Rolul compușilor antimicrobieni naturali în îmbunătățirea sistemului imunitar | Conferință LIVE

Iti recomandam

Uleiuri vegetale, întrebuințări și proprietăți

Un ulei vegetal este o trigliceridă extrasă dintr-o plantă. În general, substanțele care sunt lichide la temperatura camerei se...

Modificări numeroase privind materialele și obiectele din plastic destinate să vină în contact cu produsele alimentare

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2020/1245 AL COMISIEI din 2 septembrie 2020, de modificare și de rectificare a Regulamentului (UE)...

Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen a anunțat că își propune să își consolideze și să...

Prebiotice; Probiotice; Reducerea bacteriilor patogene; Îmbunătățirea sănătății intestinale, sunt cuvintele cheie care au înregistrat semnificative creșteri de trafic în ultimii ani, mai ales pe măsură ce consumatorii români au fost tot mai interesați de propria sănătate.

Pentru necunoscători, pare rețeta succesului ușor și obținut rapid. Pentru cercetători, discuția are implicații și ramificații nenumărate.

Care sunt noutățile despre compușii naturali antimicrobieni, aflăm de la profesorul Nicolae Corcionivoschi, un specialist cu mulți ani de experiență în România și în Marea Britanie in cadrul MARATONULUI DE NUTRITIE SI IMUNITATE – conferinta online organizata de RO.aliment in zilele de 2 si 3 iunie.

Acțiunea compușilor naturali antimicrobieni la nivel intestinal
Comunitatea științifică a realizat multe cercetări de-a lungul anilor pentru a stabili modul în care compușii naturali antimicrobieni acționează la nivel intestinal. Deși au fost lansate multiple teorii promițătoare, parcursul științific nu a luat sfârșit, dacă luăm în considerare că procesele biologice care stau la baza mecanismelor lor de acțiuni nu sunt încă bine cunoscute.

Detalii despre ultimele descoperiri științifice le vom afla de la profesorul Nicolae  Corcionivoschi pe 3 iunie, la ora 12:00 în cadrul conferinței onlne la care te poti inscrie completand formularul de inscriere FORMULARUL DE INSCRIERE.

Focusul discuției va fi pe modul în care compușii naturali antimicrobieni pot stimula sistemul imunitar în studii efectuate pe animale. O altă temă de discuție va fi despre efectul acestora asupra bacteriilor patogene cu origine în produse alimentare care pot avea efecte devastatoare asupra sănătății omului.

NU RATA DISCUȚIA ESENȚIALĂ PENTRU SĂNĂTATEA TA!

Intră în dialog cu specialiștii invitați la maratonul online dedicat nutriție și imunitatii.

Despre Nicolae Corcionivoschi
Profesorul Nicolae Corcionivoschi, Directorul Departamentului de Microbiologie Alimentară de la Agri-Food and Biosciences Institute, Belfast, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irelandei Nord, este nascut în Caransebeș.

A absolvit Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere (secția biotehnologii) și a obținut titlul de doctor în biologie, specializarea microbiologie moleculară, în 2005 la Universitatea din Edinburgh.

În perioada 2005 – 2014, a urmat studii postdoctorale de specializare la University College Dublin și National Children Research Centre, Dublin, Irlanda. În 2016 a devenit Directorul Departamentului de Microbiologie Alimentară în cadrul Agri-Food and Biosciences Institute. În prezent este conducător de doctorat în domeniul Biotehnologii atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei Nord având un colectiv de cercetare cu multiple colaborări internaționale.

VEZI PROFILUL COMPLET AL SPEAKERULUI CAT SI ALTE INFORMATII DESPRE EVENIMENT AICI

Din aceiasi categorie

Noi substanțe incluse pe lista substanțelor susceptibile de înlocuire

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1295 AL COMISIEI din 16 septembrie 2020, de modificare a...

IS 2020: Puterea antioxidanților naturali: cum să te menții sănătos la orice vârstă

Calea spre un corp sănătos poate fi parcursă mai ușor cu o dietă personalizată pe nevoile fiecărui corp. În...

S-au modificat condițiile de aprobare a substanței active azadiractină

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1293 AL COMISIEI din 15 septembrie 2020, de modificare a...

Calitatea uleiului de gătit. Ce este Acrilamida? Directiva privind nivelul de acrilamidă în produsele alimentare

Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanță este considerată cancerigenă și ar trebui redusă în...

100 de indicații geografice europene, protejate în China

Uniunea Europeană şi China au semnat un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicaţii geografice (IG) europene în China şi a 100 de...

Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în luna august

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) aplicat 185 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 766.200 de lei, ca urmare a controalelor efectuate...

Alimentele ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică (studiu)

Un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a relevat că alimentele industriale ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică a celor care le consumă în...

STIRILE SAPTAMANII

Skip to toolbar