Actualitate Paul Anghel: "Nu există nici o dovadă că ambalajele...

Paul Anghel: “Nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția.”

-

Urmare a știrilor apărute în presă în legaturâ cu posibilitatea de transmitere a virusului Sars-Cov-2 prin alimente, în special prin pâine, Directorul General al ANPC, Paul Anghel, a ținut să clarifice acest aspect și să atragă atenția asupra efectelor acestui tip de știri asupra încrederii consumatorilor în anumite produse(de baza) și asupra industriei de profil.

Paul Anghel: “Inteleg că studiul realizat de Universitatea din București privind riscurile de transmitere a virusului este doar unul preliminar. Rezultatele făcute publice de Universitatea București se contrazic oarecum cu declarațiile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) potrivit cărora NU există dovezi că virusul SARS-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente. Coronavirusurile NU se multiplică în alimente, ele au nevoie de un gazdă-animal sau de una umană pentru a se multiplica.

covid-19Nu există nicio dovadă privind prezența în alimente a virusului, supraviețuirea acestuia în aliment și riscul de infectare a oamenilor.

Aceasta este poziția oficială a autorităților internationale amintite, care a rămas neschimbată de la începutul pandemiei pana in prezent.

Deși studiile recente arată că virusul persistă până la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe dure (oțel, plastic), nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția.

Regulile de igienă la cumpărături rămân aceleași și fac din nou apel pentru respectarea lor: purtarea măștilor în magazine, dezinfectarea frecventă a mâinilor cu soluțiile pe care toate magazinele le pun la dispoziție, atingerea exclusivă a produselor care sunt puse în coș.

Responsabilitatea în comportament și în comunicare și informarea doar din surse sigure, precum paginile oficiale ale autorităților, acesta este apelul meu către consumatori, presă și instituții.

De asemenea, voi solicita o opinie oficială asupra acestui subiect din partea Grupului de Comunicare Strategică, după părerea mea, singura entitate in măsura sa prezinte un punct de vedere consolidat.”

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Etichetele inteligente și active ar putea „revoluționa comunicarea în sectorul alimentar”

Etichetele inteligente care utilizează tehnologia de ultimă generație pentru...

DuPont lansează enzima Versilk pentru iaurt bogat în proteine

DuPont Nutrition & Biosciences a anunțat lansarea în America...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar