Actualitate Supraproducția îi face pe producători să caute alte soluții

Supraproducția îi face pe producători să caute alte soluții

-

Procesatorul belgian de cartofi congelaţi Agristo a decis să reducă producția cu aproximativ 20%, informează Bloomberg, citat de Agerpres. Compania a luat această decizie din cauza lipsei spațiului de depozitare, atât în propria unitate, cât și în spațiile de închiriat deja arhipline.

Închiderea unităților tip HoReCa a dus la o aglomerare a stocurilor, astfel că și cererea pentru spații frigorifice a crescut semnificativ. În aceste condiţii, produse precum legumele sau carnea, care în mod normal sunt vândute proaspete, concurează acum pentru spaţii de depozitare cu produsele congelate.

„Atunci când nu mai poţi depozita alimentele în spaţii frigorifice pur şi simplu trebuie să opreşti producţia”, a declarat directorul operaţional de la Agristo, Kristof Wallays.

Fermierii, producătorii şi retailerii din Europa spun că este aproape imposibil să găsească noi spaţii frigorifice. Această criză duce la reducerea producţiei şi ar putea însemna alterarea a mii de tone de produse alimentare.

Cel mai mare furnizor de spații frigorifice, la peste 90% din capacitate

Tot din cauza restricțiilor, și exporturile au avut de suferit în această perioadă. Mâncarea care trebuia transportată în întreaga lume a rămas în spații frigorifice.

Lineage Logistics, cel mai mare furnizor mondial de spaţii frigorifice, estimează că peste 90% din facilităţile sale din Europa sunt deja pline.

„Sperăm că reluarea activităţii în economiile din Europa va duce la diminuarea stocurilor, dar nimeni nu poate spune cum vor evolua lucrurile. Guvernele încep să relaxeze restricţiile, însă ce se va întâmpla dacă vom avea un al doilea val de pandemie?”, se întreabă directorul pentru Europa de la Global Cold Chain Alliance, Julie Hanson.

Între timp producătorii au început să caute alte soluţii. De exemplu, organizaţiile de fermieri au început să îi încurajeze pe consumatorii să facă grătare acasă în ideea că astfel vor cumpăra mai multă carne.

„Nu putem să punem la punct rapid noi spaţii frigorifice, pur şi simplu nu este fezabil. Din  punctul nostru de vedere cel mai bun lucru este să încercăm să îi încurajăm pe oameni să  mănânce carnea în loc să o congeleze”, spune Ellie Phipps, responsabil la Asociaţia crescătorilor de ovine din Marea Britanie.

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Cele mai bune inovații din ambalare, din 2020

Pe măsură ce jucătorii din industria alimentelor și băuturilor...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar