Home Actualitate Alimentația va fi o problemă definitorie a secolului XXI

Alimentația va fi o problemă definitorie a secolului XXI

0
nutritia, nutritie

E nevoie de stabilirea unor ”colaborări transformative” pentru a revoluționa ecosistemul alimentar.

Unul din momentele importante ale conferinței NNS – Nutritie.Nutrienti.Sanatate il reprezinta panelul pe tema “Cum imbinam punctul de vedere al medicilor si nutritionistilor cu posibilitatile procesatorilor si cerintele consumatorilor?”, care își propune tratarea unei probleme extrem de actuale, respectiv aceea a ”colaborărilor transformative pentru a revoluționa ecosistemul alimentar”.

Invitatii care vor avea interventii sunt: Dana Tanase – Director Executiv ARC, Dorin Cojocaru – presedinte APRIL, Mihai Visan – Director Executiv ROMALIMENTA (in curs de confirmare), Anca Hancu – Dr. in nutritie, Av. Cicilia Farcasu – OPTIMUM CIBUM, Dr. Adriana Mihalus – medic de familie, Eugen Ilea – presedinte Federatia Parintilor, Cristian China Birta – blogger.

Doar prin intermediul unor astfel de transformări pot fi definite cele mai eficiente parteneriate și rute spre piață ale produselor care să satisfacă cerințele unei alimentații sănătoase și care să aibă, în același timp, și o minimă amprentă asupra mediului prin lanțul lor de producție. Și tot prin astfel de parteneriate și colaborări se pot defini și căile care să conducă la stimularea inovării în domeniu.

VEZI PROGRAM SI TEMATICA NNS 2019

Colaborarea dintre specialiști din domenii care se întâlnesc nu foarte des în jurul aceleiași ”mese” este un bun prilej de a genera idei și soluții capabile să schimbe fața industriei alimentare și a băuturilor în următorii ani, precum și pentru a modifica politicile publice din domeniul sănătății în general și nutriției în special.

NNS – Nutriție.Nutrienți.Sănătate., eveniment organizat de RO.aliment în parteneriat cu IBA București, ONE HEALTH, Danone PDPA, HERBALIFE, APRIL, ARC, ASMP, ROMPAN, PRISA, ROMALIMENTA, APIMONDIA, ARoND, FNAP, are ca scop facilitarea schimbului de opinii dintre procesatori, medici, nutritionisti, dieteticieni, asociatii, bloggeri, cercetare.

Așa cum arăta și un recent raport al Comisiei Europene (ianuarie 2019) este necesară o acțiune la scară multisectorială, pe mai multe niveluri: o schimbare substanțială la nivel global către modele de dietă mai sănătoase; reduceri majore ale pierderilor de alimente și deşeuri; și îmbunătățiri majore în practicile legate de producția alimentară practici. Alimentația va fi o problemă definitorie a secolului XXI. Datele din prezent sunt suficient de alarmante pentru a justifica o acțiune imediată.

MĂ ÎNSCRIU LA NNS 2019!

Deblocarea acestui potențial va cataliza realizarea atât a Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă stabilite de Organizația Naționilor Unite, cât și a Acordului de la Paris.
Considerăm că o astfel de ”masă rotundă” oferă o bună oportunitate pentru a dezvolta sisteme alimentare care să aibă drept scop îmbunătățirea sănătății umane și sustenabilitatea mediului. Stabilirea de obiective științifice clare pentru a ghida transformarea sistemului alimentar este un pas important în realizarea aceastei oportunități.

PARTENERI GOLD

 PARTENERI 

Skip to toolbar