10.8 C
Bucharest
Thursday, March 4, 2021
Procesare „Detectivul” de băuturi pe bază de plante

„Detectivul” de băuturi pe bază de plante

-

Theng Theng Sim, manager de aplicații regionale la Palsgaard Asia-Pacific, vă poate ajuta să creați următoarea băutură fără lactate, dar va trebui să vă pună mai întâi câteva întrebări.

„Revoluția pe bază de plante” câștigă aderență în Europa și America de Nord, dar ingrediente precum orezul și fasolea au stat la baza meselor asiatice de secole.

Cu toate acestea, pe piețele asiatice există o cerere tot mai mare de băuturi sănătoase și convenabile pe bază de plante, inspirate de mâncăruri populare.

Din ce în ce mai mult, se poate auzi în industrie întrebarea: „Cum luați o masă tradițională și o transformați într-o băutură?”

Producătorii care se gândesc la acest puzzle pot întâmpina o serie de provocări tehnice, și aici intervine Theng Theng Sim, manager regional de aplicații la Palsgaard Asia-Pacific. Cu o experiență de peste 20 de ani în lucrul cu emulgatori și hidrocoloizi, ea poate ajuta clienții să rezolve problemele îmbunătățind rețetele și făcând propuneri pentru lansarea de noi game de produse.

Detectivul neutru

Unele dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă producătorii de băuturi pe bază de plante (separarea, sedimentarea și gelificarea, de exemplu) sunt similare cu cele întâmpinate cu produsele lactate. De aceea, emulsifianții și stabilizatorii Palsgaard pot fi folosiți atât în rețete de produse pe bază de lactate, cât și în alte produse.

Cu toate acestea, lucrul cu materii prime vegetale ridică unele provocări unice, iar clienții pot avea cerințe foarte diferite pentru produsele lor finale și propriile lor procese de fabricație.

„Înainte de a începe să ajutăm clienții, avem nevoie de o imagine completă”, a spus Sim.

 

„Trebuie să ințelegem lucruri precum tipul de tratament termic pe care îl folosesc – este pasteurizat? Folosesc UHT? Care este procesul de amestecare? Care este pH-ul? Diferite procese vor afecta stabilitatea în moduri diferite, așa că trebuie să înțelegem totul înainte de a putea recomanda un anumit produs și doză. Trebuie să punem o mulțime de întrebări – uneori este ca și cum ai fi detectiv! ”

 

„Plantele și lactatele sunt foarte diferite”, a continuat ea. „Produsele lactate au proteine, dar proteine vegetale găsim și în soia, mazăre, orez, nucă de cocos, nucă, arahide, fasole neagră – este o listă foarte lungă. Soia singură poate varia, din punctul de vedere al caracteristicilor în funcție de țara de origine, modul în care este extrasă proteina și dacă se lucrează cu o pulbere sau un extract. Din această cauză, nu există o soluție simplă pentru fiecare produs pe bază de plante.”

 

În plus, există o tendință în creștere către adăugarea altor ingrediente, fie pentru aromă (pudră de cacao, de exemplu), fie pentru beneficii nutriționale (cum ar fi fortifierea cu calciu). „Acest lucru face situația și mai dificilă, deoarece trebuie să includeți toate aceste particule insolubile pentru a crea un produs omogen care să arate atrăgător”, a spus Sim.

 

„Îmi place când clienții ne abordează cu o provocare și trebuie să facem un pic de cercetare”, a spus ea.

 

„La Palsgaard, ne face plăcere să împărtășim cunoștințele noastre și există o satisfacție uriașă atunci când ești capabil să ajuți la rezolvarea unei probleme.”

Asistență pentru clienți în epoca Covid-19

După luarea în considerare a nevoilor specifice ale clienților, Theng Theng recomandă de obicei un anumit produs din gama extinsă de emulsificatori și stabilizatori pe bază de plante și îl oferă pentru testare.

Cu toate acestea, ea spune că serviciul depășește cu mult acest lucru: „De obicei, dacă clientul nu are o rețetă de pornire, vom oferi una ca orientare. Alții vor avea deja rețete, dar au nevoie de ajutor pentru a folosi produsul nostru, caz în care le putem oferi sfaturi detaliate. ”

 

„De asemenea, îi putem ajuta dacă au probleme de fabricație, de exemplu cu stabilitatea. În aceste situații, este obișnuit să ne gândim că problema este cu stabilizatorul, dar ar putea fi parametrii procesului, materiile prime sau metoda de amestecare. Vom lucra cu clientul pentru a înțelege unde a apărut problema – și, de obicei, nu este vorba despre produs ”, a adăugat ea.

 

Desigur, Covid-19 a schimbat regulile jocului. „Nu putem călători cu adevărat în acest moment, așa că am comunicat cu clienții prin întâlniri virtuale și seminarii web. Inițial, au existat unele dificultăți tehnice, dar practica este perfectă! De asemenea, am trimis mostre, astfel încât clienții să poată vedea și gusta fizic conceptele noastre. Puteți vorbi despre rețete mult și bine, dar când trimiteți mostre fizice, oamenii pot vedea și gusta ”, a spus Sim.

Un avantaj neașteptat al crizei Covid-19 este că a existat timp suplimentar pentru a dezvolta noi concepte.

Deci, la ce ne putem aștepta de la echipa lui Theng Theng în viitor? „Băuturile pe bază de plante sunt o zonă relativ nouă, așa că multe dintre proiectele la care am lucrat cu clienții sunt încă în curs de desfășurare. În culise, am făcut și o mulțime de lucruri pentru îmbunătățirea și dezvoltarea produselor noastre și am lucrat la o soluție pentru suspensii. ”

Rezolvarea problemelor, construirea de relații

Plăcerea pe care Theng Theng o obține din rezolvarea problemelor este clară: „Îmi place când clienții ne abordează cu o provocare și trebuie să facem un pic de cercetare. La Palsgaard, ne bucurăm să împărtășim cunoștințele noastre și există o satisfacție uriașă atunci când ești capabil să ajuți la rezolvarea unei probleme. ”

 

În viitor, ea prevede dezvoltarea mai multor produse personalizate ca răspuns la necesitatea unei varietăți mai largi de alternative la lactate. „Ascultăm întotdeauna cerințele clienților. Dacă în prezent nu există o soluție, vom încerca să dezvoltăm ceva nou pentru ei” adăugat ea.


Sursa: FoodBev

DIN ACTUALITATE

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu echipa de Formula 1™️ Aston...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Din aceiasi categorie

Vrei să afli ce înseamnă o dietă prietenoasă cu intestinul, sau care sunt compușii antiinflmatori prezenți în alimente?

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți, Sănătate (NNS) se va desfășura online în perioada 24 -...

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu...

Carlsberg va testa utilizarea sticlelor de bere obținute cu emisii reduse de carbon

Carlsberg Marston's Brewing Company a colaborat cu Encirc pentru a testa o sticlă de bere care are potențialul de...

Reducerea numărului AMS (afecțiuni musculoscheletice) prin soluții proiectate ergonomic

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) sunt leziuni obișnuite legate de muncă, rezultând în urma unor acțiuni repetitive, și sunt adesea cauzate...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Vrei să afli ce înseamnă o dietă prietenoasă cu intestinul, sau care sunt compușii antiinflmatori prezenți în alimente?

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți, Sănătate (NNS) se va desfășura online în perioada 24 -...

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar