facebook
Thursday, December 1, 2022
Novel FoodFazer investighează agricultura celulară pentru a produce cacao durabil

Fazer investighează agricultura celulară pentru a produce cacao durabil

-

Este agricultura celulară viitorul pentru producția de cacao? Firma finlandeză de produse de cofetărie Fazer lucrează pentru a asigura o viitoare aprovizionare durabilă cu cacao. Compania crede că agricultura celulară ar putea face parte din această viziune.

Cacaoa este un ingredient important pentru componenta de cofetărie a producătorului finlandez de alimente Fazer. Compania produce peste 13 milioane de tablete din ciocolata cu lapte Karl Fazer sau „Fazer Blue” în fiecare an.

Grupul care fabrică de la produse de panificație la gustări recunoaște că producția de cacao se confruntă cu unele provocări semnificative, deoarece schimbările climatice amenință zonele tradiționale de cultivare a cacao. „Prioritatea principală” a companiei este asigurarea managementului durabil al aprovizionării cu cacao prin „agricultura profitabilă” și „îmbunătățirea bunăstării comunității producătoare de cacao”.

În prezent, toată cacaoa de la Fazer provine din „surse gestionate în mod durabil” din Ecuador și Africa de Vest. „Pentru Fazer, cacaoua durabilă înseamnă asigurarea unei agriculturi profitabile, îmbunătățirea bunăstării comunității producătorilor de cacao și respectarea planetei și a resurselor naturale” , afirmă compania.

Cu toate acestea, privind spre viitor, Fazer recunoaște că există și necesitatea de a explora surse alternative de cacao. Din acest motiv, compania a colaborat cu cercetătorii de la VTT pentru a investiga utilizarea tehnicilor de agricultură celulară pentru a produce ingredientul aici, în Europa.

Biotehnologia oferă un drum alternativ către aprovizionarea durabilă cu cacao

Potrivit liderului echipei de cercetare VTT, dr. Heiko Rischer, această abordare poate crește eficiența resurselor și poate reduce cerințele de utilizare a terenului. „Agricultura celulară înseamnă producție biotehnologică în loc de agricultură, cu terenuri minime și alte resurse naturale necesare pentru producție”, a explicat dr. Heiko.

Astăzi, cacaoa tinde să fie cultivată în zone forestiere ce trec prin procese de despădurire, iar producția sa este adesea asociată cu defrișarea și degradarea pădurilor. Pierderea globală a pădurilor legată de producția de cacao a fost estimată la între două și trei milioane de hectare pentru perioada 1988-2008, echivalentul a aproximativ 1% din pierderea totală a pădurilor. Deși această cifră este relativ mică în comparație cu alte culturi, în principalele țări producătoare, cacaoa a fost un factor semnificativ al pierderii pădurilor.

Agricultura celulară are potențialul de a decupla producția de cacao de utilizarea pământului. „Producția are loc în bioreactoare în condiții controlate”, a menționat dr. Heiko.

Primele ingrediente din cacao au fost produse cu succes folosind această metodă și Heli Anttila, VP pentru Dezvoltare de Produse Noi la Fazer Confectionery, a declarat că cercetarea este acum extinsă. „Fazer a obținut deja, în parteneriat cu VTT, primele rezultate de succes pentru cacao de cultură celulară. Acum continuăm cercetările ca parte a consorțiului mai mare CERAFIM, care se alătură mai multor companii finlandeze și instituții de cercetare în jurul temei agriculturii celulare pentru a explora fără teamă soluții viitoare”, a detaliat ea.

Expertul în inovare s-a grăbit să sublinieze că accentul rămâne pe dezvoltarea de noi moduri de producere de cacao, care nu au impact asupra gustului și calității. „Suntem inspirați să inovăm noi mijloace pentru a continua să îndeplinim așteptările și dorințele consumatorilor. Deși explorăm noi mijloace pentru producția de materie primă, experiența gustativă a ciocolatei va rămâne neschimbată”, a menționat Anttila.

Un drum lung către piață: „Acesta este un proiect pe termen lung”

În timp ce Fazer ar putea deja să experimenteze cu primele ingrediente de cacao produse prin agricultura celulară, este un drum lung de parcurs până când acesta devine disponibil pentru consumatorii europeni.

În primul rând, aprobările de reglementare rămân o barieră. „Cacaoa de cultură celulară este un aliment nou în UE și trebuie să fie aprobat în conformitate cu procesul EFSA”, a remarcat Dr. Heiko de la VTT.

Annika Porr, Senior Manager la Forward Lab al Fazer Confectionery, este de acord că această abordare inovatoare nu va remodela piața de cofetărie în termen scurt. „Vor dura ani înainte ca cacaoa de cultură celulară să fie lansat pe piață”, a sugerat ea.

„Acesta este un proiect pe termen lung, care vizează viitorul. Gestionarea durabilă a producției de cacao tradiționale este prima și principala prioritate a Fazer, dar dorim să explorăm și să inovăm și pentru viitor. Cacaoa cultivată pe celule este încă departe de farfuriile noastre, dar ne oferă o abordare nouă pentru gestionarea provocărilor aprovizionării durabile de cacao într-un lanț valoric echitabil și transparent. ”

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă