13.9 C
Bucharest
Saturday, February 27, 2021
Actualitate Sănătatea intestinului și dieta sunt factori de risc modificabili,...

Sănătatea intestinului și dieta sunt factori de risc modificabili, cruciali în severitatea coronavirusului

-

Profesorul din spatele aplicației COVID Symptom Tracker – considerat ca fiind cel mai mare proiect științific al cercetătorilor din domeniul sănătății (de la izbucnirea epidemiei și până acum) – declară că dieta și nutriția vor fi în curând recunoscute ca elemente esențiale ale imunității și un factor de risc modificabil în lupta împotriva coronavirusului.

Profesorul Tim Spector, de la King’s College London, binecunoscut pentru studiul său în domeniul microbiomei, TwinsUK, și pentru inițiativa ulterioară din domeniul sănătății digitale, ZOE, este omul de știință cheie din spatele COVID Symptom Tracker, care a fost descărcat de peste 2,25 milioane de oameni de la lansarea sa de acum doar o lună (lansat pe 24 martie).

Cu atât de multe descărcări și aproximativ 15 milioane de rapoarte individuale înregistrate pentru a ajuta la urmărirea evoluției bolii în Marea Britanie, prof. Spector susține că este „cel mai mare proiect cetățenesc din domeniul sănătății care a avut locvreodată în lume”.

Vorbind într-un webinar de actualizare a aplicațiilor găzduit pe site-ul web Zoe, el a subliniat că devine din ce în ce mai bine înțeles faptul că dieta și sănătatea intestinelor ar putea avea un impact masiv asupra gravității simptomelor infectării cu coronavirus.

„În SUA, am văzut că persoanele din zonele mai sărace au avut un risc de aproximativ zece ori mai mare de boală severă. (…) Există o conștientizare din ce în ce mai mare că un metabolism instabil, o dietă săracă și un microbiom compromis, care este atât de crucial pentru imunitatea noastră, este un factor important. (…) Vom vedea în următoarele câteva luni, lucruri precum dieta și sănătatea care intră în joc aici, ca fiind un factor de risc modificabil în mare parte și pe care îl putem monitoriza pentru persoanele cu risc. Știm că dieta și sănătatea intestinelor sunt absolut cruciale pentru imunitate și acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care aceste grupuri suferă atât de rău în acest moment”.

Prezicerea unui al doilea val

Aplicația va deveni, de asemenea, extrem de importantă când vine vorba de a prezice și de a evita un al doilea vârf, potrivit profesorului, iar datele sale ar putea ajuta la menținerea numărului de internări în spital sub control.

„Utilizarea aplicației este probabil cea mai rapidă modalitate de a preveni dacă este posibil, ca un al doilea val al pandemiei să se producă în acest moment. Un test poate dura 4-5 zile pentru a obține rezultatele. În plus testele pot da în continuare rezultate negative, iar urmărirea contactelor este mai bună atunci când numărul de cazuri este scăzut la sute, spre deosebire de mii. Deocamdată, împărtășirea simptomelor prin aplicație ne oferă un nivel bun de informații pentru a oferi NHS predicții de creșteri viitoare.”

Descoperirea de noi simptome

Un alt beneficiu al aplicației este capacitatea sa de a descoperi noi simptome ale COVID-19, una dintre ele fiind pierderea mirosului.

‘Aproximativ 20.000 de utilizatori de aplicații au testat pozitiv COVID-19 și putem folosi datele lor pentru a vedea ce simptome sunt asociate cu un test pozitiv. Putem vedea că pierderea mirosului ne oferă un risc de șase ori mai mare de a avea un rezultat pozitiv al testului.”

Prof Spector a spus că acum lucrează la un studiu pentru a încuraja guvernul să adauge pierderea de miros pe lista de simptome esențiale cu privire la virus, astfel încât cei care se confruntă cu acest simptom vor fi sfătuiți să se izoleze în același mod ca și cei cu temperatură și tuse.

Echipa din spatele aplicației lucrează pentru ca NHS England să sprijine aplicația, încurajând oamenii să se înscrie pe ea.

‘Cerem ca orice politician influent și care ne poate ajuta să ne contacteze. Toate tehnologiile care pot funcționa pentru a ajuta acest lucru ar trebui să funcționeze împreună, deoarece avem cu toții un rol de jucat”, a adăugat prof. Spector.

DIN ACTUALITATE

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export pentru produsele românești. Într-o declarație acordată...

Din aceiasi categorie

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru...

Noi cereri pentru reglementarea comercializării de junk food în Germania: „Angajamentele voluntare nu pot funcționa”

Codurile voluntare pentru a limita comercializarea alimentelor și băuturilor nesănătoase la copii „nu pot funcționa”, consideră Federația Organizațiilor Germane...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Fondatorul Microsoft: „toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică”

Bill Gates, fondatorul corporației Microsoft, îndeamnă națiunile bogate să...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

14.000 de tone de lapte vândute anual prin intermediul automatelor

Cele 625 de automate de lapte autorizate de Autoritatea...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar