Rolul compușilor antimicrobieni naturali în îmbunătățirea sistemului imunitar | Conferință LIVE

Prebiotice; Probiotice; Reducerea bacteriilor patogene; Îmbunătățirea sănătății intestinale, sunt cuvintele cheie care au înregistrat semnificative creșteri de trafic în ultimii ani, mai ales pe măsură ce consumatorii români au fost tot mai interesați de propria sănătate.

Pentru necunoscători, pare rețeta succesului ușor și obținut rapid. Pentru cercetători, discuția are implicații și ramificații nenumărate.

Care sunt noutățile despre compușii naturali antimicrobieni, aflăm de la profesorul Nicolae Corcionivoschi, un specialist cu mulți ani de experiență în România și în Marea Britanie in cadrul MARATONULUI DE NUTRITIE SI IMUNITATE – conferinta online organizata de RO.aliment in zilele de 2 si 3 iunie.

Acțiunea compușilor naturali antimicrobieni la nivel intestinal
Comunitatea științifică a realizat multe cercetări de-a lungul anilor pentru a stabili modul în care compușii naturali antimicrobieni acționează la nivel intestinal. Deși au fost lansate multiple teorii promițătoare, parcursul științific nu a luat sfârșit, dacă luăm în considerare că procesele biologice care stau la baza mecanismelor lor de acțiuni nu sunt încă bine cunoscute.

Detalii despre ultimele descoperiri științifice le vom afla de la profesorul Nicolae  Corcionivoschi pe 3 iunie, la ora 12:00 în cadrul conferinței onlne la care te poti inscrie completand formularul de inscriere FORMULARUL DE INSCRIERE.

Focusul discuției va fi pe modul în care compușii naturali antimicrobieni pot stimula sistemul imunitar în studii efectuate pe animale. O altă temă de discuție va fi despre efectul acestora asupra bacteriilor patogene cu origine în produse alimentare care pot avea efecte devastatoare asupra sănătății omului.

NU RATA DISCUȚIA ESENȚIALĂ PENTRU SĂNĂTATEA TA!

Intră în dialog cu specialiștii invitați la maratonul online dedicat nutriție și imunitatii.

Despre Nicolae Corcionivoschi
Profesorul Nicolae Corcionivoschi, Directorul Departamentului de Microbiologie Alimentară de la Agri-Food and Biosciences Institute, Belfast, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irelandei Nord, este nascut în Caransebeș.

A absolvit Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere (secția biotehnologii) și a obținut titlul de doctor în biologie, specializarea microbiologie moleculară, în 2005 la Universitatea din Edinburgh.

În perioada 2005 – 2014, a urmat studii postdoctorale de specializare la University College Dublin și National Children Research Centre, Dublin, Irlanda. În 2016 a devenit Directorul Departamentului de Microbiologie Alimentară în cadrul Agri-Food and Biosciences Institute. În prezent este conducător de doctorat în domeniul Biotehnologii atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei Nord având un colectiv de cercetare cu multiple colaborări internaționale.

VEZI PROFILUL COMPLET AL SPEAKERULUI CAT SI ALTE INFORMATII DESPRE EVENIMENT AICI

Alte articole

Articolele ultimelor zile

Notificarea suplimentelor alimentare: apelați la specialiști | elimini birocrația | consultanță pentru marketingul produsului

Pentru a pune un supliment alimentar pe piața românească, produsul trebuie notificat, prin depunerea unui dosar, la autoritățile competente. Doar pentru comercializarea suplimentelor alimentare...

Dispozitiv pentru analiza și controlul procesului de cristalizare

Firma daneză Bjarne Christian Nielsen Holding APS a înregistrat un brevet de invenție pentru o metodă și un aparat pentru analiza și controlul procesului de...

Program si tematica conferinta online “Siguranta alimentelor – o responsabilitate comuna”

RO.aliment vă invită să participați la o nouă conferință ONLINE (pe platforma ZOOM) dedicată noutăților în siguranța alimentelor, într-o perioadă în care mai mult...

Alimente donate, beneficii facilități fiscale

Companiile ce vor dona alimente aflate aproape de data expirării vor beneficia de facilități fiscale, după ce propunerea legislativă a fost adoptată în unanimitate...

Carrefour a lansat un serviciu de cumpărături pe bază de comenzi vocale

Retailerul francez Carrefour și compania americană Google au lansat un serviciu de cumpărături pe bază de comandă vocală, informează Wall Street. Serviciul este disponibil în...