Coca-Cola anunță eforturi majore de restructurare globală

Iti recomandam

Uleiuri vegetale, întrebuințări și proprietăți

Un ulei vegetal este o trigliceridă extrasă dintr-o plantă. În general, substanțele care sunt lichide la temperatura camerei se...

Modificări numeroase privind materialele și obiectele din plastic destinate să vină în contact cu produsele alimentare

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2020/1245 AL COMISIEI din 2 septembrie 2020, de modificare și de rectificare a Regulamentului (UE)...

Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen a anunțat că își propune să își consolideze și să...

Compania Coca-Cola a anunțat că a demarat un efort major de restructurare globală, care are ca scop eficientizarea operațiunilor, noua structură cuprinzând nouă unități de operare și stabilind cinci tipuri de „lideri de categorie globală”.

Modelul actual de afaceri al companiei include 17 unități de afaceri pe patru segmente geografice, plus unitatea Global Ventures și Bottling Investments. Mergând mai departe, compania va opera acum nouă unități de afaceri care vor sta sub patru segmente geografice, în timp ce unitatea Global Ventures și Bottling Investments va rămâne.

Coca-Cola afirmă că aceste nouă unități vor funcționa cu cinci noi „categorii potențiale” de marketing, în încercarea de a stimula creșterea mărcilor globale, regionale și locale. Acești cinci „potențiatori de categorie” vor fi:

  • Marca Coca-Cola
  • Arome sclipitoare
  • Hidratare, sport, cafea și ceai
  • Nutriție, suc, lapte și plante
  • Categorii emergente

De asemenea, a fost înființată o nouă divizie denumită Platform Services, care va oferi unităților de operare servicii de gestionarea datelor, analize ale consumatorilor, comerț digital și hub-uri sociale / digitale pe piețele globale.

Restructurarea are loc în timp ce compania încearcă să revitalizeze creșterea în urma scăderii veniturilor din cauza pandemiei Covid-19.

Coca-Cola a raportat o scădere de 28% a veniturilor sale nete în al doilea trimestru al anului în curs, în mare parte datorită unei scăderi semnificative a sectorului de consum pentru acasă, care reprezintă de obicei jumătate din vânzările anuale ale companiei.

Firma a anunțat, de asemenea, că 4.000 de angajați din SUA, Canada și Puerto Rico vor primi pachete compemsatorii pentru plecarea voluntară. Este posibil să existe reduceri de locuri de muncă suplimentare în ceea ce privește operațiunile globale ale companiei, deoarece reprezentanții firmei au confirmat că un program similar va fi oferit în mai multe țări, la nivel internațional.

Coca-Cola estimează că per total, costul programelor globale de despăgubire va fi cuprins între 350 și 550 milioane de dolari.

Președintele și CEO-ul Coca-Cola, James Quincey, a declarat: „Am fost într-o călătorie de mai mulți ani pentru a ne transforma organizația. Schimbările în modelul nostru de funcționare vor schimba marketingul nostru pentru a stimula creșterea și pentru a pune producția mai aproape de clienți și consumatori, prioritizând în același timp un portofoliu de mărci puternice și un cadru de inovație disciplinat. Pe măsură ce implementăm aceste schimbări, continuăm să ne dezvoltăm organizația, fapt care va include modificări semnificative în structura forței de muncă.”


Sursa: https://www.foodbev.com/news/coca-cola-announces-major-global-restructuring-effort/

Din aceiasi categorie

Noi substanțe incluse pe lista substanțelor susceptibile de înlocuire

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1295 AL COMISIEI din 16 septembrie 2020, de modificare a...

IS 2020: Puterea antioxidanților naturali: cum să te menții sănătos la orice vârstă

Calea spre un corp sănătos poate fi parcursă mai ușor cu o dietă personalizată pe nevoile fiecărui corp. În...

S-au modificat condițiile de aprobare a substanței active azadiractină

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1293 AL COMISIEI din 15 septembrie 2020, de modificare a...

Calitatea uleiului de gătit. Ce este Acrilamida? Directiva privind nivelul de acrilamidă în produsele alimentare

Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanță este considerată cancerigenă și ar trebui redusă în...

100 de indicații geografice europene, protejate în China

Uniunea Europeană şi China au semnat un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicaţii geografice (IG) europene în China şi a 100 de...

Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în luna august

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) aplicat 185 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 766.200 de lei, ca urmare a controalelor efectuate...

Alimentele ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică (studiu)

Un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a relevat că alimentele industriale ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică a celor care le consumă în...

STIRILE SAPTAMANII

Skip to toolbar