facebook

Trei noi tendințe alimentare globale

Data:

Share post:

Un „Soupaccino”, oferă o experiență incitantă legată de textură: o supă acoperită cu spumă de cappuccino. Experții din industrie și propria cercetare a FrieslandCampina captează perspective unice de piață pentru a ajuta companiile alimentare să răspundă nevoilor consumatorilor de mâine.

Raportul de tendințe pentru anul 2023 susține că explorează noi baze prin informații și rețete pentru soluții lactate și non-lactate din grupele de produse smântână, brânză, grăsimi din lapte și încapsulate, cum ar fi cremele și agenții de fricționare. Pe lângă trei tendințe macro, raportul identifică opt micro-tendințe elementare care sunt traduse în soluții semnificative pentru producția la scară industrială. Pe baza datelor și a perspectivelor industriei, raportul de tendințe elaborează nevoile consumatorilor și tendințele pieței pentru 2023, cu contribuții din partea experților tehnici, precum și a experților în sustenabilitate și inovare.

Tendința 1: minunile „occidentale”

Acolo unde influențele culinare din Vest și Est se întâlnesc, „ele înfloresc într-o singură farfurie și îi lasă pe consumatori să călătorească prin lume cu ajutorul papilelor gustative”, se arată în raport. Ideile noi și inovatoare de mâncare permit continentelor să se conecteze prin mâncare. De exemplu, rafinamentul Japoniei și inovația Coreei pot fi combinate cu tehnicile tradiționale ale francezilor și ale clasicilor Italiei. Peste tot în lume, „Western” devine o nouă bucătărie interesantă, tot la scară industrială, se spune.

„Este fără îndoială o tendință prezentă aici pentru a rămâne odată cu apetitul tot mai mare pentru creații hibride – mâncăruri familiare prezentate și/sau realizate într-un mod neașteptat.”

Spre exemplu, dulcele se întâlnește cu săratul într-o pizza coreeană cu vafe.

Tendința 2: Beneficii combinate

Preocuparea consumatorilor cu privire la amprenta lor ecologică și propria lor sănătate este reală, se arată în raport. Cu toate acestea, cererea de produse pe bază de plante evoluează, iar o tendință în creștere este combinarea produselor lactate cu ingrediente pe bază de plante pentru a oferi un gust și o nutriție deosebite. Ele ilustrează o prăjitură moale cu busuioc, care combină tot ce este mai bun din ambele lumi, folosind un amestec de unt care oferă bunătatea și gustul untului proaspăt cremos combinat cu grăsimi vegetale din surse durabile. Rezultatul, potrivit FrieslandCampina, este o „modalitate delicioasă și versatilă de a încorpora legumele în dietă și de a reduce consumul de lactate”.

Tendința 3: Noutate senzorială

Consumatorii sunt din ce în ce mai în căutarea unor noi experiențe alimentare senzaționale care să le activeze simțurile ca niciodată, potrivit companiei. Această tendință se vede prin cererea pentru arome, texturi și temperaturi contrastante, aduse prin rețete complet noi și idei alimentare deosebite care fac din mâncare o aventură cu totul nouă.

Un „Soupaccino”, de exemplu, oferă un joc incitant asupra texturii cu o supă acoperită cu spumă de cappuccino.

„Industria alimentară trebuie să continue să se adapteze și să evolueze pentru a satisface nevoile în schimbare ale consumatorilor și ale pieței”, a spus Jules Kramer, Global Marketing Director Industry la FrieslandCampina Professional. „ De la aprovizionare durabilă și opțiuni bazate pe plante la progrese în tehnologie, industria alimentară este pregătită pentru inovare și creștere în 2023. ”

Fermentare de precizie

Raportul privind tendințele vine după ce FrieslandCampina Ingredients a intrat într-un parteneriat cu compania de biotehnologie specializată din SUA Triplebar pentru a dezvolta și extinde producția de proteine pe bază de celule folosind fermentația de precizie.

FrieslandCampina a spus că acordul semnalează intenția de a dezvolta „soluții proteice inovatoare și rezistente la viitor”, cu potențialul de a îmbunătăți sănătatea umană.

Parteneriatul va produce celule microbiene prin fermentare de precizie care pot crea proteine bioactive care susțin sănătatea umană și nutriția la începutul vieții și la vârsta adultă, a anunțat compania. Ambiția ambelor companii este de a produce proteine de înaltă calitate pentru diverse aplicații la scară și cu o amprentă limitată legată de teren, apă și energie.

FrieslandCampina Ingredients folosește fermentația de precizie din 2016 pentru a produce oligozaharide din laptele uman (HMO). Compania a spus că va valorifica combinația sa unică de experiență în proteine, alături de inovație, procesare și expertiză tehnică pentru a produce soluții alternative de proteine extrem de nutritive, folosind cea mai recentă tehnologie de fermentație de precizie.

„Fermentația de precizie este o tehnologie în dezvoltare rapidă care va modela viitorul industriei alimentare și nutriționale”, a declarat Anne Peter Lindeboom, Managing Director Innovation la FrieslandCampina Ingredients.„Ingredientele lactate vor continua să joace un rol vital în viitorul nutriției ca sursă de proteine și prebiotice de înaltă calitate, iar acestea rămân oferta noastră de bază. În același timp, explorăm în mod continuu noi moduri prin care tehnologia și natura pot fi valorificate pentru a sprijini consumatorii cu nevoi alimentare speciale – în fiecare etapă a vieții. Împreună, sunt sigur că FrieslandCampina Ingredients și Triplebar vor accelera utilizarea fermentației de precizie ca sursă nutritivă și durabilă de proteine. Oferind o gamă completă de lactate și proteine alternative alături, ne propunem să oferim oamenilor acces la soluțiile nutriționale de care au nevoie acum și pentru generațiile viitoare.”

„Trebuie să folosim știința și tehnologia pentru a face alimente de înaltă calitate la prețuri accesibile și sustenabile”, a spus CEO-ul Triplebar, Maria Cho. „Biotehnologia poate reduce presiunea asupra sistemelor tradiționale de producție alimentară, în timp ce face sistemul alimentar mai robust și stimulează nutriția pentru toată lumea, de la bebeluși la adulți. Prin acest acord pe mai mulți ani, mai multe produse și mai multe țări în care FrieslandCampina Ingredients este prezentă, vom contribui la transformarea acestei ambiții în realitate.”

RO.aliment pune sănătatea pe primul loc prin informare, experiențe, discuții aplicate și ateliere practice la Maratonul Nutriție. Nutrienți. Sănătate 2023.

Mâncarea a fost întotdeauna prilej de bucurie, relaxare și conectare, iar expo-conferința Maratonul Nutriție. Nutrienți. Sănătate – ediția 5 este dedicată tuturor celor pentru...

ECHA publică o propunere de restricționare a utilizării PFAS

Comitetele științifice ale ECHA vor începe să evalueze propunerea în ceea ce privește riscurile pentru oameni și mediu și impactul asupra societății. Detaliile privind...

EFSA: Aportul alimentar de sulfiți „ar putea fi o problemă de siguranță”

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a declarat că aportul alimentar de sulfiți „ar putea reprezenta o problemă de siguranță” pentru persoanele cu un...

Restaurantele au trei luni de „respiro” pentru detalierea informațiilor din meniuri

ANPC decide amânarea termenului de aplicare a prevederilor Ordinului Președintelui ANPC nr. 201/2022, cu privire la detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie...

Etichetarea alimentelor are un impact semnificativ asupra luării deciziilor consumatorilor

Pe măsură ce atât Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, cât și Safe Food Advocacy Europe lansează rapoarte care detaliază modul în care...

CELE MAI NOI ARTICOLE

DIN ACEIASI CATEGORIE

Nutri-Score este susținut de Asociația Europeană de Sănătate Publică, pe fondul dezbaterii algoritmilor

Iubit sau urât, Nutri-Score este unul dintre cele mai populare sisteme de etichetare nutrițională pentru partea din față...

Starbucks-București Mall: „Cafea cu gust ciudat! (…) Așteptări mari, rezultate mici!”

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a...

Tendințe 2023 în categoria băuturilor răcoritoare

Crizele multiple din ultima vreme, pandemia, războiul și problemele economice generate de acestea, au schimbat comportamentul consumatorilor. Și totuși...

GastroPan: Liberte, fraternite, souplesse este Tortul Anului 2023

17 martie 2023 – prima zi a celei de a 14-a ediției expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare...