facebook
Home Actualitate Coca-Cola anunță eforturi majore de restructurare globală

Coca-Cola anunță eforturi majore de restructurare globală

0
330
Coca-Cola

website builder

Compania Coca-Cola a anunțat că a demarat un efort major de restructurare globală, care are ca scop eficientizarea operațiunilor, noua structură cuprinzând nouă unități de operare și stabilind cinci tipuri de „lideri de categorie globală”.

Modelul actual de afaceri al companiei include 17 unități de afaceri pe patru segmente geografice, plus unitatea Global Ventures și Bottling Investments. Mergând mai departe, compania va opera acum nouă unități de afaceri care vor sta sub patru segmente geografice, în timp ce unitatea Global Ventures și Bottling Investments va rămâne.

Coca-Cola afirmă că aceste nouă unități vor funcționa cu cinci noi „categorii potențiale” de marketing, în încercarea de a stimula creșterea mărcilor globale, regionale și locale. Acești cinci „potențiatori de categorie” vor fi:

  • Marca Coca-Cola
  • Arome sclipitoare
  • Hidratare, sport, cafea și ceai
  • Nutriție, suc, lapte și plante
  • Categorii emergente

De asemenea, a fost înființată o nouă divizie denumită Platform Services, care va oferi unităților de operare servicii de gestionarea datelor, analize ale consumatorilor, comerț digital și hub-uri sociale / digitale pe piețele globale.

Restructurarea are loc în timp ce compania încearcă să revitalizeze creșterea în urma scăderii veniturilor din cauza pandemiei Covid-19.

Coca-Cola a raportat o scădere de 28% a veniturilor sale nete în al doilea trimestru al anului în curs, în mare parte datorită unei scăderi semnificative a sectorului de consum pentru acasă, care reprezintă de obicei jumătate din vânzările anuale ale companiei.

Firma a anunțat, de asemenea, că 4.000 de angajați din SUA, Canada și Puerto Rico vor primi pachete compemsatorii pentru plecarea voluntară. Este posibil să existe reduceri de locuri de muncă suplimentare în ceea ce privește operațiunile globale ale companiei, deoarece reprezentanții firmei au confirmat că un program similar va fi oferit în mai multe țări, la nivel internațional.

Coca-Cola estimează că per total, costul programelor globale de despăgubire va fi cuprins între 350 și 550 milioane de dolari.

Președintele și CEO-ul Coca-Cola, James Quincey, a declarat: „Am fost într-o călătorie de mai mulți ani pentru a ne transforma organizația. Schimbările în modelul nostru de funcționare vor schimba marketingul nostru pentru a stimula creșterea și pentru a pune producția mai aproape de clienți și consumatori, prioritizând în același timp un portofoliu de mărci puternice și un cadru de inovație disciplinat. Pe măsură ce implementăm aceste schimbări, continuăm să ne dezvoltăm organizația, fapt care va include modificări semnificative în structura forței de muncă.”


Sursa: https://www.foodbev.com/news/coca-cola-announces-major-global-restructuring-effort/