facebook
Thursday, December 1, 2022
ActualitateDSM și-a extins linia de culturi pentru a reduce...

DSM și-a extins linia de culturi pentru a reduce pierderile de produs finit la iaurt

-

DSM și-a extins gama de culturi bioprotectoare DelvoGuard pentru a combate risipa de alimente în iaurturi, echilibrând simultan gustul și textura. Lansarea a patru noi culturi bioprotectoare DelvoGuard permite producătorilor de iaurt să prelungească termenul de valabilitate în mod natural.

Potrivit DSM, noile culturi conțin microfloră naturală a produselor lactate și oferă o soluție rentabilă pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța produselor lactate. Gama oferă un control mai bun producătorilor de lactate asupra post-acidificării, producerii de gaze și decolorării, precum și îmbunătățiri ale cremosității și senzației în gură, extinzând prospețimea pentru mai mult timp.

Combaterea deșeurilor
DSM arată că iaurtul este un aliment de bază popular în întreaga lume, care este bogat în proteine și calciu. Cu toate acestea, produsul este adesea asociat cu niveluri ridicate de risipă alimentară. De exemplu, în Europa, 20% din produsele lactate se pierd sau se risipesc în fiecare an – însumând 29 de milioane de tone metrice, notează compania.

Cercetările DSM confirmă că majoritatea deșeurilor de iaurt, aproximativ 9%, se produc după ce consumatorii au achiziționat produsul.
Scăderea pierderilor de produs finit și a deșeurilor în casă poate avea un impact pozitiv semnificativ pe termen lung, atât din punct de vedere al mediului, cât și din punct de vedere economic.

Noile completări de gamă ale DSM oferă producătorilor culturi de protecție care împiedică dezvoltarea drojdiei și a mucegaiului în produsele din iaurt.

Combaterea contaminării cu mucegai și drojdie
Prelungirea perioadei de valabilitate a produselor lactate populare este o modalitate eficientă de a reduce risipa alimentară. Un factor cheie la deteriorarea iaurtului în timpul perioadei de valabilitate este contaminarea microbiană, în special contaminarea cu mucegaiuri și drojdii, care prezintă o provocare complexă pentru producători. În același timp, termenul de valabilitate trebuie echilibrat cu grijă cu cerințele de gust, textură, preț și etichetare, fără a afecta procesele de producție existente.

DSM adaugă că menținerea poziționării naturale este, de asemenea, crucială pentru producători. Natural este cea mai importantă cerință pentru noile lansări de iaurt la nivel global, iar peste 30% dintre lansările de iaurt au avut afirmații de tipul „naturale” în ultimii cinci ani.

Noile completări ale DSM la gamă oferă producătorilor culturi de protecție care împiedică dezvoltarea drojdiei și a mucegaiului în produsele din iaurt.

Gama extinsă include DelvoGuard 302 și DelvoGuard 303, care oferă proprietăți de protecție care împiedică sau întârzie creșterea organismelor de alterare cu zile sau chiar săptămâni, chiar și în situații dificile, cum ar fi pauzele de frig în lanțul de aprovizionare. De asemenea, în gamă, DelvoGuard 304 și DelvoGuard 305 au un impact mai scăzut post-acidificare, protejând în același timp împotriva deteriorării microbiene.

Toate culturile bioprotectoare DelvoGuard sunt livrate sub formă de Culturi cu inoculare directa (DVC); ele pot fi adăugate procesului de producție simultan cu cultura starter.

„Aceasta este o generație extrem de puternică de culturi bioprotectoare”, spune Karoline Kjaerulff, manager global de dezvoltare a afacerilor, Fresh Fermented Solutions la DSM Food & Beverages.

Îmbunătățirea durabilității

„Gusturile în evoluție ale consumatorilor înseamnă iaurturi naturale cu conținut redus de zahăr, cu mai puține grăsimi și fără aditivi, notează Kjaerulff. În același timp, risipa alimentară este o prioritate în întreaga industrie”, subliniază ea. „Noile culturi DelvoGuard îi ajută pe producători să se bucure de ce este mai bun din ambele lumi, păstrând iaurturile mai proaspete pentru mai mult timp, păstrând în același timp un gust și o textură grozave. Acest lucru oferă mărcilor o posibilitate interesantă de a îmbunătăți experiența consumatorilor, luând, de asemenea, măsuri semnificative de durabilitate pentru a reduce risipa de-a lungul lanțului de aprovizionare.”

Lansarea acestei game face parte din eforturile continue ale DSM de a sprijini industria produselor lactate în călătoria sa de reducere a poluarii in lanțul valoric, de a reduce pierderile și risipa de alimente și de a atinge obiective ambițioase de durabilitate.
În acest context, DSM și-a îndreptat atenția spre lapte dulce (fără lactoză), categorii globale de iaurturi, specialități regionale de iaurt și aplicații mezofile de lactate proaspete fermentate.

Pentru a acoperi întreaga cerere, DSM pune la dispoziția producătorilor:
• Culturi (culturi starter – Ceska®Star și Delvo®Fresh – și culturi bioprotectoare – Delvo®Guard);
• Enzime (Lactaza – Maxilact® – și pentru procesarea zerului – MaxiBright® și MaxiPro™);
• Arome – ModuMax®;
• Gume Gellan și Pectine (GELLANEER™ și pectină);
• Lipide nutriționale (Life’sDHA®, Life’sTM OMEGA, MEG-3®);
• Premixuri (amestecuri de vitamine si minerale, Omega);
• Probiotice – Delvo®Pro;
• Proteine vegetale specializate – CanolaPro®;
• Îndulcitori – EVERSWEET®;
• Antioxidanți naturali;
• Vitamine, carotenoide și micronutrienți – Apocarotenal și Quali®Vitamines.

Soluțiile DSM îmbunătățesc experiența alimentară ajutând producătorii în realizarea unor iaurturi cremoase și proaspete până la sfârșitul termenului de valabilitate, reducând risipa alimentară și impactul asupra mediului sau iaurturi de băut cu profil nutrițional îmbunătățit fortificate cu vitamine, minerale si Omega 3,6.
DSM oferă soluții eficiente și pentru obținerea de produse lactate gustoase fără lactoză într-un timp de producție mai scurt. Datorită preocuparii pentru sănătate, 40% dintre consumatorii globali caută din ce în ce mai mult produse lactate mai gustoase fără lactoză, de preferat cu mențiuni de autenticitate, organic și non-OMG.

Despre DSM
Koninklijke DSM NV ( Royal DSM, cunoscută în mod obișnuit ca DSM), este o corporație multinațională olandeză activă în domeniile sănătății, nutriției și materialelor, având sediul central în Heerlen. DSM are peste 21.000 de angajați în aproximativ 50 de țări și a înregistrat vânzări nete de 9,2 miliarde EUR în 2021.
Din 2015, activitățile DSM au fost grupate în trei clustere: Centru de Nutriție, Materiale și Inovare. DSM este listată pe Euronext Amsterdam (Bursa de Valori din Amsterdam) și este una dintre firmele componente ale indicelui AEX.

Despre Alinda
ALINDA, reprezentantul DSM în România, este o companie grecească, prezentă și în Bulgaria, România, Turcia și Germania, care se ocupă cu furnizarea de ingrediente și enzime pentru industria alimentară și chimică. Alinda deține două fabrici în Grecia, în zonele industriale Inofyta Viotias (60 km nord de Atena) și Thiva (80 km nord de Atena).

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă