facebook
Wednesday, November 30, 2022
IngredienteCel mai utilizat ingredient în viitoarele alimente: aerul?

Cel mai utilizat ingredient în viitoarele alimente: aerul?

-

Aerul este legat de îmbunătățirea produselor alimentare realizate prin imprimare 3D, ceea ce promovează eforturile producătorilor de a retexturiza alimentele.

Creșterea prețurilor mărfurilor pune în sarcina producătorilor de alimente și băuturi explorarea oportunităților prezentate de aer ca ingredient în produse, consideră „futurologul alimentar” dr. Morganaine Gaye.

Industria știe de mult că utilizarea gazelor în alimente poate oferi efecte senzoriale importante chiar și la niveluri mici, care nu pot fi percepute de consumatori. Experții explorează astfel modul în care aerul poate fi folosit ca ingredient într-o gamă mai largă de alimente, considerând că utilizarea lui ar putea ajuta la introducerea texturilor delicate, la scăderea conținutului de grăsimi, la reducerea densității calorice și chiar la inducerea sațietății.

Inovația în acest domeniu este pe cale să cunoască o mare dezvoltare, impulsionată de îmbunătățirea tehnologiei de imprimare 3D și de creșterea prețurilor mărfurilor, a declarat „futurologul alimentar” dr. Morgaine Gaye într-un webinar despre tendințele viitoare în domeniul alimentar, organizat de furnizorul de culori Oterra.

Aerul poate fi folosit pentru a modifica textura și modul de percepție al aromei alimentelor, a explicat ea. Texturile ușoare, pufoase, adaugă volum, formă, dimensiune și interes alimentelor, iar utilizarea aerului va permite mărcilor să creeze produse mai mari folosind aceeași cantitate de ingrediente, oferind consumatorului un sentiment de valoare (a banului cheltuit) pentru produsul consumat.

„Unul dintre lucrurile pe care le știm despre alimente este că textura este un adevărat diferențiator”, a spus ea. „Îți plac alimentele crocante sau pufoase sau un amestec din ambele? Oamenilor nu le plac anumite texturi, cum ar fi texturile uleioase sau gelatinoase. Dacă putem adăuga aer, putem schimba textura.“

În plus, aerul poate să îmbunătățească tehnologia 3D, care, datorită tehnicilor precum sinterizarea și topirea selectivă cu aer cald (SHASAM), promovează eforturile producătorilor de a retexturiza alimentele. Imprimarea 3D este o tehnologie ideală pentru fabricarea alimentelor, deoarece poate produce structuri 3D cu geometrii complexe, texturi complexe, nutriție îmbunătățită și arome realiste. „Celalalt lucru pe care îl face aerul este că ne permite să imprimăm 3D frumos”, a declarat Gaye.

Între timp, în categoria proteinelor alternative în curs de dezvoltare, dar care cunosc un rapid, proces de inovare, imprimarea 3D oferă mărcilor oportunități de a îmbunătăți structura și textura și de a crea tăieturi de diferite dimensiuni, cu o senzație mai bună de gust.

Aerul înseamnă utilizarea unor cantități mai mici de ingrediente

Prin urmare, aerul se poate pretinde că este „ ingredientul viitorului ”, a spus Gaye.

Aerul se poate dovedi, de asemenea, deosebit de important într-un climat de creștere a prețurilor mărfurilor, care obligă producătorii să găsească alternative.

„Unul dintre lucrurile grozave ale aerului ca ingredient este că putem folosi mai puține mărfuri – acest lucru este important pe măsură ce prețurile mărfurilor cresc – și, de asemenea, avem un impact mai mic asupra mediului”, a spus ea.

Start-up-ul finlandez Solar Foods explorează crearea unei surse comestibile de proteine din aer . În prezent, însă, tehnologia este scumpă, limitând extinderea. „Chiar acum esxită o competiție în Silicon Valley pentru a crea o proteină din aer la prețuri accesibile”, a observat Gaye.

Creșterea prețurilor mărfurilor influențează inflația generală. Mulți se tem că inflația globală în creștere va reduce puterea de cheltuieli a consumatorilor. Alții, cum ar fi IGD, se așteaptă la o redresare în formă de K, în urma pandemiei – caracterizată printr-o divizare puternică a ritmului de redresare a economiei – vor vedea cum unii cumpărători cresc în prosperitate, în timp ce alții rămân în urmă sau rămân la fel.

Gaye consideră că, prin urmare, există o cohortă încăpățânată de cumpărători care, în loc să se concentreze pe economisirea de bani, doresc să cumpere și sunt dispuși să plătească mai mulți bani pentru articole și experiențe de calitate.

„Suntem dispuși să cheltuim puțin mai mult pentru a avea ceva mai bun pentru că ne dăm seama că mai mult nu înseamnă mai bine și vrem să fim mai pretențioși, așa că vrem mai puțin, dar mai bine”, a spus ea. „Așa că suntem dispuși să plătim mai mult pentru această experiență frumoasă.“

Apa este „o și mai mare afacere”

„Pe segmentul apei, vedem o creștere a degustătorilor/somelierilor de apă și o reducere a consumului de alcool la sub 25 de ani”, a remarcat Gaye. „ Apa devine o afacere mare: tot felul de apă minerală cu infuzii, ape reziduale, apa de anghinare, ape de designer cu reflexe aurii, apă care este bună pentru intestin; apă oxigenată; chiar apa Hoppy care a fost preparată și are alcool zero.“

Tendințele de upcycling și alimente funcționale

Apa este legată de alte două tendințe, a adăugat ea: cea a mărcilor care caută să se refacă pentru a descoperi noi fluxuri de venituri (gândiți-vă că deșeurile de ananas folosite la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din piele; laptele alterat și transformat în țesătură; sau chiar uleiul de gătit aruncat folosit pentru a face veselă) și alimente cu funcționalitate.

„Nu va mai fi suficient ca mâncarea să aibă un gust bun”, a remarcat ea. „ Va trebui să facă bine pentru planetă și pentru noi. Vrem mâncare care va avea unele beneficii suplimentare care ne vor ajuta să strălucim. Sau o mâncare pe care să o simțim ca pe un ajutor odihnitor sau care chiar ca pe ceva care ne va ajuta să dormim mai bine”.

Despre Wessling

Cu o experiență de peste 17 ani pe piața românească, WESSLING România oferă servicii prin laboratoare independente de testare cât și consultanță de mediu. Din portofoliul de servicii, enumerăm: analizele pentru protecția mediului, consultantă de mediu, analizele fizico-chimice și microbiologice pentru produse alimentare și furaje.

Erwin Wessling a pus bazele a ceea ce este acum grupul WESSLING în 1983, iar acum la conducerea busines-ului se afla în mâna celei cea de-a doua generații formată din Julia, Florian, Anna și Diana Wessling, având 1.400 de angajați în 26 de locații din Europa și China.

Wessling vine în fața dumneavoastră la seminarul ESE.Etichetare.Siguranță.Etică și va răspunde întrebărilor venite din partea participanților, dar pentru orice alte detalii puteți să îi contactați la datele de mai jos:

WESSLING România | Telefon +4 0265 212 953 | E-mail office@wessling.ro | Website www.wessling.ro

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă