Sănătatea intestinului și dieta sunt factori de risc modificabili, cruciali în severitatea coronavirusului

Iti recomandam

Uleiuri vegetale, întrebuințări și proprietăți

Un ulei vegetal este o trigliceridă extrasă dintr-o plantă. În general, substanțele care sunt lichide la temperatura camerei se...

Modificări numeroase privind materialele și obiectele din plastic destinate să vină în contact cu produsele alimentare

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2020/1245 AL COMISIEI din 2 septembrie 2020, de modificare și de rectificare a Regulamentului (UE)...

Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen a anunțat că își propune să își consolideze și să...

Profesorul din spatele aplicației COVID Symptom Tracker – considerat ca fiind cel mai mare proiect științific al cercetătorilor din domeniul sănătății (de la izbucnirea epidemiei și până acum) – declară că dieta și nutriția vor fi în curând recunoscute ca elemente esențiale ale imunității și un factor de risc modificabil în lupta împotriva coronavirusului.

Profesorul Tim Spector, de la King’s College London, binecunoscut pentru studiul său în domeniul microbiomei, TwinsUK, și pentru inițiativa ulterioară din domeniul sănătății digitale, ZOE, este omul de știință cheie din spatele COVID Symptom Tracker, care a fost descărcat de peste 2,25 milioane de oameni de la lansarea sa de acum doar o lună (lansat pe 24 martie).

Cu atât de multe descărcări și aproximativ 15 milioane de rapoarte individuale înregistrate pentru a ajuta la urmărirea evoluției bolii în Marea Britanie, prof. Spector susține că este „cel mai mare proiect cetățenesc din domeniul sănătății care a avut locvreodată în lume”.

Vorbind într-un webinar de actualizare a aplicațiilor găzduit pe site-ul web Zoe, el a subliniat că devine din ce în ce mai bine înțeles faptul că dieta și sănătatea intestinelor ar putea avea un impact masiv asupra gravității simptomelor infectării cu coronavirus.

„În SUA, am văzut că persoanele din zonele mai sărace au avut un risc de aproximativ zece ori mai mare de boală severă. (…) Există o conștientizare din ce în ce mai mare că un metabolism instabil, o dietă săracă și un microbiom compromis, care este atât de crucial pentru imunitatea noastră, este un factor important. (…) Vom vedea în următoarele câteva luni, lucruri precum dieta și sănătatea care intră în joc aici, ca fiind un factor de risc modificabil în mare parte și pe care îl putem monitoriza pentru persoanele cu risc. Știm că dieta și sănătatea intestinelor sunt absolut cruciale pentru imunitate și acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care aceste grupuri suferă atât de rău în acest moment”.

Prezicerea unui al doilea val

Aplicația va deveni, de asemenea, extrem de importantă când vine vorba de a prezice și de a evita un al doilea vârf, potrivit profesorului, iar datele sale ar putea ajuta la menținerea numărului de internări în spital sub control.

„Utilizarea aplicației este probabil cea mai rapidă modalitate de a preveni dacă este posibil, ca un al doilea val al pandemiei să se producă în acest moment. Un test poate dura 4-5 zile pentru a obține rezultatele. În plus testele pot da în continuare rezultate negative, iar urmărirea contactelor este mai bună atunci când numărul de cazuri este scăzut la sute, spre deosebire de mii. Deocamdată, împărtășirea simptomelor prin aplicație ne oferă un nivel bun de informații pentru a oferi NHS predicții de creșteri viitoare.”

Descoperirea de noi simptome

Un alt beneficiu al aplicației este capacitatea sa de a descoperi noi simptome ale COVID-19, una dintre ele fiind pierderea mirosului.

‘Aproximativ 20.000 de utilizatori de aplicații au testat pozitiv COVID-19 și putem folosi datele lor pentru a vedea ce simptome sunt asociate cu un test pozitiv. Putem vedea că pierderea mirosului ne oferă un risc de șase ori mai mare de a avea un rezultat pozitiv al testului.”

Prof Spector a spus că acum lucrează la un studiu pentru a încuraja guvernul să adauge pierderea de miros pe lista de simptome esențiale cu privire la virus, astfel încât cei care se confruntă cu acest simptom vor fi sfătuiți să se izoleze în același mod ca și cei cu temperatură și tuse.

Echipa din spatele aplicației lucrează pentru ca NHS England să sprijine aplicația, încurajând oamenii să se înscrie pe ea.

‘Cerem ca orice politician influent și care ne poate ajuta să ne contacteze. Toate tehnologiile care pot funcționa pentru a ajuta acest lucru ar trebui să funcționeze împreună, deoarece avem cu toții un rol de jucat”, a adăugat prof. Spector.

Din aceiasi categorie

Noi substanțe incluse pe lista substanțelor susceptibile de înlocuire

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1295 AL COMISIEI din 16 septembrie 2020, de modificare a...

IS 2020: Puterea antioxidanților naturali: cum să te menții sănătos la orice vârstă

Calea spre un corp sănătos poate fi parcursă mai ușor cu o dietă personalizată pe nevoile fiecărui corp. În...

S-au modificat condițiile de aprobare a substanței active azadiractină

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1293 AL COMISIEI din 15 septembrie 2020, de modificare a...

Calitatea uleiului de gătit. Ce este Acrilamida? Directiva privind nivelul de acrilamidă în produsele alimentare

Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanță este considerată cancerigenă și ar trebui redusă în...

100 de indicații geografice europene, protejate în China

Uniunea Europeană şi China au semnat un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicaţii geografice (IG) europene în China şi a 100 de...

Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în luna august

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) aplicat 185 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 766.200 de lei, ca urmare a controalelor efectuate...

Alimentele ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică (studiu)

Un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a relevat că alimentele industriale ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică a celor care le consumă în...

STIRILE SAPTAMANII

Skip to toolbar