Despre medicament – supliment – aliment | Farmacovigilența și studiile clinice prevăzute de GCP (Good Clinical Practice), la NNS 2019

Dr. Farm. Gabriela Antoaneta Vlăsceanu, absolventă a Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, în calitate de Manager al Departamentului Cercetare-Dezvoltare & Relații cu Autoritățile din cadrul firmei Hofigal Export-Import S.A. – București, va sustine o prezentare in cadrul conferintei NNS 2019 cu titlul “Medicament – supliment – aliment | Farmacovigilența și studiile clinice prevăzute de GCP (Good Clinical Practice)”.

Invitatul special al RO.aliment va prezenta un studiu de caz avand ca subiect interactiunile dintre  medicament-medicament, medicament-aliment, aliment-aliment.

Alimentul este destinat consumului, având rol nutrițional. Suplimentul alimentar este un produs administrat cu scopul de a completa și echilibra regimul alimentar obișnuit, pentru menținerea și îmbunătățirea unor funcții fiziologice ale organismului. Medicamentul este o substanță utilizată pentru a preveni, a ameliora sau a vindeca o boală.

Farmacovigilența asigură siguranța prin: detectarea, evaluarea, raportarea, monitorizarea, prevenirea reacțiilor adverse și a altor probleme legate de medicamente, suplimente și alte produse decât medicamentele si suplimentele, pentru care o companie deţine  Autorizaţie de Punere pe Piață sau Notificare.

Cercetările impuse de reglementările în domeniul medicamentului vizează studii de farmacocinetică, farmacodinamie, toxicologie și studii clinice, cel mai important şi complet set de reguli în studiile clinice fiind constituit de codul numit Good Clinical Practices (GCP)

Inactivarea, supradozajul sau exacerbarea efectelor adverse sunt doar câteva dintre riscurile asocierilor incorecte de tip aliment-aliment, medicament-aliment, medicament-medicament.


DESPRE EXPO-CONFERINTA NNS

Conferința NNS 2019 – Nutritie.Nutrienti.Sanatate își propune să prezinte strategii inovatoare de îmbunătățire a sănătății cu cele mai bune soluții de nutriție, cei mai buni nutrienți, alimente pentru stări de nutritie speciala, precum și studii preclinice și clinice, noțiuni de proprietate intelectuală, oferind o deosebită oportunitate profesioniștilor din domeniu pentru a discuta ultimele cercetări și provocări în alimentație. Astfel la eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai PROCESATORILOR si PRODUCATORILOR de alimente si suplimente, NUTRITIONISTI, MEDICI, CERCETATORI.

Organizat de RO.aliment si avand parteneri pe IBA București, HERBALIFE, ONE HEALTH, APRIL, ARC, ASMP, ROMPAN, PRISAROMALIMENTA, APIMONDIANNS reprezinta punctul de plecare al unor viitoare colaborari intre nutritionisti, dieteticieni, profesionisti din domeniul sanatatii si industria alimentara si a suplimentelor alimentare contribuind la facilitarea schimbului de opinii si experiente.

TEME SI SPEEKERI NNS 2019


CUI SE ADRESEAZĂ?

  • Specialistilor din departamentele de Cercetare-Dezvoltare
  • Specialistilor din departamentele de Calitate si/sau Productie
  • Departamentelor de Marketing și de vanzari
  • Directorilor de fabrica, directorilor generali
  • Medicilor, nutritionistilor
  • Blogerilor axati pe alimentatie, sanatate si nutritie umana

Pentru înscrieri online vă rugăm să completați formularul accesand butonul de mai jos, sau sa ne transmiteti cererea pe office@roaliment.ro sau la telefon +40744162991.  MĂ ÎNSCRIU


PARTENER GOLD

 PARTENERI