facebook
ActualitateModul în care ovăzul, prebioticele și cafeaua schimbă prin...

Modul în care ovăzul, prebioticele și cafeaua schimbă prin inovare piața alternativelor la produselele lactate

-

FoodNavigator a discutat cu trei start-up-uri care utilizează ingredientele pe bază de plante preocupate să revoluționeze cererea pe piața produselor lactate convenționale. De la alternative de brânză pe bază de ovăz, la cafea cu gheață care nu conține printre ingrediente lactatele și la iaurtul funcțional pe bază de plante, întâlniți trei start-up-uri care lucrează pentru a înlocui de pe piață lactatele convenționale.

Se așteaptă ca piața globală a alternativelor la produsele lactate să depășească 50 de miliarde de dolari până în 2028, potrivit Grand Review Research, reprezentând un CAGR (rată compusă de creștere anuală) de 12,5% în următorii șapte ani.

Ceea ce a început ca un segment dominat de soia cunoaște în prezent un fenomen de diversificare. Și, deși poziția dominantă avută de soia s-a păstrat și în 2020 – cu o cotă de piață de peste 35% din piața alternativelor la produsele lactate – inovatorii care folosesc ovăz, orez, nucă de cocos și caju își găsesc din ce în ce mai des drumul spre rafturile magazinelor.

Deci, care noi mărci de alternative la produsele lactate merită să fiți atent? FoodNavigator a discutat cu trei firme inovatoare incluse recent în noul accelerator de afaceri al Fondului pentru Proteinele Noi al Big Idea Ventures, care valorifică puterea ovăzului, prebioticelor și cafelei pentru a revoluționa cererea pe piața alternativelor la produsele lactate convenționale.

produs montan

Lapte de la Alt pentru cei cu intoleranță la lactoză

Mai mult de jumătate din populația lumii este intolerantă la lactoză. În Asia, unde își are sediul MAD Foods, până la 100% din populație are această problemă.

Conform cifrelor din 2019, 16,7% din populația Malaeziei este intolerantă la lactoză, 92% din cea a Chinei, 5,6% din cea a Australiei și 5,5% din cea din Singapore.

În același timp, regiunea are un nivel ridicat al persoanelor cu diabet. Un semnificativ procent de 60% din totalul oameniilor de pe glob care suferă de diabet trăiesc în Asia. “Zaharurile adăugate, în special din băuturile îndulcite, sunt strâns legate de diabetul de tip 2”, le-a declarat Angelique Teo, cofondator și principalul agent de comercializare al MAD Foods.

Soluția Mad Foods abordează ambele probleme. Start-up-urile produc băuturi fără lactate, pe bază de plante, care nu conțin zaharuri adăugate și sunt „pline de nutrienți”. „MAD este cremos, gustos, fără adaos de zahăr. Dar, mai presus de toate, MAD este gata de lansare ”, ni s-a spus.

Start-up-ul combină atractivitatea a două dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lumea băuturilor: cea a băuturilor pe bază de ovăz și cea a băuturilor pe bază de cafea. Prima linie de SKU-uri include o ice-coffee dublă, o ice-coffee simplă și o opțiune decofeinizată.

Decizia alegerii ovăzului a fost o una evidentă, a sugerat Angelique Teo. Comparativ cu laptele, pentru producerea ovăzului se emit semnificativ mai puține gaze cu efect de seră, se folosește o suprafață mai mică de teren și mai puțină apă: pentru a produce un litru de lapte de lapte este nevoie de 628 L de apă, în comparație cu 58l pentru o băutură de ovăz.

„Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, laptele de ovăz este cea mai durabilă dintre toate opțiunile pe bază de plante. Este prietenos cu mediul, dar și cu organismul uman – pentru că este laptele vegan cel mai puțin alergenic”.

În ceea ce privește concurența de pe piață, MAD Foods este convinsă că poate concura cu succes cu alte produse importate pe bază de plante și cafea pe piața din Singapore. La 100 ml, MAD Foods se vinde cu 1,40 dolari singaporezi (1 SGD = 0,87 EUR), în comparație cu 2,75 SGD în cazul celor de la Minor Figures (care au o băutură tot pe bază de ovăz) și 2,28 SGD Inside Out (cu o băutură pe bază de migdale).

MAD Foods intenționează să fie prezentă în 1.000 de magazine de vânzare cu amănuntul înainte de sfârșitul anului, concentrându-se mai întâi pe sectorul local de RTD, înainte de a se extinde în Australia, Noua Zeelandă și China.

Cercetarea și dezvoltarea sunt în curs de desfășurare, a dezvăluit cofondatorul. MAD Foods formulează o gamă mai largă de băuturi funcționale cu ingrediente „wellness”, inclusiv soiuri de ciuperci cordyceps, reishi și chaga.

Start-up-ul caută să strângă 600.000 de dolari în cadrul unei finanțări inițiale pentru a investi în marketing; inventar, listări și logistică; precum și administrație și personal.

Brie pe bază de ovăz? „Brânza este nesustenabilă“

În Canada, o companie tânără încearcă să revoluționeze o altă categorie de lactate: brânza.

„După producția de carne de miel și de carne de vită, producția de brânză are cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră”, a explicat Marie-Catherine Marsot, fondatoarea și CEO-ul brandului de alternative la brânză The Frauxmagerie. „Brânză în nesustenabilă,“ continuă aceasta.

În ultimii ani, firmele inovatoare care au produse din plante au lucrat intens pentru a oferi consumatorilor alternative la brânză, mai ecologice. Cu toate acestea, Marsot este în mare parte dezamăgit de eforturile lor.

„În ultimul deceniu, unele brânzeturi vegetale au intrat pe piață. Cu toate acestea, ele sunt scumpe, sunt alergene, iar gustul și textura nu sunt ceea ce vrem să fie. De aceea a fost creată Frauxmagerie. Frauxmagerie se străduiește să creeze o alternativă la brânză pe bază de plante care să aibă un gust și să arate la fel ca brânza.“

Start-up-ul comercializează deja două linii de alternative de brânză. Gama proaspătă este fabricată din migdale și include Mauxarella, Frauxmage grecesc și Frauxmage Curds. Linia Aged, realizată din caju, include un Botanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert și Botanic Swizz.

„Frauxmagerie este foarte diferită de concurenții noștri”, le-a spus Marsot delegaților la evenimentul Big Ideas Ventures. „Noi folosim tehnici tradiționale de fabricare a brânzei prin îmbătrânire și fermentare a produselor, ceea ce le conferă o structură și o textură mai atractivă.“

Start-up-ul este în procedura de obținere a unui brevet pentru procesul și rețeta sa.

De asemenea, sunt în cursul unui proces de cercetare și dezvoltare pentru o nouă gamă de alternative de brânză făcute din ovăz. „Ovăzul este accesibil și durabil. Acesta va fi un adevărat „gamechanger”.“

După ce a făcut parte dintre firmele cuprinse în acceleratorul de afaceri Frauxmagerie strânge acum 1,5 milioane de dolari pentru a investi în cercetare și dezvoltare, pentru a finaliza automatizarea fabricii sale, pentru a continua să pătrundă pe piața SUA și să se extindă în Europa și Asia. Până în 2021, start-ul prognozează un venit de 2,6 milioane de dolari.

Primul jucător“ pe piața din China pentru iaurtul funcțional

Un alt jucător care încearcă să revoluționeze categoria alternativelor la produsele lactate este Wellme, din China. Start-up-ul creează alternative funcționale de iaurt pe bază de plante cu prebiotice și probiotice.

Cofondatorul Wellme dr. Jin Zhou este preocupat de sănătatea intestinelor. „Preocuparea crescândă legată de consumul de lapte de vacă, cu privire la durabilitate și prezența antibioticelor și a hormonilor în hrana animalelor, care apoi pot provoca inflamația cronică a intestinului ne-a făcut să ne gândim la alternative sănătoase pentru iubitorii de iaurt”, a spus el.

Oferta inițială este iaurtul vegetal bogat în proteine vegetale, prebiotice și probiotice, cu un „conținut nutrițional echilibrat” și un „gust uimitor”.

În comparație cu concurenții săi, ofertele Wellme sunt „pline de substanțe nutritive care contează”, a explicat el, citând proteine, fibre și simbiotice. „ De asemenea , este extrem de scăzut conținutul de zahăr, care este foarte bun pentru sănătatea noastră metabolică.“

Wellme susține că este „primul jucător” din China, care se concentrează pe piața iaurtului funcțional, cu o valoare de 2 miliarde USD, vizând atât B2C, cât și serviciile alimentare.

Anul acesta, acesta strânge 1 milion de dolari în finanțarea inițială, sumă care va fi utilizată pentru mărirea producției și creșterea marjelor de profit, dezvoltarea și proiectarea de noi produse, creșterea vânzărilor, extinderea acoperirii naționale și angajarea de personal. Anul viitor, start-up-ul speră să realizeze vânzări de 5 milioane de dolari.

DIN ACTUALITATE

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, aceștia au arătat cum un compus care anihilează bacteriile periculoase întâlnit în Nem Chua -...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești au continuat. Au fost efectuate acțiuni de verificare, de această...

ASAS: prețul cărnii de porc va crește cu 25% în Europa

Preţul cărnii de porc va creşte în Europa cu aproximativ 25% în următorii ani, din cauza cererii de pe piaţa chineză. Declarația îi aparține preşedintelui...

Din aceiasi categorie

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, aceștia au arătat cum un compus care anihilează bacteriile periculoase...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești au continuat. Au fost efectuate...

ANSES: „Avem întrebări despre nanomateriale”

Având în vedere recenta hotărâre privind dioxidul de titan, autoritățile franceze au extins avertismentul și au cerut prudență cu...

Soluții pentru reducerea consumului de apă și a emisiilor de carbon pentru sectorul produselor lactate

Tetra Pak s-a angajat să atingă un nivel zero al emisiilor nete de CO2 până în 2030 și să...

ASAS: prețul cărnii de porc va crește cu 25% în Europa

Preţul cărnii de porc va creşte în Europa cu aproximativ 25% în următorii ani, din cauza cererii de pe...

ANPC: Probleme mari cu micii de la Dedulești

Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de...

Produsele chimice PFAS „dăunătoare sănătății” sunt „răspândite” în ambalajele de unică folosință

Un nou studiu a evidențiat utilizarea „pe scară largă” a substanțelor perforoalchil și poliforoalchil (PFAS), „dăunătoare sănătății”, în ambalajele...

Salata cu icre de știucă de Tulcea, protejată şi recunoscută în UE

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de...

Stirile ultimelor 7 zile

Alimente proaspete mai mult timp datorită „distrugătorului de bacterii” găsit în gustările de carne fermentată

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia,...

Peste 275.000 lei amenzi applicate de ANPC în Piața Ceair din Pitești

Controalele echipelor mixte de control ale Comisariatului Regional pentru...

ANSES: „Avem întrebări despre nanomateriale”

Având în vedere recenta hotărâre privind dioxidul de titan,...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Cum putem curăța laptele de celulele somatice?

Preocuparea pentru calitatea materiei prime în industria lactatelor este tot mai mare în ultimii ani. Tot mai multe companii...

Recrutare în industria alimentară | 7 – 8 iulie 2021 🟦 RO.aliment JOBS 2021

RO.aliment JOBS, evenimentul creat special pentru a accelera recrutarea în industria alimentară, conectând candidați cu firmele ce caută să...

Reducerea costurilor operatorilor, prin digitalizarea activităților ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) are în curs mai multe proiecte prin care vor fi...

Dezbatere la RO.aliment Show: NUTRI-SCORE | Viziunea ANPC și ARC

Comisia Europeană (C.E.) și-a anunțat intenția de a impune un sistem de etichetare a alimentelor unitar în rândul tuturor...

Industria lactatelor – detectarea pierderilor de produs și optimizarea procesului

Compania Hach Lange, unul dintre furnizorii de soluții inovatoare pentru administrarea mai eficientă a resurselor de apă, este partener...

Care sunt sistemele de management al calității și siguranței alimentului în Agricola Bacău, afli la RO.aliment SHOW

Iacob Marinel, managerul departamentului de calitate din cadrul grupului Agricola, va detalia ce sisteme de management al calității și...

Beneficiile digitalizării în industria alimentară prezentate de Testo Romania la ROA SHOW 2021

Horațiu Bașa, CEO Testo România, va prezenta beneficiile digitalizării în industria alimentară pe 17 și 18 mai la RO.aliment...

Descoperim împreună provocările și beneficiile momentului în sectoarele alimentare – PROGRAM și TEMATICĂ ROA SHOW 2021

Liderii din sectorul alimentar, al băuturilor și al suplimentelor alimentare se întâlnesc în numai patru zile la RO.aliment SHOW...

Mihaela Bilic a confirmat participarea la RO.aliment SHOW 2021

Medicul primar diabet și boli de nutriție Mihaela Bilic va explica de ce pâinea este un aliment esențial pentru...

ROA SHOW: “Tendințe și inovație în industria de panificație. Brutăria rustică artizanală la nivel industrial”

Până în urmă cu câțiva ani, alăturarea cuvintelor „brutărie” „rustică” „artizanală” și „industrial” în aceeași propoziție părea mai mult...

Alte știri din aceiași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă

Skip to toolbar