facebook
14.4 C
Bucharest
Sunday, September 19, 2021
ActualitateModul în care ovăzul, prebioticele și cafeaua schimbă prin...

Modul în care ovăzul, prebioticele și cafeaua schimbă prin inovare piața alternativelor la produselele lactate

-

FoodNavigator a discutat cu trei start-up-uri care utilizează ingredientele pe bază de plante preocupate să revoluționeze cererea pe piața produselor lactate convenționale. De la alternative de brânză pe bază de ovăz, la cafea cu gheață care nu conține printre ingrediente lactatele și la iaurtul funcțional pe bază de plante, întâlniți trei start-up-uri care lucrează pentru a înlocui de pe piață lactatele convenționale.

Se așteaptă ca piața globală a alternativelor la produsele lactate să depășească 50 de miliarde de dolari până în 2028, potrivit Grand Review Research, reprezentând un CAGR (rată compusă de creștere anuală) de 12,5% în următorii șapte ani.

Ceea ce a început ca un segment dominat de soia cunoaște în prezent un fenomen de diversificare. Și, deși poziția dominantă avută de soia s-a păstrat și în 2020 – cu o cotă de piață de peste 35% din piața alternativelor la produsele lactate – inovatorii care folosesc ovăz, orez, nucă de cocos și caju își găsesc din ce în ce mai des drumul spre rafturile magazinelor.

Deci, care noi mărci de alternative la produsele lactate merită să fiți atent? FoodNavigator a discutat cu trei firme inovatoare incluse recent în noul accelerator de afaceri al Fondului pentru Proteinele Noi al Big Idea Ventures, care valorifică puterea ovăzului, prebioticelor și cafelei pentru a revoluționa cererea pe piața alternativelor la produsele lactate convenționale.

produs montan

Lapte de la Alt pentru cei cu intoleranță la lactoză

Mai mult de jumătate din populația lumii este intolerantă la lactoză. În Asia, unde își are sediul MAD Foods, până la 100% din populație are această problemă.

Conform cifrelor din 2019, 16,7% din populația Malaeziei este intolerantă la lactoză, 92% din cea a Chinei, 5,6% din cea a Australiei și 5,5% din cea din Singapore.

În același timp, regiunea are un nivel ridicat al persoanelor cu diabet. Un semnificativ procent de 60% din totalul oameniilor de pe glob care suferă de diabet trăiesc în Asia. “Zaharurile adăugate, în special din băuturile îndulcite, sunt strâns legate de diabetul de tip 2”, le-a declarat Angelique Teo, cofondator și principalul agent de comercializare al MAD Foods.

Soluția Mad Foods abordează ambele probleme. Start-up-urile produc băuturi fără lactate, pe bază de plante, care nu conțin zaharuri adăugate și sunt „pline de nutrienți”. „MAD este cremos, gustos, fără adaos de zahăr. Dar, mai presus de toate, MAD este gata de lansare ”, ni s-a spus.

Start-up-ul combină atractivitatea a două dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lumea băuturilor: cea a băuturilor pe bază de ovăz și cea a băuturilor pe bază de cafea. Prima linie de SKU-uri include o ice-coffee dublă, o ice-coffee simplă și o opțiune decofeinizată.

Decizia alegerii ovăzului a fost o una evidentă, a sugerat Angelique Teo. Comparativ cu laptele, pentru producerea ovăzului se emit semnificativ mai puține gaze cu efect de seră, se folosește o suprafață mai mică de teren și mai puțină apă: pentru a produce un litru de lapte de lapte este nevoie de 628 L de apă, în comparație cu 58l pentru o băutură de ovăz.

„Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, laptele de ovăz este cea mai durabilă dintre toate opțiunile pe bază de plante. Este prietenos cu mediul, dar și cu organismul uman – pentru că este laptele vegan cel mai puțin alergenic”.

În ceea ce privește concurența de pe piață, MAD Foods este convinsă că poate concura cu succes cu alte produse importate pe bază de plante și cafea pe piața din Singapore. La 100 ml, MAD Foods se vinde cu 1,40 dolari singaporezi (1 SGD = 0,87 EUR), în comparație cu 2,75 SGD în cazul celor de la Minor Figures (care au o băutură tot pe bază de ovăz) și 2,28 SGD Inside Out (cu o băutură pe bază de migdale).

MAD Foods intenționează să fie prezentă în 1.000 de magazine de vânzare cu amănuntul înainte de sfârșitul anului, concentrându-se mai întâi pe sectorul local de RTD, înainte de a se extinde în Australia, Noua Zeelandă și China.

Cercetarea și dezvoltarea sunt în curs de desfășurare, a dezvăluit cofondatorul. MAD Foods formulează o gamă mai largă de băuturi funcționale cu ingrediente „wellness”, inclusiv soiuri de ciuperci cordyceps, reishi și chaga.

Start-up-ul caută să strângă 600.000 de dolari în cadrul unei finanțări inițiale pentru a investi în marketing; inventar, listări și logistică; precum și administrație și personal.

Brie pe bază de ovăz? „Brânza este nesustenabilă“

În Canada, o companie tânără încearcă să revoluționeze o altă categorie de lactate: brânza.

„După producția de carne de miel și de carne de vită, producția de brânză are cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră”, a explicat Marie-Catherine Marsot, fondatoarea și CEO-ul brandului de alternative la brânză The Frauxmagerie. „Brânză în nesustenabilă,“ continuă aceasta.

În ultimii ani, firmele inovatoare care au produse din plante au lucrat intens pentru a oferi consumatorilor alternative la brânză, mai ecologice. Cu toate acestea, Marsot este în mare parte dezamăgit de eforturile lor.

„În ultimul deceniu, unele brânzeturi vegetale au intrat pe piață. Cu toate acestea, ele sunt scumpe, sunt alergene, iar gustul și textura nu sunt ceea ce vrem să fie. De aceea a fost creată Frauxmagerie. Frauxmagerie se străduiește să creeze o alternativă la brânză pe bază de plante care să aibă un gust și să arate la fel ca brânza.“

Start-up-ul comercializează deja două linii de alternative de brânză. Gama proaspătă este fabricată din migdale și include Mauxarella, Frauxmage grecesc și Frauxmage Curds. Linia Aged, realizată din caju, include un Botanic True Blue, Botanic Boka, Botanic Camembert și Botanic Swizz.

„Frauxmagerie este foarte diferită de concurenții noștri”, le-a spus Marsot delegaților la evenimentul Big Ideas Ventures. „Noi folosim tehnici tradiționale de fabricare a brânzei prin îmbătrânire și fermentare a produselor, ceea ce le conferă o structură și o textură mai atractivă.“

Start-up-ul este în procedura de obținere a unui brevet pentru procesul și rețeta sa.

De asemenea, sunt în cursul unui proces de cercetare și dezvoltare pentru o nouă gamă de alternative de brânză făcute din ovăz. „Ovăzul este accesibil și durabil. Acesta va fi un adevărat „gamechanger”.“

După ce a făcut parte dintre firmele cuprinse în acceleratorul de afaceri Frauxmagerie strânge acum 1,5 milioane de dolari pentru a investi în cercetare și dezvoltare, pentru a finaliza automatizarea fabricii sale, pentru a continua să pătrundă pe piața SUA și să se extindă în Europa și Asia. Până în 2021, start-ul prognozează un venit de 2,6 milioane de dolari.

Primul jucător“ pe piața din China pentru iaurtul funcțional

Un alt jucător care încearcă să revoluționeze categoria alternativelor la produsele lactate este Wellme, din China. Start-up-ul creează alternative funcționale de iaurt pe bază de plante cu prebiotice și probiotice.

Cofondatorul Wellme dr. Jin Zhou este preocupat de sănătatea intestinelor. „Preocuparea crescândă legată de consumul de lapte de vacă, cu privire la durabilitate și prezența antibioticelor și a hormonilor în hrana animalelor, care apoi pot provoca inflamația cronică a intestinului ne-a făcut să ne gândim la alternative sănătoase pentru iubitorii de iaurt”, a spus el.

Oferta inițială este iaurtul vegetal bogat în proteine vegetale, prebiotice și probiotice, cu un „conținut nutrițional echilibrat” și un „gust uimitor”.

În comparație cu concurenții săi, ofertele Wellme sunt „pline de substanțe nutritive care contează”, a explicat el, citând proteine, fibre și simbiotice. „ De asemenea , este extrem de scăzut conținutul de zahăr, care este foarte bun pentru sănătatea noastră metabolică.“

Wellme susține că este „primul jucător” din China, care se concentrează pe piața iaurtului funcțional, cu o valoare de 2 miliarde USD, vizând atât B2C, cât și serviciile alimentare.

Anul acesta, acesta strânge 1 milion de dolari în finanțarea inițială, sumă care va fi utilizată pentru mărirea producției și creșterea marjelor de profit, dezvoltarea și proiectarea de noi produse, creșterea vânzărilor, extinderea acoperirii naționale și angajarea de personal. Anul viitor, start-up-ul speră să realizeze vânzări de 5 milioane de dolari.

spot_img

DIN ACTUALITATE

Băutura cu beta-glucan din ovăz prezintă un efect semnificativ de scădere a colesterolului

Consumul a 3g pe zi de beta-glucan de ovăz cu greutate moleculară mare (MW) într-o băutură s-a dovedit că reduce colesterolul LDL cu 6%...

România se numără printre țările cu cel mai mare număr de încălcări ale legislației de mediu

Poluarea aerului are consecințe grave asupra sănătății cetățenilor europeni. Calitatea slabă a aerului este încă un eveniment comun în majoritatea statelor membre ale UE,...

FrieslandCampina România numește un nou Director de Resurse Umane

Începând cu luna septembrie 2021, Adriana Panait preia poziția de Director de Resurse Umane la FrieslandCampina România în urma promovării Alexandrei David în rolul...

România importă până la 35% din necesarul intern de miere

Țara noastră importă anual între 3.000 şi 6.000 tone de miere, adică aproape 30 - 35% din consumul intern. Declarația aparține preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de...

Despre construirea și gestionarea unui sistem integrat de management afli la conferința PIA 2021

Obstacolele întâmpinate de companii în realizarea obiectivelor pe care și le-au stabilit sunt adeseori rezultatul nerespectării condiţiilor de calitate, de mediu, de siguranţă şi...

Din aceiasi categorie

Băutura cu beta-glucan din ovăz prezintă un efect semnificativ de scădere a colesterolului

Consumul a 3g pe zi de beta-glucan de ovăz cu greutate moleculară mare (MW) într-o băutură s-a dovedit că...

România se numără printre țările cu cel mai mare număr de încălcări ale legislației de mediu

Poluarea aerului are consecințe grave asupra sănătății cetățenilor europeni. Calitatea slabă a aerului este încă un eveniment comun în...

FrieslandCampina România numește un nou Director de Resurse Umane

Începând cu luna septembrie 2021, Adriana Panait preia poziția de Director de Resurse Umane la FrieslandCampina România în urma...

România importă până la 35% din necesarul intern de miere

Țara noastră importă anual între 3.000 şi 6.000 tone de miere, adică aproape 30 - 35% din consumul intern. Declarația...

Despre construirea și gestionarea unui sistem integrat de management afli la conferința PIA 2021

Obstacolele întâmpinate de companii în realizarea obiectivelor pe care și le-au stabilit sunt adeseori rezultatul nerespectării condiţiilor de calitate,...

Înlocuirea sării cu o alternativă ce conține potasiu și sodiu ar „salva milioane de vieți”, arată o serie de studii

Consumul excesiv de sare este o preocupare globală. În Marea Britanie, de exemplu, unde se recomandă consumul de cel...

Majorarea salariului pe economie va duce la scumpirea alimentelor

Preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a avertizat că alimentele se vor scumpi cu siguranţă, dacă Guvernul...

Zero reziduuri de pesticide: se creează un nou club de afaceri

Clubul are trei obiective principale, dar cel mai important este acela al producerii de alimente cu zero reziduuri de...

Stirile ultimelor 7 zile

România se numără printre țările cu cel mai mare număr de încălcări ale legislației de mediu

Poluarea aerului are consecințe grave asupra sănătății cetățenilor europeni....

FrieslandCampina România numește un nou Director de Resurse Umane

Începând cu luna septembrie 2021, Adriana Panait preia poziția...

România importă până la 35% din necesarul intern de miere

Țara noastră importă anual între 3.000 şi 6.000 tone...

Despre construirea și gestionarea unui sistem integrat de management afli la conferința PIA 2021

Obstacolele întâmpinate de companii în realizarea obiectivelor pe care...

Înlocuirea sării cu o alternativă ce conține potasiu și sodiu ar „salva milioane de vieți”, arată o serie de studii

Consumul excesiv de sare este o preocupare globală. În Marea Britanie, de exemplu, unde se recomandă consumul de cel...

Majorarea salariului pe economie va duce la scumpirea alimentelor

Preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a avertizat că alimentele se vor scumpi cu siguranţă, dacă Guvernul...

Zero reziduuri de pesticide: se creează un nou club de afaceri

Clubul are trei obiective principale, dar cel mai important este acela al producerii de alimente cu zero reziduuri de...

Metode de determinare a metalelor grele din produsele alimentare Microbiological laboratory analysis

Alimente precum fructele, legumele, pește, cerealele şi seminţele oleaginoase, hrana pentru bebeluşi vor fi mai sigure consumului uman pe...

Îngrijorare privind răspândirea virusului gripei aviare în Europa

Franța a ridicat nivelul de alertă privind virusul gripei aviare, după ce o formă severă a fost depistată la...

UE a devenit al treilea cel mai mare importator de produse agroalimentare

Un raport publicat de Comisia Europeană arată că UE și-a îmbunătățit poziția de lider în rândul celor mai mari...

Delia FODOR – comisar la Garda de Mediu a confirmat participarea la conferinta PIA 2021 – Poluarea si Industria Alimentara

Nu ratati participarea la PIA 2021, evenimentul in cadrul caruia aveti ocazia de a va consolida cunostintele in zona...

Programul „Cornul și laptele”, cu produse locale (inițiativă)

Primăria Brașov alocă un punctaj mai mare ofertanților care achiziţionează produse cu o pondere peste 50% de la producători...

Oportunități de colaborare în apicultură: Elveția – România

Preşedintele și ministrul Economiei din Elveția vor vizita anul viitor România, context în care se vor discuta şi oportunităţile...

10 ani de la obţinerea Indicaţiei Geografice Protejate pentru magiunul din prune

Anul acesta, s-au împlinit 10 ani de când Sonimpex Topoloveni a obținut certificatul de Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru...

Alte știri din aceiași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă

Skip to toolbar