facebook
Thursday, December 1, 2022
IngredienteGust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

-

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în același timp realizate în mod durabil și aliniate la cele mai recente evoluții în materie de sănătate și nutriție. Pentru aceasta aveți nevoie mai mult decât de un simplu furnizor de ingrediente: aveți nevoie de un furnizor de soluții…

Consumatorii de astăzi caută în permanență o pâine mai sănătoasă, care să arate și să aibă un gust mai bun, conținând mai puțină sare și să rămână proaspătă mai mult timp. Îndeplinirea acestor cerințe este o provocare pentru companii și brutari. Adăugând doar o cantitate mică de enzime de coacere, caracteristicile pâinii, cum ar fi rezistența aluatului, toleranța la procesare, volumul pâinii și structura miezului pot fi îmbunătățite semnificativ.

Enzimele sunt proteine naturale care acționează drept catalizatori pentru reacțiile biochimice, oferind o gamă largă de îmbunătățiri ale calității produselor de panificație. Enzimele de coacere BakeZyme® de la DSM ajută la întârzierea învechirii pâinii, menținând-o mai proaspătă pentru mai mult timp, extinzând în același timp moliciunea și rezistența pâinii fără a crea „o gumă”.

Totodată enzimele BakeZyme® vă permit să economisiți costurile cu ingredientele făcând ingrediente precum emulgatorii și glutenul redundant. De, asemenea, folosind gama de lipaze Panamore® , de exemplu, se poate obține o reducere cu 50% până la 90% a amprentei de carbon în comparație cu utilizarea DATEM, SSL și CSL. Panamore® permite și o reducere a costurilor cu 70%.

Gama este compatibilă cu toate tipurile de făină, indiferent de varietatea de pâine sau metoda de procesare. La rândul său, enzima PreventASe® de la DSM reduce nivelul de acrilamidă din alimentele procesate cu până la 95% (în funcție de aplicație) fără niciun efect asupra gustului, texturii sau aspectului produsului. Este un produs ușor de utilizat și rentabil.

Gama BakeZyme® îmbunătățește dezvoltarea aluatului, reduce timpul de fermentație și duce la o fermentație mai consistentă atunci când este folosită pentru a produce biscuiți.

Mai puține ouă și mai mult tort

Gama de enzime CakeZyme® destinată prăjiturilor oferă soluții unice care ajută la o reducere rapidă și eficientă a costurilor – menținând în același timp un gust excelent al prăjiturii și îmbunătățind textura. CakeZyme® sunt naturale, ușor de utilizat, dovedit că funcționează eficient și nu au niciun efect asupra gustului. În plus, CakeZyme® îmbunătățește structura prăjiturii, permițând producătorilor să creeze prăjituri mai fine și mai consistente.

De la prăjituri până la brioșe și pandișpan, puteți crea un produs consistent de înaltă calitate și puteți reduce dependența de materiile prime – cum ar fi ouăle – folosind gama noastră CakeZyme®. Astfel, coacerea prăjiturilor se poate face folosind cu 20% mai puține ouă – și chiar cu până la 50% atunci când sunt combinate cu ingredientul său soră, CakeZyme® Sublime, datorită tehnologiei avansate de lipază. CakeZyme® Smart îmbunătățește proprietățile de emulsionare ale lecitinei din ou – optimizând utilizarea ouălor și reducând costurile pentru ingredientul brut și de manipulare. CakeZyme® Sublime eliberează emulgatori naturali din lipide în rețeta de prăjitură – oferind prospețime de lungă durată fără emulgatori. De asemenea, acei producători care doresc crearea unei prăjituri fără gluten pot recurge la CakeZyme® Majestic GF.

Fortificarea produselor de patiserire

Pe măsură ce consumatorii învață mai multe despre beneficiile suplimentelor nutritive în sprijinul sănătății, imunității și bunăstării, astfel cererea de pâine mai sănătoasă și gustări coapte, pline de vitamine și bunătăți, continuă să crească.

De fapt, cercetări independente recente, precum FMCG Gurus, sondaj privind consumatorii COVID-19, aprilie-iulie 2020, arată că aproximativ 50% dintre oameni caută în mod activ produse bogate în acizi grași omega-3 și alte vitamine. Pentru producătorii de produse de patiserie, aceasta reprezintă o oportunitate majoră de a-și diferenția ofertele și de a crea oferte premium – cu afirmații pe etichetă precum „bogat în Omega-3/vitamina D”. Dar fortificarea produselor de panificație cu vitamine de profil înalt reprezintă o mare provocare.

DSM MEG-3 ® , life’s™OMEGA , Dry Vitamin D3 100 CWS/AM și premixurile de vitamine permit producătorilor să iasă în evidență între ofertanții de produse similare și să ofere pe piață produse cu mențiunea „Sursă/concentrat în Omega 3 sau Vitamina D” într-o gamă largă de aplicații precum pâine albă și integrală, chifle, covrigi, tortilla, prăjituri, brioșe și vafe.

Produsele proaspete, congelate și coapte pot fi îmbogățite atât cu DHA, cât și cu EPA, cu ajutorul MEG-3® Omega-3 pudră, cu un impact minim asupra manipulării aluatului și fără efecte adverse asupra gustului, texturii sau aspectului.

Pentru o fortificare sub formă lichidă, life’s™OMEGA oferă aceleași beneficii ca și pudra MEG-3® – dar pentru consumatorii care preferă o alternativă vegană, halal sau kosher.

Vitamina D3 uscată 100 CWS/AM pulbere poate contribui la imunitatea generală, la menținerea oaselor normale și a funcției musculare și la sănătatea intestinului. Este ușor de utilizat și eficientă în doze mici.

Făină de cea mai bună calitate la un preț competitiv

Prăjiturile delicioase și pâinea gustoasă încep cu făină consistentă și de înaltă calitate, care echilibrează variațiile și inconsecvențele pe tot parcursul anului la cel mai atractiv preț. Fiecare aplicație are cerințe unice pentru făină.

De exemplu, cu gama BakeZyme®, puteți îmbunătăți sau corecta cu ușurință calitatea făinii, optimizând activitatea diastatică și oferind o fermentație mai rapidă și un aluat mai puternic, care este mai ușor de manipulat. Atunci când sunt adăugate în făină, enzimele DSM de copt cresc, de asemenea, volumul, moliciunea și prospețimea produsului final.

„Portofoliul nostru extins include enzime, hidrocoloizi, bio-conservanți, nutrienți și soluții de gust, toate menite să vă ajute să creați cele mai bune produse de patiserie posibile. Aceasta înseamnă produse cu proprietățile senzoriale preferate (inclusiv prospețime mare, aspect și moliciune) — și care satisfac gustul unic, textura și nevoile nutriționale ale clienților tăi”, arată reprezentanții DSM.

„În același timp, echipa noastră de experți va lucra alături de dumneavoastră pentru a optimiza modul în care produceți aceste produse de panificație diferențiate. De exemplu, experiența noastră de peste 150 de ani, împreună cu capabilitățile noastre renumite de cercetare și dezvoltare, vă permit să optimizați procesele, să rămâneți la curent cu evoluțiile pieței și să vă atingeți obiectivele de sustenabilitate – toate, asigurând în același timp calitatea, fiabilitatea și consecvența. Astfel, tu și consumatorii tăi te poți bucura de toate beneficiile”.

Despre DSM
Koninklijke DSM NV ( Royal DSM, cunoscută în mod obișnuit ca DSM), este o corporație multinațională olandeză activă în domeniile sănătății, nutriției și materialelor, având sediul central în Heerlen. DSM are peste 21.000 de angajați în aproximativ 50 de țări și a înregistrat vânzări nete de 9,2 miliarde EUR în 2021.
Din 2015, activitățile DSM au fost grupate în trei clustere: Centru de Nutriție, Materiale și Inovare. DSM este listată pe Euronext Amsterdam (Bursa de Valori din Amsterdam) și este una dintre firmele componente ale indicelui AEX.

Despre Alinda
ALINDA, reprezentantul DSM în România, este o companie grecească, prezentă și în Bulgaria, România, Turcia și Germania, care se ocupă cu furnizarea de ingrediente și enzime pentru industria alimentară și chimică. Alinda deține două fabrici în Grecia, în zonele industriale Inofyta Viotias (60 km nord de Atena) și Thiva (80 km nord de Atena).

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Școala de „amenzi pentru nereguli”

În cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acțiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă