facebook
8.2 C
Bucharest
Monday, October 18, 2021
IngredienteUn medic diagnosticat cu SM creează pulberi de plante,...

Un medic diagnosticat cu SM creează pulberi de plante, pentru o imunitate „puternică”

-

spot_img

Un cercetător în nutriție premiat, care a fost diagnosticat cu scleroză multiplă (SM) la vârsta de 15 ani, s-a inspirat în cercetările sale din experiența personală pentru a crea o marcă de pulbere de plante cu polifenoli, numită Phytaphix.

De Crăciun, în 2002, un tânăr atletic, Conor Kerley s-a trezit cu o senzație ciudată de-a lungul întregii mâini stângi. La început, a pus senzația pe seama exercițiului din ziua anterioară, dar starea sa fizică s-a deteriorat rapid în următoarele zile și a ajuns pe patul unui spital din Dublin, unde a fost supus la multiple scanări și teste.

„În următoarele două săptămâni am dormit timp de 15-20 ore pe zi. Puterea mea fizică s-a diminuat vertiginos până la punctul în care am avut paralizie aproape totală pe o parte. În cea de-a doua săptămână de ședere la pat, am primit timp de cinci zile steroizi în doze mari și am fost supus la multe alte examene medicale. La externare mi-au fost recomandate terapie de reabilitare în mod extensiv, inclusiv fizioterapie și terapie pentru vorbire. A trebuit să reînvăț să merg, să-mi leg șireturile de la pantofi. Am crezut că o să mor!“

A avut trei recidive majore în următoarele opt luni, a fost tratat cu steroizi de fiecare dată și a fost diagnosticat în cele din urmă cu boala autoimună numită scleroză multiplă (SM), o boală despre care se știu foarte puține și în care sistemul imunitar atacă în mod eronat creierul și nervii.

Medicii săi i-au administrat medicamente injectabile (interferon) de trei ori pe săptămână, ceea ce a provocat efecte secundare teribile, incluzând dureri musculare, somn slab și simptome asemănătoare gripei. Medicii nu au luat însă niciodată în calcul modificări ale stilului de viață sau ale dietei. Acest lucru l-a condus pe tânărul cercetător la căutarea de răspunsuri în domeniul nutriției.

Au existat foarte puține studii despre modul în care dieta ar putea influența autoimunitatea atunci când acesta a început să caute răspunsuri, dar a găsit unele studii.

„Am adoptat imediat o dietă integrală, pe bază de plante și am început să mă gândesc la nutriție puțin diferit”, spune el.

De atunci, a absolvit un doctorat în nutriție umană la Școala de Medicină și Științe Medicale de la University College Dublin, a publicat 15 articole în reviste științifice / medicale, a prezentat rezultatele la conferințe din întreaga lume și a câștigat numeroase premii prestigioase la nivel național și internațional.

Mai mult, în prezent Conor Kerley nu mai prezintă niciun fel de simptome ale bolii, fără recidive, fără medicamente și încă practică mai multe sporturi.

„Scleroza multiplă este o boală cronică, degenerativă. Aceasta înseamnă că este incurabilă și starea de sănătate se înrăutățește în timp. Se estimează că doar 50% dintre cei cu SM vor putea merge fără ajutor după 15 ani după boală. Eu, după 15 ani de la primele mele simptome, nu numai că am mers pe jos, fără ajutor, am făcut sport, am ridicat greutăți și mi-am menținut un stil de viață activ. Din 2003, nu am mai avut simptome, nici recăderi și nici medicamente. Cred că nutriția joacă un rol important în propria SM și în SM în general. Știința continuă să susțină această opinie cu noi studii care observă un efect negativ legat de un regim bogat în grăsimi animale, în timp ce alte studii susțin efectul benefic al unei diete alimentare, pe bază de plante.“

După mulți ani cercetând beneficiile plantelor și încercând efectele acestora „pe propria piele”, dr. Kerley a elaborat produsul Phytaphix, care urmează să fie lansat chiar în această lună. El va comercializa Phytaphix, o pulbere „puternică”, plină de nutrienți, care poate fi adăugată cu ușurință în alimente și băuturi (de exemplu în apă, lapte, smoothie, iaurt, terci sau fulgi de ovăz).

O linguriță de pulbere cu aromă de soc conține: 255mg vitamina C, aceeași cantitate care este conținută în 13 mandarine proaspete (955g); 1.000 UI vitamina D3, ce poate fi obținută prin aportul a cinci pahare de lapte; 2,5mcg vitamina B12, aceeași cantitate ca 250g (9oz) de carne de vită; 8mg zinc, echivalentul a 200g de nuci de Brazilia; 116mg magneziu, ce echivalează cu 180g de prune uscate (180g); 100mcg seleniu, ce echivalează cu 126g de semințe de floarea-soarelui; și cu același scor antioxidant (ORAC) ca cinci morcovi (260g).

Phytaphix conține și flavonoide din ceai Matcha organic, integral, japonez.

„Am conceput-o să fie cât mai puternică posibil, astfel încât să aveți nevoie doar de o linguriță de pulbere pentru a obține toți acești nutrienți, care este foarte bună pentru oricine nu mănâncă suficiente fructe și legume – ceea ce se întâmplă în cazul majorității oamenilor”, explică doctorul.

„O mulțime de ingrediente pot fi găsite în capsule de suplimente alimentare, precum cele ale Holland & Barrett, dar pentru a obține nivelul de dozare oferit în acest produs ar trebui luate 10-20 de capsule. Noi credem că mulți oameni își pot crește aportul zilnic de flavonoide cu 50% cu o singură linguriță de ceai din această pulbere.”

„Am auzit multe despre cât de importante sunt vitaminele C și D pentru sistemul imunitar, dar auzim foarte multe despre importanța flavonoidelor – cele două (vitaminele și flavonoidele) împreună sunt o combinație foarte puternică. O dietă cu astfel de nutrienți este, de asemenea, un mare plus pentru oricine este predispus la probleme respiratorii, pentru oricine se află în prima linie în domeniul asistenței medicale, pentru orice persoană care este în mod regulat în contact strâns cu publicul și pentru oricine care are o boală auto-imună.“

Dr. Kerley a primit aprobarea EFSA pentru trei mențiuni de sănătate pentru produsul Immune Phix: vitamina B12, vitamina C, vitamina D, seleniul și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar; Vitamina C, seleniul și zincul contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ; iar vitamina B12, vitamina C și magneziul contribuie la scăderea oboselii.

Totuși, tânărul cercetător în domeniul nutriției își dorește mai mult: ar dori să-și extindă gama nutrițională pentru a oferi pulberi care vizează o serie de nevoi, cum ar fi sănătatea creierului, controlul glicemiei, al energiei corpului uman și somnului.

Suport științific

Phytaphix folosește o doză moderată de vitamina D3 vegană, cu o sursă de magneziu biodisponibilă dintr-un complex mineral din Marea Irlandei, arată Kerley, în conformitate cu rezultatele propriilor sale cercetări.

„Magneziul este un factor bine cunoscut în metabolismul vitaminei D, incluzând 25-hidroxilaza, care se atașează de proteina de legare a vitaminei D și de 1α-hidroxilaza. În 2019, am colaborat cu profesorul Adrian Martineau pe o meta-analiză pe scara largă cu privire la vitamina D și infecțiile acute ale tractului respirator.

„În 2020, împreună cu colegii de la Connolly Hospital, Dublin, am constatat că pacienții cu COVID-19 care au progresat către sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) au avut niveluri semnificativ mai mici de vitamina D decât pacienții cu COVID-19 care nu au progresat la ARDS. De asemenea, am proiectat, realizat și publicat 3 RCT vitamina D.“

Explicând sprijinul științific pentru eficacitatea unui supliment de pulbere din fructe, Kerley explică faptul că studiile dublu-orb, randomizate și controlate au demonstrat că pulberile de fructe pot reduce semnificativ numărul de zile cu simptome ale tractului respirator, precum și markeri inflamatori și deteriorarea ADN-ului, în timp ce se constată o creștere a activității a celulelor T (care joacă un rol central în răspunsul imun) și a capacității antioxidante coroborate cu creșterea plasmatică a vitaminei C și a carotenoizilor (beta-caroten, licopen și luteină).

Mai exact, o meta-analiză din 2019 a raportat că suplimentarea dietei cu soc a redus substanțial simptomele respiratorii superioare cauzate de gripă și răceală. În mod similar, o analiză din 2020 a studiilor clinice a raportat că socul: „poate reduce simptomele de tip gripal, inclusiv febră, cefalee, congestie nazală și descărcări ale mucoasei nazale la adulți” și „majoritatea participanților adulți au experimentat o reducere semnificativă a simptomelor, cu o medie de 50 % ‘ .

Într-un studiu randomizat, controlat, consumul de cireșe înainte și după alergarea unui maraton a scăzut inflamația și a prevenit complet simptomele tractului respirator superior, în timp ce 50% dintre alergătorii din grupul placebo au prezentat simptome.

Dr. Kerley adăuga: „Este posibil ca efectele administrării pulberilor de fructe se datorează conținutului ridicat de antioxidanți și fitonutrienți (inclusiv carotenoizi, polifenoli, flavonoide), care lipsesc din cele mai multe diete moderne și din cele mai multe suplimente alimentare.“


Sursa: NutraIngredients

DIN ACTUALITATE

Anuga 2021 sub semnul „Transformării”

Anuga 2021, având ca temă de referință verbul „Transformă”, a depășit toate așteptările organizatorilor și vizitatorilor, având în vedere această perioadă post coronavirus. Cu...

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei informațiilor par să fie provocările momentului, la același nivel cu amenințările ce vin din partea...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va marca Ziua Mondială a Alimentației (16 octombrie) prin aplecarea spre agricultura familială. Ministerul român al Agriculturii...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi obligă pe producători să implementeze un proces de inspecție a etichetării, pentru a se asigura...

Din aceeași categorie

Anuga 2021 sub semnul „Transformării”

Anuga 2021, având ca temă de referință verbul „Transformă”, a depășit toate așteptările organizatorilor și vizitatorilor, având în vedere...

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei informațiilor par să fie provocările momentului, la același nivel cu...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va marca Ziua Mondială a Alimentației (16 octombrie) prin aplecarea spre...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi obligă pe producători să implementeze un proces de inspecție a...

Cum se va moderniza și adapta la realitățile românești programul european “Lapte în școli”

Anul trecut, aproximativ 2 milioane de copii nu au mai beneficiat de suportul alimentar prevăzut de Programul pentru școli/Laptele...

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, interzisă

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar ar putea fi interzisă în statele-membre Uniunii Europene (UE) începând de...

Țara noastră a importat cu 35% mai mult lapte brut

România a importat cu 35,3% mai mult lapte brut în august 2021 în comparație cu iulie 2021, și cu...

Industria respinge concluziile studiului care afirmă că îndulcitorii artificiali ar afecta intestinul

Îndulcitorii artificiali pot interfera în comunicarea dintre speciile bacteriene care alcătuiesc microbiomul intestinal, spun cercetătorii, care consideră că acest...

Știrile ultimelor 7 zile

Etica în managementul erei informațiilor | 2 noiembrie | Seminarul ESE

Sinceritatea și necesitatea respectării principiilor etice în managementul erei...

Voi cum sărbătoriți Ziua Mondială a Alimentației?

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va...

Cum putem proteja consumatorii și reputația brandului? Aflăm împreună la ESE 2021.

Schimbările recente aduse reglementărilor Uniunii Europene și internaționale îi...

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, interzisă

Utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar ar putea fi interzisă în statele-membre Uniunii Europene (UE) începând de...

Țara noastră a importat cu 35% mai mult lapte brut

România a importat cu 35,3% mai mult lapte brut în august 2021 în comparație cu iulie 2021, și cu...

Industria respinge concluziile studiului care afirmă că îndulcitorii artificiali ar afecta intestinul

Îndulcitorii artificiali pot interfera în comunicarea dintre speciile bacteriene care alcătuiesc microbiomul intestinal, spun cercetătorii, care consideră că acest...

Noutăți în agenda ESE 2021!

Pentru a putea răspunde intrebărilor ce apar permanent datorită schimbărilor legislative dar și pentru a discuta pe subiecte sensibile...

Ce urmează? Nestlé accelerează inovația cu noi alternative alimentare pentru creveți și ouă

Nestlé dorește să stimuleze creșterea vânzărilor produselor alimentare pe bază de plante prin inovație. La un eveniment la care...

Probleme pentru piața proteinelor vegetale

Sectorul proteinelor vegetale se confruntă cu o „situație fără precedent” care are un impact puternic pe piață, avertizează unul...

Criza CO2 a evidențiat „necesitatea unor sisteme alimentare mai localizate”

Marea Britanie se confrunta cu o serie avertismente privind o viitoare criză severă de alimente și chiar cu perspectiva...

Un nou record pentru prețul alimentelor la nivel global

Organizația Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a...

Și în 2022 va trebui să alocăm o atenție deosebită modului în care alegem să investim în promovarea companiilor

Ne bucurăm să vă fim încă un an aproape și ne onorează orice oportunitate de a avea o discuție...

Robotul de fabricare a pastelor „privește” spre expansiunea europeană

Start-up-ul din spatele unui robot autonom care gătește paste și sos pentru consumatorii parizieni a primit investiții pentru extinderea...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă