Gabriela Beres va prelua dezvoltarea si coordonarea business-ului Puratos in Europa de Est

Bucuresti, 13 martie 2018 – Grupul belgian Puratos, unul dintre principalii producatori de ingrediente pentru industria de brutarie, patiserie si ciocolaterie, a desemnat-o pe Gabriela Beres pentru a continua dezvoltarea operatiunilor companiei pe 15 piete, din rolul de Director Regional Puratos pentru Europa de Est.

Din martie 2018, Gabriela Beres, 42 de ani, va conduce activitatile subsidiarelor Puratos din Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Croatia, Slovenia si Bosnia-Hertegovina si operatiunile din Albania, Kosovo, Georgia, Armenia, Turkmenistan, Tadjikistan si Uzbekistan, unde compania este reprezentata prin retele de distribuitori locali.

Managerul isi mentine rolul de coordonare a operatiunilor din Romania, pe care l-a detinut in ultimii cinci ani.

In perioada in care a condus sucursala locala, cifra de afaceri si profitul producatorului au crescut intr-un ritm sustinut, in contextul in care compania a investit in deschiderea unui nou centru de inovatie la Cluj Napoca (2016), a modernizat si extins centrul din Bucuresti (2018), a modernizat reteaua de distributie si unitatea de productie. De asemenea a investit in perfectionarea echipelor de cercetare & dezvoltare si a consultantilor tehnici pentru a putea oferi atat produse cat si servicii performante partenerilor Puratos.

Anterior acestei perioade, Gabriela Beres a ocupat succesiv pozitiile de director operational si de director de resurse umane in cadrul sucursalei Puratos Romania.

„In 13 ani de activitate in echipa Puratos, am invatat ca inovatia, spiritul antreprenorial si precuparea reala pentru nevoile clientilor te fac mai agil intr-o piata atat dinamica si provocatoare precum cea a ingredientelor pentru industria alimentara”, a declarat Gabriela Beres, Director Regional Puratos pentru Europa de Est. “Pornesc pe acest drum cu gandul de a construi pe experienta si succesul local, pastrandu-ma deschisa la influenta si oportunitatile de dezvoltare pe care aceasta regiune ni le ofera. Cred ca pasiunea de a inova si de a ne imbunatati permanent performanta sunt ceea ce ne diferentiaza si ne ajuta sa le oferim partenerilor nostri servicii si produse performante, crescand organic alaturi de ei”, a adaugat Gabriela Beres.

”Prin numirea Gabrielei Beres ca director regional, Puratos promoveaza oameni talentati din interiorul companiei. De asemenea, vizam sa crestem prezenta Puratos pe aceste piete si sa folosim oportunitatile de crestere care pot veni din imbunatatirea colaborarii intre echipe si schimbul de bune practici. Subsidara din Romania a avut performante foarte bune in ultimii ani pentru ca alaturi de echipa sa au luat decizii de business curajoase, care au pus intotdeauna clientul si consumatorul pe primul loc. Am convingerea ca Gabriela Beres va inspira toate echipele si le va mobiliza catre noi oportunitati de dezvoltare”, a declarat Piet Sanders, Markets Director for Northern & Eastern Europe.

Gabriela Beres este licentiata a Facultatii de Drept, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, si detine un Executive MBA romano-american, la ASEBUSS.

Despre Grupul Puratos
Puratos este un grup international care ofera o gama larga de produse, servicii inovative si expertiza in aplicatii finite pentru industria de panificatie, patiserie si ciocolaterie atat pentru clientii artizani, industriali sau din domeniile retail si HORECA.

Compania a fost fondata in Belgia in 1919, cu sediul central la Bruxelles si are o prezenta in 100 de tari prin sucursale si distribuitori. Compania isi propune sa fie un partener de incredere pentru clientii sai, oferindu-le inovatie si servicii cu valoare adaugata cu scopul declarat de a-i ajuta sa realizeze produse finite nutritive, gustoase pentru consumatorii din toata lumea.

Despre Puratos Romania
Puratos Romania ofera materii prime pentru sectorul alimentar si servicii specializate clientilor sai din sectorul industrial, artizanal, retail si HORECA printr-o retea de 10 filiale la nivel national si prin cele doua centre de inovatie, din Bucuresti si Cluj-Napoca, destinate testarii de produse si ingrediente inovatoare.

Compania a fost infiintata in anul 1995, in Bucuresti, avand in prezent o unitate de productie in judetul Ilfov si 140 de angajati. Puratos Romania este unul din principalii jucatori din sectorul de ingrediente pentru industria alimentara, avand un portofoliu extins care contine maiele active, cereale incoltite si hidratate in maia lichida, ciocolata belgiana Belcolade, umpluturi cu continut bogat de fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.