Actualitate Demersuri în sfera imunității: Chr. Hansen lansează platforma online...

Demersuri în sfera imunității: Chr. Hansen lansează platforma online de educație dedicată probioticelor

-

Dezvoltarea pieței probioticelor a determinat nevoia de informații avizate care să explice efectul probioticelor asupra organismului uman. Chr. Hansen răspunde acestei nevoi prin lansarea Probiotics Institute, platforma online care își propune să ofere, atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și consumatorilor, informații pertinente, susținute științific, privind probioticele.

Filiala din SUA a grupului Chr. Hansen, Chr. Hansen Inc., lansează o platformă online care oferă conținut menit să inspire și să educe cititorii în ceea ce privește probioticele și microbiomul uman. Denumită „Probiotics Institute”, platforma se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății și consumatorilor din SUA. Pe o piață a probioticelor în continuă creștere, platforma urmărește totodată și demitizarea probioticelor și a efectelor acestora, dar și demontarea preconcepțiilor. Această lansare vine într-un moment în care legătura dintre sănătatea tractului intestinal și imunitate este intens analizată având în vedere pandemia generată de COVID-19.

„Platforma Probiotics Institute a fost gândită luând în calcul două niveluri de înțelegere-profesioniștii din domeniul sănătății și publicul larg, permițând astfel vizitatorilor să acceseze nivelul relevant acestora. Lansarea vizează în special SUA. Intenția noastră este, ca în urma experienței acumulate privind această lansare și pe baza ideilor de pe alte piețe, să extindem, eventual, la momentul potrivit, Probiotics Institute și pe alte piețe”, a declarat Anne-Christina Hoff, director al Departamentului Human Health Global Marketing la Chr. Hansen.

Conform Hoff, SUA este o piață importantă pentru Chr. Hansen din punct de vedere strategic datorită dimensiunii pieței, a bazei de clienți și a nivelului ridicat de conștientizare în ceea ce privește probioticele atât în ​​rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și al consumatorilor.

Compania speră că Probiotics Institute va încuraja interacțiunea între utilizatori și va deveni un „forum natural de referință și interacțiune pentru profesioniștii din domeniul sănătății și comunitățile științifice”. Subiectele discutate includ microbiomul uman, sănătatea sugarului, informații generale despre probiotice, siguranță, studii clinice și imunitate.

Informații veridice privind sfera probioticelor

Chr. Hansen își asumă responsabilitatea de a demonta preconcepțiile și miturile și de a furniza informații susținute de știință, potrivit lui Hoff. „Considerăm că acesta va reprezenta un avantaj pentru întreaga industrie, iar obiectivul nostru este să oferim conținut științific, ușor de accesat și de înțeles”, adaugă aceasta.

„Profesioniștii în domeniul sănătății și consumatorii trebuie să distingă, din multitudinea de studii științifice conflictuale de calitate, sau fără valoare, informațiile pe care se pot baza”, afirmă Andrew Scorey, Vicepreședinte Senior al Departamentului Human Health la Chr. Hansen.

 

„Noi vrem să îi ajutăm să facă alegeri în cunoștință de cauză în așa-numita ‘junglă a probioticelor’. Vom face acest lucru prin furnizarea de conținut de înaltă calitate pe Probiotics Institute, relevant pentru clienții, jurnaliștii și bloggerii care au nevoie de informații, date științifice, sau de conținut cu caracter educațional în ceea ce privește probioticele”, adaugă acesta.

Legătura dintre sănătatea tractului intestinal și imunitate

Conform lui Hoff, proiectul Probiotics Institute a fost în mare parte neafectat de COVID-19, deoarece a fost inițiat vara trecută, înainte de evoluția noului coronavirus. „Punctul de plecare în dezvoltarea conținutului l-au reprezentat domeniile noastre strategice privind sănătatea, care sunt susținute de fapte științifice și date clinice despre probiotice.”

Deși Hoff observă că este „mult prea devreme” să comenteze legat de sănătatea tractului intestinal și imunitate în raport cu COVID-19, aceasta detaliază că 70 la sută dintre celulele imune ale organismului sunt situate în tractul intestinal, unde acestea pot interacționa cu microbiota.

„Prin urmare, pentru a sprijini sistemul imunitar este important să avem o microbiotă echilibrată. Un sistem imunitar care funcționează corect asigură un răspuns adecvat la substanțele inofensive, cum ar fi mâncarea pe care o consumi, dar și la substanțele nocive, cum ar fi virușii. În acest fel, sistemul imunitar protejează organismul împotriva intrușilor ostili ”, afirmă aceasta.

Sursa: Nutrition Insight

Url sursa: https://www.nutritioninsight.com/news/moves-for-immunity-chr-hansen-launches-online-probiotic-education-platform.html

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul...

Cele mai bune inovații din ambalare, din 2020

Pe măsură ce jucătorii din industria alimentelor și băuturilor...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar