntară. Este posibil să existe reduceri de locuri de muncă suplimentare în ceea ce privește operațiunile globale ale companiei, deoarece reprezentanții firmei au confirmat că un program similar va fi oferit în mai multe țări, la nivel internațional.

Coca-Cola estimează că per total, costul programelor globale de despăgubire va fi cuprins între 350 și 550 milioane de dolari.

Președintele și CEO-ul Coca-Cola, James Quincey, a declarat: „Am fost într-o călătorie de mai mulți ani pentru a ne transforma organizația. Schimbările în modelul nostru de funcționare vor schimba marketingul nostru pentru a stimula creșterea și pentru a pune producția mai aproape de clienți și consumatori, prioritizând în același timp un portofoliu de mărci puternice și un cadru de inovație disciplinat. Pe măsură ce implementăm aceste schimbări, continuăm să ne dezvoltăm organizația, fapt care va include modificări semnificative în structura forței de muncă.”


Sursa: https://www.foodbev.com/news/coca-cola-announces-major-global-restructuring-effort/

Din aceiasi categorie

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Ca parte a...
- Advertisement -

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Stirile ultimelor 7 zile

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar