Stiri Termenul de valabilitate mai lung contribuie la combaterea risipei...

Termenul de valabilitate mai lung contribuie la combaterea risipei alimentare și răspunde cererii în creștere pentru alimente mai sustenabile

-

Pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de impactul pe care comportamentul acestora îl are asupra mediului, sunt din ce în ce mai interesați de modalități concrete prin care să-și reducă amprenta.

Acum, mai mult ca oricând, consumatorii caută să cumpere produse care să le reflecte
valorile și care să fie furnizate, produse și ambalate într-un mod cât mai sustenabil.

Chr. Hansen a comisionat un studiu pentru a observa modul în care interesul consumatorilor privind sustenabilitatea se aplică în cazul industriei iaurturilor.

Descoperirile noastre au arătat că un termen de valabilitate mai lung este un factor cheie în decizia de cumpărare a consumatorilor de iaurt, deoarece reprezintă un mijloc de a economisi bani și de a reduce risipa.

În industria iaurturilor, data expirării etichetată reprezintă o cauză principală a risipei alimentare

Studiile privind comportamentul consumatorilor sugerează că aproximativ jumătate din toate iaurturile sunt aruncate fără să fi fost deschise vreodată. Acest lucru nu se datorează alterării, ci faptului că produsele au depășită data „a se consuma înainte de”, ceea ce îi determină pe mulți consumatori să creadă că acestea nu mai sunt sigure pentru consum. De fapt, cercetarea noastră a demonstrat că data etichetată a reprezentat un factor care a contribuit la 70% din cazurile în care iaurtul a fost aruncat la gunoi de către consumator.

La Chr. Hansen, știm că produsele de tip iaurt păstrate în frigider peste data „a se consuma înainte de” ar putea fi consumate fără ca siguranța sau gustul produsului să fie compromise. Progresele din domeniul științei alimentelor au făcut posibilă menținerea iaurtului proaspăt mai mult timp, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să arunce alimente comestibile la momentul în care ating data „a se consuma înainte de” specificată pe etichetă. În schimb, consumatorii pot pur și simplu verifica, mirosi și gusta dacă iaurtul lor este încă proaspăt și sigur pentru a fi consumat.

Presiunea privind combaterea risipei alimentare vine atât din partea consumatorilor, producătorilor, cat și a politicienilor

Consumatorii preocupați de consumul sustenabil apreciază oportunitatea de a achiziționa alimente care au un termen mai mare de valabilitate, iar retailer-ii sunt bine poziționați pentru a juca un rol în punerea la dispoziție a unor soluții mai sustenabile. De fapt, în urma cercetării întreprinse, am constatat că atunci când consumatorilor li s-a prezentat o nouă idee de produs – un iaurt capabil să rămână în mod natural proaspăt o săptămână în plus – aceștia au fost foarte interesați să-l cumpere pentru a-l încerca.

De exemplu, în Spania, procentul de consumatori interesați a fost cel mai mare, 29% exprimându-și deschiderea privind achiziționarea acestui tip de produs. O performanță foarte convingătoare pentru o lansare de produs, peste medie, comparativ cu toate celelalte concepte de produse tip iaurt testate în Spania.

Prin extinderea termenului de valabilitate al iaurtului folosind soluții naturale, producătorii de lactate pot avea un avantaj în fața concurenței, satisfăcând mai bine preferințele consumatorilor pentru opțiuni mai sustenabile. Având în vedere presiunea pusă în întreaga Europă de către retaileri și politicieni pentru a gestiona risipa de alimente și a adopta obiective concrete de reducere a acesteia, acum este momentul ca producătorii de iaurt să răspundă acestei provocări și să inoveze spre soluții mai sustenabile.

 

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

Estimările USDA arată schimbări în clasamentul mondial de exportatori de grâu

Departamentul American al Agriculturii (USDA) estimează că Rusia va...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar