Home Stiri Companii Italprod va pune in functiune o noua fabrica pentru procesarea fructelor confiate

Italprod va pune in functiune o noua fabrica pentru procesarea fructelor confiate

0

Italprod este unul dintre putinele grupuri care detine filiera completa, de la plantatie la produsul finit. In 2018, compania va da in functiune o noua fabrica, dotata cu linii de productie noi care vor permite nu numai cresterea productivitatii, ci si sporirea controalelor de calitate prin introducerea de noi tehnologii.

Roaliment va prezinta in continuare un scurt interviu realizat impreuna cu  Michele Santorelli, fondatorul si proprietarul grupului.

ROA: Ce reprezinta Italprod pentru dumneavoastra si pentru piata romaneasca?
MS: Italprod este varful de lance, exponentul unui grup de societati care de 20 de ani se ocupa de procesarea si apoi comercializarea cireselor confiate. Este de asemenea prima companie de acest gen din Romania, intr-un sector ce isi are originile in traditia artizanala din Italia si Franta, o companie dinamica, in continua dezvoltare, reprezentand o realitate importanta in industria de brutarie-panificatie, patiserie si inghetata.

ROA: Care este filosofia Italpod?
MS: Incercam sa ne perfectionam in mod constant, prin lansarea de noi produse pe piata conform cerintelor, crescand odata cu aceasta. Dupa cum bine stim, piata din Romania este una importanta, infloritoare, care aduce rezultate foarte bune, aceasta datorandu-se, din punctul nostru de vedere, dezvoltarii sectorului de patiserie-panificatie si inghetata, o consecinta directa a dorintei consumatorului din Romania de a gasi produse de patiserie-cofetarie si inghetata mai bune, iar noi ne adaptam trendurilor prin dezvoltarea de noi produse prin departamentul nostru de cercetare-dezvoltare.

Calitatea este un alt aspect important careia Italprod ii acorda o atentie deosebita, atat prin efectuarea de controale interne, cat si prin controale externe periodice, certificate IS, FDA, Kosher, Halal si, de curand, BRC.

ROA: Care sunt punctele forte ale Italprod?
MS: Cred ca punctul forte este atentia deosebita acordata calitatii si clientilor. Si aceasta se realizeaza pe parcursul intregii filiere de productie, pornind chiar de la achizitia materiei prime. Cred ca suntem unul dintre putinele grupuri care detine filiera completa, de la plantatie la produsul finit.

30% din ciresele pe care le procesam provin de pe cele 142 ha de livada pe care le detinem. Un alt punct forte este cu siguranta echipa Italprod si celelalte firme ale grupului, o echipa tanara formata din persoane competente, implicate trup si sufletin succesul companiei.

ROA: Un bilant al anului 2017?
MS: Desi 2017 a fost un an dificil pentru multe companii, din cauza cresterii preturilor materiei prime si ale utilitatilor si dificultatilor in gasiea de personal calificat, am reusit sa ne atingem si chiar sa ne depasim obiectivele stabilite la inceputul anului in ceea ce priveste vanzarile pe piata romaneasca, in timp ce la export am vandut aproximativ 5.000 de tone de cirese in toata lumea.

ROA: Obiectivele pe termen scurt?
MS: Italprod va continua sa se dezvolte investind in continuare pentru a raspunde mereu exigentelor clientilor sai. In fapt, obiectivul nostru in 2018 este darea in functiune a noii fabrici, tripland astfel capacitatea noastra de productie.

Un alt obiectiv pe termen scurt este prezenta produselor noastre (cirese cocktail, amarene in sirop, cirese confiate etc.) pe rafturi, accesibile consumatorului final, atat in retelele marii distributii, cat si in magazinele online.


Italprod va ofera produse pentru patiserie, cofetarie, brutarie, gelaterie si sectoarele HoReCa si retail.

Cofetarie, patiserie si brutarie:

 • Cirese si amarene confiate intregi sau whole & broken;
 • Amarene sau capsune confiate in sirop;
 • Fructe confiate sub forma de cuburi, felii si rondele (lamaie, portocala, mixte, dovleac, ananas etc.);
 • Amarene Premium pentru decoratiuni;
 • Fructe semiconfiate (fructe de padure, zmeura, capsune etc.);
 • Mirror gel (zmeura, capsune,ciocolata, caramel etc.);
 • Fillinguri termostabile (mere, amarene, caise etc.);
 • Fructe nucifere intregi, granulate simple sau caramelizate, feliate, fainuri (alune de padure, fistic,migdale, nuci).

Gelaterie:

 • Variegato cu bucati de fructe (amarene, capsune, zmeura, fructe de padure, piersica –portocala, fitic, ciocolata, etc.);
 • Pasta 100% de fsitic, alun de padure, migdale etc.
 • Fructe nucifere sau granulate, simple sau caramelizate;
 • Amarene sau capsune confiate in sirop.

Retail:

 • Amarene sau capsune confiate in sirop, in borcan de sticla;
 • Cirese cocktail cu sau fara codita in borcan de sticla;
 • Fructe confiate in caserole de plastic termosudate;
 • Fructe nucifere in coaja, in plasa sau decojite intregi, granulate, in punga vidata.

Bar:

 • Cirese cocktail cu sau fara codita (rosii, verzi, galbene, albastre);
 • Fructe nucifere granulate sau sub forma de pasta.
Skip to toolbar