Ingrediente Franța în centrul atenției cu Marele Premiu Sial Innovation

Franța în centrul atenției cu Marele Premiu Sial Innovation

-

Chiar dacă Sial nu a avut loc așa cum era planificat, la Paris, în perioada 20-22 octombrie, organizatorii au dezvăluit rezultatele marii competiții din domeniul inovării (o selecție care merită avută în vedere.). Producătorii francezii au monopolizat în mare parte lista premiilor, cu 11 premii câștigate, din 17.

Câștigătorii marelui premiu Sial Innovation au fost dezvăluiți săptămâna aceasta. Juriul a evaluat 524 de produse (dintre care o treime sunt franceze), împărțite în opt categorii. Experții au acordat în cele din urmă șaptesprezece premii pentru treisprezece produse.

„Odată cu criza Covid 19, bineînțeles că am primit mai puține produse, dar am fost plăcut surprinși de varietatea și calitatea inovațiilor, de parcă expozanții ar fi vrut să trimită tot ce au mai bun pentru a-i reprezenta”, subliniază Xavier Terlet, director general al firmei ProtéinesXTC și membru al juriului.

 

În această selecție, „apar trei tendințe majore: produse care oferă gusturi intense; revenirea rețetelor tradiționale; și gourmet. Apar o mulțime de produse pe bază de plante și înlocuitori de carne și pește și, nu în cele din urmă, produse care integrează dimensiunea sănătății, cu rețete mai simple și cu mai puține ingrediente, dar și mai etice ”, continuă el.

Medalia de aur

Compania italiană Bocon a primit medalia de aur pentru inovație, precum și premiul pentru categoria „Fructe și legume” pentru Gnocchi de legume. Acești gnocchi congelați sunt bogați în legume (70%). Un produs foarte practic de utilizat, cu o scurtă listă de ingrediente: spanac și spirulină, piper galben și turmeric, mazăre și ceai verde, țelină și ghimbir, sfeclă roșie și afine, ardei roșu și boabe de goji.

Medalia de argint

Pâtisserie des Flandres a primit medalia de argint și premiul categoriei „Produse proaspete, catering și gustări” pentru mini-vafele maroilles. Compania franceză a dezvoltat mini-vafe cu unt pur, umplute cu cremă maroilles AOP. Foarte concentrată pe plăcerea gustului, acest produs proaspăt trebuie încălzit timp de 5 minute în cuptor pentru a fi consumat.

Medalia de bronz

Triomphe, o companie franceză, a primit medalia de bronz și „Premiul alimentar” pentru guma de mestecat TooGood. Compania de cofetarie prezintă trei caracteristici majore inovatoare: este biodegradabilă în trei săptămâni în loc de cinci ani pentru o gumă de mestecat clasică, este naturală – fabricată din gumă de sapodilă și nu gumă sintetică și este lipsită de aspartam și sorbitol.

Premiul juriului

Compania franceză l’Etuverie a câștigat premiul „Coup de cœur” din partea juriului și premiul categoriei „Produsul organic” pentru gama sa din usturoi negru organic francez, compusă din paste cu usturoi, căței decojiți și un preparat de miere cu usturoi negru.

Premiul pentru cea mai bună inovație

La categoria băuturi, compania franceză Les Jardins de l’Orbrie a primit premiul pentru cea mai bună inovație pentru Ségora, o gamă de cidru tare francez. Poziționate ca premium, aceste băuturi alcoolice sunt preparate cu mere franceze (Reinette d’Armorique, Pink Lady sau bio).

Premiul din categoria lactate

Triballat-Noyal a fost premiat pentru Petit Billy infuzat cu busuioc pentru categoria „Produse lactate”. Compania franceză a dezvoltat această brânză de capră proaspătă, preparată manual cu lapte colectat local. Gustul busuiocului este asigurat de o infuzie, printr-un proces natural.

Premiul pentru produse alternative

Pentru produsele alternative, marca austriacă VeggieMeat a fost selectată pentru înlocuitorul de carne Vegini, fabricat din proteine de mazăre. Acest produs proaspăt reproduce aspectul și textura cărnii. Este ambalat într-un ambalaj reciclat în proporție de 90%.

Premiul din categoria produselor congelate

Compania italiană G7 a câștigat categoria Frozen Food pentru Beer Sorbetto, un sorbet care conține 50% bere. Produsul nu conține arome sau coloranți.

Premiul special

Premiul special RHD a fost acordat companiei franceze Dietemix pentru preparatele sale de patiserie GreendOz. Aceste amestecuri de legume, leguminoase și făină sunt folosite pentru a face prăjituri (dovlecei-spanac), fursecuri (sfeclă roșie), clătite (morcov-dovlecei) sau biscuiți (păstârnac-morcov, sfeclă sau dovlecei-spanac).

Premiul special pentru ambalaj

Le Français Globexplore a primit premiul special pentru condiționare / ambalare pentru ambalajele sale vegetale, reciclabile și proiectate ecologic dedicate superalimentelor (spirulină și acerola, baobab, cânepă, matcha etc.). Borcanul este fabricat din hârtie kraft, în timp ce capacul este fabricat din amidon de grâu și porumb 100% biodegradabil și compostabil.

Premiul special Start-up

Tânăra companie elvețiană Koko Joo a primit premiul special Start-up. Aceasta a dezvoltat o băutură nealcoolică făcută dintr-un coprodus de ciocolată: coaja de cacao. Este disponibilă și o versiune cu cofeină și cacao.

Premiul special PAI

Premiul special PAI a fost acordat Materne Industries pentru alimentele sale perlate. Acest ingredient este bogat în fructe și încorporează „mărgele” gelifiate pentru a oferi o textură inovatoare și un efect suculent în gură. Au fost dezvoltate patru arome: zmeură, caise, măr și mango.

Premiul pentru echipamente și tehnologie

Compania spaniolă Hiperbaric a câștigat premiul pentru echipamente și tehnologie pentru tehnologia sa de procesare de înaltă presiune (HPP) a sucurilor. Băuturile sunt tratate înainte de îmbuteliere, ceea ce simplifică procesul și crește capacitatea de producție.


Sursa: ProcessAlimentaire 

In Romania, RO.aliment organizeaza de 5 ani concursul Gustul Ales, anul acesta avand loc in zilele de 25 si 26 noiembrie, cu decernarea premiilor in data de 3 decembrie.

Mai multe detalii legate de format, inscrieri, jurizare, gasiti accesand link-ul de mai jos:

Cocursul “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2020

 

DIN ACTUALITATE

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu echipa de Formula 1™️ Aston...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Din aceiasi categorie

Reducerea numărului AMS (afecțiuni musculoscheletice) prin soluții proiectate ergonomic

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) sunt leziuni obișnuite legate de muncă, rezultând în urma unor acțiuni repetitive, și sunt adesea cauzate...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până...

Noi cereri pentru reglementarea comercializării de junk food în Germania: „Angajamentele voluntare nu pot funcționa”

Codurile voluntare pentru a limita comercializarea alimentelor și băuturilor nesănătoase la copii „nu pot funcționa”, consideră Federația Organizațiilor Germane...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar