Home Actualitate Echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au efectuat, pe 14.05.2020, verificări...

Echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au efectuat, pe 14.05.2020, verificări în câteva piețe importante din Pitești

0

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă acțiunile de control, care au loc la nivel național, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile legislației în vigoare și felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

Sub coordonarea Președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, a Vicepreședintelui ANPC, Valentina Veronica Mitran-Piticu și a Directorului General, Paul Anghel, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au efectuat, pe 14.05.2020, verificări în câteva piețe importante din Pitești, precum și la agenții economici care își desfășurau activitatea aici.

Au fost realizate controale la 13 operatori economici și au fost aplicate 12 sanțiuni contraveționale pentru abaterile constatate, reprezentând 11 amenzi, în valoare totală de 65.000 de lei și un avertisment, iar în urma verificărilor, au fost oprite de la comercializare 164 kg carne, pește și produse din carne.

Abaterile constatate care au dus la sancționarea operatorilor economici s-au referit la:

  • existența la comercializare a unor produse neconforme, cu modificări organoleptice;
  • existența la comercializare a unor produse nesigure – fără elemente de identificare;
  • comercializarea produselor alimentare în condiții de vânzare și depozitare neconforme din punct de vedere igienic.

 

 

ANPC continuă campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției.

Skip to toolbar