facebook
Saturday, March 2, 2024
IngredienteGust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

-

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în același timp realizate în mod durabil și aliniate la cele mai recente evoluții în materie de sănătate și nutriție. Pentru aceasta aveți nevoie mai mult decât de un simplu furnizor de ingrediente: aveți nevoie de un furnizor de soluții…

Consumatorii de astăzi caută în permanență o pâine mai sănătoasă, care să arate și să aibă un gust mai bun, conținând mai puțină sare și să rămână proaspătă mai mult timp. Îndeplinirea acestor cerințe este o provocare pentru companii și brutari. Adăugând doar o cantitate mică de enzime de coacere, caracteristicile pâinii, cum ar fi rezistența aluatului, toleranța la procesare, volumul pâinii și structura miezului pot fi îmbunătățite semnificativ.

Enzimele sunt proteine naturale care acționează drept catalizatori pentru reacțiile biochimice, oferind o gamă largă de îmbunătățiri ale calității produselor de panificație. Enzimele de coacere BakeZyme® de la DSM ajută la întârzierea învechirii pâinii, menținând-o mai proaspătă pentru mai mult timp, extinzând în același timp moliciunea și rezistența pâinii fără a crea „o gumă”.

Totodată enzimele BakeZyme® vă permit să economisiți costurile cu ingredientele făcând ingrediente precum emulgatorii și glutenul redundant. De, asemenea, folosind gama de lipaze Panamore® , de exemplu, se poate obține o reducere cu 50% până la 90% a amprentei de carbon în comparație cu utilizarea DATEM, SSL și CSL. Panamore® permite și o reducere a costurilor cu 70%.

Gama este compatibilă cu toate tipurile de făină, indiferent de varietatea de pâine sau metoda de procesare. La rândul său, enzima PreventASe® de la DSM reduce nivelul de acrilamidă din alimentele procesate cu până la 95% (în funcție de aplicație) fără niciun efect asupra gustului, texturii sau aspectului produsului. Este un produs ușor de utilizat și rentabil.

Gama BakeZyme® îmbunătățește dezvoltarea aluatului, reduce timpul de fermentație și duce la o fermentație mai consistentă atunci când este folosită pentru a produce biscuiți.

Mai puține ouă și mai mult tort

Gama de enzime CakeZyme® destinată prăjiturilor oferă soluții unice care ajută la o reducere rapidă și eficientă a costurilor – menținând în același timp un gust excelent al prăjiturii și îmbunătățind textura. CakeZyme® sunt naturale, ușor de utilizat, dovedit că funcționează eficient și nu au niciun efect asupra gustului. În plus, CakeZyme® îmbunătățește structura prăjiturii, permițând producătorilor să creeze prăjituri mai fine și mai consistente.

De la prăjituri până la brioșe și pandișpan, puteți crea un produs consistent de înaltă calitate și puteți reduce dependența de materiile prime – cum ar fi ouăle – folosind gama noastră CakeZyme®. Astfel, coacerea prăjiturilor se poate face folosind cu 20% mai puține ouă – și chiar cu până la 50% atunci când sunt combinate cu ingredientul său soră, CakeZyme® Sublime, datorită tehnologiei avansate de lipază. CakeZyme® Smart îmbunătățește proprietățile de emulsionare ale lecitinei din ou – optimizând utilizarea ouălor și reducând costurile pentru ingredientul brut și de manipulare. CakeZyme® Sublime eliberează emulgatori naturali din lipide în rețeta de prăjitură – oferind prospețime de lungă durată fără emulgatori. De asemenea, acei producători care doresc crearea unei prăjituri fără gluten pot recurge la CakeZyme® Majestic GF.

Fortificarea produselor de patiserire

Pe măsură ce consumatorii învață mai multe despre beneficiile suplimentelor nutritive în sprijinul sănătății, imunității și bunăstării, astfel cererea de pâine mai sănătoasă și gustări coapte, pline de vitamine și bunătăți, continuă să crească.

De fapt, cercetări independente recente, precum FMCG Gurus, sondaj privind consumatorii COVID-19, aprilie-iulie 2020, arată că aproximativ 50% dintre oameni caută în mod activ produse bogate în acizi grași omega-3 și alte vitamine. Pentru producătorii de produse de patiserie, aceasta reprezintă o oportunitate majoră de a-și diferenția ofertele și de a crea oferte premium – cu afirmații pe etichetă precum „bogat în Omega-3/vitamina D”. Dar fortificarea produselor de panificație cu vitamine de profil înalt reprezintă o mare provocare.

DSM MEG-3 ® , life’s™OMEGA , Dry Vitamin D3 100 CWS/AM și premixurile de vitamine permit producătorilor să iasă în evidență între ofertanții de produse similare și să ofere pe piață produse cu mențiunea „Sursă/concentrat în Omega 3 sau Vitamina D” într-o gamă largă de aplicații precum pâine albă și integrală, chifle, covrigi, tortilla, prăjituri, brioșe și vafe.

Produsele proaspete, congelate și coapte pot fi îmbogățite atât cu DHA, cât și cu EPA, cu ajutorul MEG-3® Omega-3 pudră, cu un impact minim asupra manipulării aluatului și fără efecte adverse asupra gustului, texturii sau aspectului.

Pentru o fortificare sub formă lichidă, life’s™OMEGA oferă aceleași beneficii ca și pudra MEG-3® – dar pentru consumatorii care preferă o alternativă vegană, halal sau kosher.

Vitamina D3 uscată 100 CWS/AM pulbere poate contribui la imunitatea generală, la menținerea oaselor normale și a funcției musculare și la sănătatea intestinului. Este ușor de utilizat și eficientă în doze mici.

Făină de cea mai bună calitate la un preț competitiv

Prăjiturile delicioase și pâinea gustoasă încep cu făină consistentă și de înaltă calitate, care echilibrează variațiile și inconsecvențele pe tot parcursul anului la cel mai atractiv preț. Fiecare aplicație are cerințe unice pentru făină.

De exemplu, cu gama BakeZyme®, puteți îmbunătăți sau corecta cu ușurință calitatea făinii, optimizând activitatea diastatică și oferind o fermentație mai rapidă și un aluat mai puternic, care este mai ușor de manipulat. Atunci când sunt adăugate în făină, enzimele DSM de copt cresc, de asemenea, volumul, moliciunea și prospețimea produsului final.

„Portofoliul nostru extins include enzime, hidrocoloizi, bio-conservanți, nutrienți și soluții de gust, toate menite să vă ajute să creați cele mai bune produse de patiserie posibile. Aceasta înseamnă produse cu proprietățile senzoriale preferate (inclusiv prospețime mare, aspect și moliciune) — și care satisfac gustul unic, textura și nevoile nutriționale ale clienților tăi”, arată reprezentanții DSM.

„În același timp, echipa noastră de experți va lucra alături de dumneavoastră pentru a optimiza modul în care produceți aceste produse de panificație diferențiate. De exemplu, experiența noastră de peste 150 de ani, împreună cu capabilitățile noastre renumite de cercetare și dezvoltare, vă permit să optimizați procesele, să rămâneți la curent cu evoluțiile pieței și să vă atingeți obiectivele de sustenabilitate – toate, asigurând în același timp calitatea, fiabilitatea și consecvența. Astfel, tu și consumatorii tăi te poți bucura de toate beneficiile”.

Despre DSM
Koninklijke DSM NV ( Royal DSM, cunoscută în mod obișnuit ca DSM), este o corporație multinațională olandeză activă în domeniile sănătății, nutriției și materialelor, având sediul central în Heerlen. DSM are peste 21.000 de angajați în aproximativ 50 de țări și a înregistrat vânzări nete de 9,2 miliarde EUR în 2021.
Din 2015, activitățile DSM au fost grupate în trei clustere: Centru de Nutriție, Materiale și Inovare. DSM este listată pe Euronext Amsterdam (Bursa de Valori din Amsterdam) și este una dintre firmele componente ale indicelui AEX.

Despre Alinda
ALINDA, reprezentantul DSM în România, este o companie grecească, prezentă și în Bulgaria, România, Turcia și Germania, care se ocupă cu furnizarea de ingrediente și enzime pentru industria alimentară și chimică. Alinda deține două fabrici în Grecia, în zonele industriale Inofyta Viotias (60 km nord de Atena) și Thiva (80 km nord de Atena).

DIN ACTUALITATE

Ambalaje din fibre reciclabile cu barieră înaltă

ProAmpac a lansat o soluție reciclabilă pe bază de fibre cu barieră înaltă, concepută pentru aplicații de termoformare. ProActive Recyclable FibreSculpt este potrivit pentru diverse...

Știrile ultimelor zile

Ambalaje din fibre reciclabile cu barieră înaltă

ProAmpac a lansat o soluție reciclabilă pe bază de fibre cu barieră înaltă, concepută pentru aplicații de termoformare. ProActive Recyclable...

Contabilizarea costului pierderii biodiversităţii

Poți pune un preț pe pierderea biodiversității? Aceasta este întrebarea pusă de economiștii de la Wageningen Economic Research, deoarece...

Ce urmează pentru sustenabilitatea corporativă după amânarea votului în PE?

După abținerea anunțată a Germaniei și Italiei, votul pentru o parte cheie a legislației europene de „due diligence” care...

Noi tehnologii care pot face alimentele procesate atât mai sănătoase, cât și mai durabile

Cercetătorii au dezvoltat un ingredient bogat în fibre, făcut din subproduse vegetale pentru a fi folosit în burgeri vegani...

STUDIU: Doar consumul de legume, „nu este suficient” pentru a reduce riscul cardiac

Un aport suficient de legume este important pentru menținerea unei alimentații echilibrate și evitarea unei game largi de boli....

Axa intestin-creier pe un cip: o cale mai rapidă către alimente care promovează sănătatea creierului

Ce este axa intestin-creier și ce rol joacă alimentele în ea? Relația dintre alimente și sănătatea creierului este deja...

Este macauba o alternativă prietenoasă cu pădurile tropicale la uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este ieftin de produs în cantități mari, dar metodele de producție nesustenabile, în special defrișarea, înseamnă...

Biscuiți Grandino din aluat fraged, cu ciocolată și METAL

Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. informează despre retragerea de pe piață a unor stocuri din produsul „Grandino Biscuiți din...

Știrile ultimelor 7 zile

Contabilizarea costului pierderii biodiversităţii

Poți pune un preț pe pierderea biodiversității? Aceasta este...

Ce urmează pentru sustenabilitatea corporativă după amânarea votului în PE?

După abținerea anunțată a Germaniei și Italiei, votul pentru...

Noi tehnologii care pot face alimentele procesate atât mai sănătoase, cât și mai durabile

Cercetătorii au dezvoltat un ingredient bogat în fibre, făcut...

STUDIU: Doar consumul de legume, „nu este suficient” pentru a reduce riscul cardiac

Un aport suficient de legume este important pentru menținerea...

Axa intestin-creier pe un cip: o cale mai rapidă către alimente care promovează sănătatea creierului

Ce este axa intestin-creier și ce rol joacă alimentele în ea? Relația dintre alimente și sănătatea creierului este deja...

Este macauba o alternativă prietenoasă cu pădurile tropicale la uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este ieftin de produs în cantități mari, dar metodele de producție nesustenabile, în special defrișarea, înseamnă...

Biscuiți Grandino din aluat fraged, cu ciocolată și METAL

Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. informează despre retragerea de pe piață a unor stocuri din produsul „Grandino Biscuiți din...

Se poate lega Nutri-Score de standardul cu privire alimentele ultraprocesate?

Un recent studiu scoate în evidență pentru prima dată efectul asupra algoritmului Nutri-Score atunci când este utilizat standardul Nova....

Studiu MKOR: 35% dintre români nu au încredere în autenticitatea etichetelor eco

Șapte din 10 români evită risipa de alimente, iar unii aleg produse aproape de expirare. Unul din doi români...

Reducem zahărul și păstrăm gustul? Posibil cu expertiza specialiștilor

În ultimele decenii, consumatorii, comercianții și autoritățile de reglementare au devenit din ce în ce mai conștienți de efectele...

Aspecte pozitive dar și negative ale consumului de cofeină?

Mulți dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă fierbinte de ceai de cafea. De fapt, uneori este primul...

ANPC: Suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare la sălile World Class

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 8 februarie 2024 – workshop industria alimentară

Ziua a 2-a a seminarului informativ ESE 2024 a fost dedicată subiectelor de interes pentru industria alimentară.  Seminarul a fost...

Produse lactate hibride: Cum pot inovatorii să deblocheze potențialul unei noi categorii?

Produsele lactate hibride, în care lactatele convenționale sunt amestecate cu ingrediente pe bază de plante, dețin un potențial „atractiv...

Zile dedicate studenților și elevilor la Concursurile GastroPan 2024

GastroPan 2024 – eveniment care are loc în perioada 14-16 martie 2024 la Brașov, centrul Lux Divina – oferă...

Lege nouă împotriva risipei alimentare. Magazinele vor fi obligate să reducă prețul, să doneze sau să composteze alimentele aproape de expirare

Magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă prețul alimentelor aproape de expirare, să doneze ce nu mai vând...

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în 29.01.2024, întreg lanțul de 23 de magazine, din România, aparținând...

Solina Romania lansează GRILL ADVENTURE 2024 – noua gamă de soluții inovative pentru grătar

Anul 2024 este despre mâncarea care creează nostalgie și familiaritate, mâncarea de tip ”comfort food”, asezonată cu note de...

Cât de mult compensează exercițiile fizice riscurile cardiovasculare ale băuturilor îndulcite cu zahăr?

Când facem exerciții fizice, de multe ori sperăm să compensăm unele dintre efectele negative ale alimentelor nesănătoase pe care...

Etichetele „vegane” nu înseamnă întotdeauna că produsul nu conține ingrediente de origine animală

În ciuda înțelegerii publice comune a cuvântului „vegan”, însemnând produse de origine non-animală, nu există o definiție obligatorie din...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 7 februarie 2024 – workshop suplimente alimentare

ESE 2024, eveniment valoros pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și idei în industria alimentară, a avut loc în zilele...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă