Ambalaje Etichetare Principii pentru testarea calității duale a alimentelor: Cesare Varallo...

Principii pentru testarea calității duale a alimentelor: Cesare Varallo la ESE 2020

-

Calitatea duală a alimentelor este încă un subiect de actualitate în rândul specialiștilor în industria alimentară, dar și a consumatorilor.

Din păcate, România nu a participat la un studiu efectuat în mai multe state-membre ale Uniunii Europene, care a identificat dacă există diferențe de calitate între un produs cumpărat din Europa de Vest și același produs achiziționat din Europa de Est.

Avocatul Cesare Varallo, specializat în legi europene și internaționale referitoare la etichetare, aditivi alimentari admiși, fraude alimentare, ca să menționăm doar câteva dintre specializările sale, a vorbit la ESE 2020 despre cele șase principii pentru selectarea și testarea alimentelor, pe baza cărora a funcționat acest studiu al calității duale.

RASFF, diferențe între procedurile de rechemare din SUA și UE, cât și principalele probleme pe întreg lanțul alimentar, este keyspeaker la ESE 2020, seminarul informativ dedicat  noutăților legislative din industria alimentară și a suplimentelor care va avea loc online în zilele de 17 noiembrie – industria alimentare și 18 noiembrie – suplimente alimentare.

„Cele șase principii pentru selectarea și testarea alimentelor: Transparență, Identificarea pașilor din procesul de evaluare, Comparabilitate, Criteriul de evaluare, Incluzivitate și Echitabilitate. Principiul echitabilității este foarte important, pentru că ne vom întâlni cu multe cazuri borderline, unde va fi foarte dificil să stabilim dacă avem un caz de calitate duală.

 

Câteodată gustul unui produs este diferit sau ingredientele sunt altele din cauza altor factori. Un exemplu bun care a fost adus în discuție de multe ori este Coca-Cola. Acest producător a fost criticat, alături de Ferrero sau alți mari producători, pentru o posibilă calitate duală a produselor în diferite țări. Coca-Cola conține apă, arome, îndulcitori și zahăr, însă producătorul său a fost criticat pentru că în anumite țări adaugă mai mult zahăr. Desigur, un conținut mai mare de zahăr nu este sănătos pentru consumatori, dar zahărul este singurul ingredient care costă mult pentru Coca-Cola. În materie de costuri de producție, celelalte ingrediente nu se compară cu costul zahărului. Deci din punct de vedere economic nu este eficient dacă adaugă mai mult zahăr.

 

Din păcate, în acest studiu al calității duale a alimentelor, România nu a participat, și nu știm dacă o sticlă de Coca-Cola are alte valențe față de una cumpărată dintr-o țară care a participat la acest studiu”, a afirmat Cesare Varallo, food lawyer, founder and managing partner of www.foodlawlatest.com la seminarul informativ ESE. Etichetare. Siguranță. Etică 2020. 

 

Despre frauda alimentară, pe îndelete, dar și metoda Comisiei UE de evaluare a alimentelor cu standard dublu în Europa de Est și noutăți legislative în domeniul alimentar, a vorbit avocatul Cesare Varallo.

Puteți avea acces la înregistrarea seminarului prin achitarea taxei de 100 de lei, TVA inclus. Pentru mai multe detalii trimiteți un email pe adresa office@roaliment.ro.

Cea de-a cincea ediție a seminarului informativ ESE. Etichetare. Siguranță. Etică s-a desfășurat online în perioada 17 – 18 noiembrie 2020 și s-a concretizat în peste 12 ore de prezentări tehnice și discuții libere între participanți.

2 speakeri internaționali în prima zi a ESE

În prima zi, cea dedicată industriei alimentare, am vorbit despre clean label, frauda alimentară (și cum ne putem feri de ea), evaluare a alimentelor cu standard dublu, etichetarea țării de origine și multe alte subiecte sensibile ale actualității. Programul a început cu cei doi speakeri internaționali – Dimitra Papadimitriou EFET și Av. Cesare Varallo și a continuat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Valentina Veronica Mitran PiticuPaul Anghel ANPC.

Vezi întregul program din prima zi

Etichetarea suplimentelor alimentare în a doua zi a ESE

Autoritățile au acceptat din nou invitația noastră de a participa la discuțiile cu specialiștii din industria producătoare de suplimente alimentare. Astfel, am vorbit despre clarificarea aspectelor legate de controlul ANPC, despre cum se aplică la suplimentele alimentare normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar și am aflat despre soluții inovatoare pentru igiena și siguranța suplimentelor alimentare.

Vezi întregul program din a doua zi

ESE 2021

Cea de-a șasea ediție a seminarului informativ ESE va avea loc în luna noiembrie a anului viitor. Pentru contractele semnate până pe 15 decembrie 2020, veți beneficia de o reducere de 25% din prețul de listă, atât pentru participări în auditoriu, cât și pentru parteneriate la evenimente, ori publicitate în mediul online pe platforma RO.aliment.ro, cel mai bine indexat website adresat specialiștilor din industria alimentară și a suplimentelor din România (newsletter şi website).

Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la office@roaliment.ro.

 

 

 

Din aceiasi categorie

Grupul care a făcut o ofertă pentru achiziționarea Carrefour s-ar fi răzgândit (surse)

Grupul canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard ar fi renunțat la oferta de achiziție a Carrefour, după ce Guvernul francez...

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 9.918...

Grupul Danone optimizează controlul TOC și reduce costurile cu reactivii

Studiu de caz: BioTector și RTC în aplicații din industria alimentara Problema: Stația de epurare a unui producător din...

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc carne de melc în valoare de 50 de milioane de...
- Advertisement -

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Stirile ultimelor 7 zile

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar