facebook
Thursday, December 1, 2022
InovatieUn start-up folosește cazeine și acizi grași din lapte...

Un start-up folosește cazeine și acizi grași din lapte pentru a dezvolta „următoarea generație” de brânzeturi

-

Start-up-ul francez Nutropy dezvoltă brânzeturi franțuzești mature premium similare cu Camembertul. Nutropy spune că este pregătită să conducă dezvoltarea unei „rețete de brânză din lapte” B2B, după ce a strâns 2 milioane de euro.

Compania cu sediul la Paris a declarat că este gata să creeze cazeine și acizi grași lactați prin fermentație de precizie pentru a dezvolta brânzeturi care nu pot fi distinse practic de cele reale, fără problemele de mediu, bunăstarea animalelor și siguranța alimentelor asociate cu zootehnia.

După runda de succes de pre-însămânțare, acum intenționează să lanseze prima sa producție industrială de ingrediente lactate fără producție animală în următoarele 24 de luni, ca firmă B2B. „Vom vinde o soluție de „brânză din lapte” partenerilor, a explicat co-fondatorul și CSO Maya Bendifallah pentru FoodNavigator.

„Vom oferi ingrediente formulate și cunoștințele de formulare pentru a-i ajuta să dezvolte și să producă produse lactate inovatoare, gustoase și durabile. ”

Pentru a produce cazeine și acizi grași din lapte, compania cu sediul la Paris programează drojdii pentru a produce proteine din lapte și acizi grași în schimbul nutrienților minerali și vegetali în bioreactoare.

„Ingredientele noastre non-animale au aceleași caracteristici funcționale, nutriționale și organoleptice ca ingredientele animale convenționale”, ni s-a spus. „Apoi recoltăm aceste proteine din lapte și acizi grași și le amestecăm cu alte ingrediente pentru a dezvolta un lapte reconstituit, care se va coagula și se va transforma în brânză prin fermentare. Dezvoltăm mai multe subtipuri de cazeină. O parte a procesului nostru va fi protejată de drepturi de proprietate intelectuală.”

Depășim ceea ce este disponibil în segmentul bazat pe plante ”

Piața internațională de brânzeturi valorează 200 de miliarde de dolari și este în creștere. Nutropy a spus că abordarea sa inovatoare și colaborarea sa strânsă cu producătorii industriali de brânză și cu specialiștii francezi în brânză înseamnă că este pregătită să conducă dezvoltarea unei „rețete de brânză din lapte” B2B care să producă multe tipuri de brânză pentru a extinde piața globală de brânză la noi frontiere.

Ca iubitori de brânzeturi, știm importanța brânzei în cultura noastră gastronomică și dorim să oferim consumatorilor o gamă largă de brânzeturi fără lactoză și colesterol alimentar, care sunt produse într-o manieră ecologică și durabilă”, a spus CEO-ul Nutropy, Nathalie Rolland.

Primele produse pe care le va dezvolta firma sunt brânzeturile franceze învechite premium, similare cu Camembert. „Datorită tehnologiei și experienței noastre, putem dezvolta multe tipuri de brânzeturi”, a continuat purtătorul de cuvânt.

„Am decis să dezvoltăm acizi grași din lapte pentru a îmbunătăți profilurile senzoriale ale brânzeturilor noastre, depășind ceea ce este disponibil în segmentul pe bază de plante și aducându-ne cât mai aproape posibil ca gust de brânzeturile de origine animală.”

Un număr tot mai mare de companii folosesc fermentația de precizie pentru a produce alternative la brânzeturi și lapte. Diferențiatorul pentru afacerea Nutropy este propria sa tehnologie unică de a produce și formula ingredientele noastre, a susținut acesta.

„Suntem singura companie care oferă o soluție completă de „brânză din lapte” non-animală, pentru utilizarea plug and play de către producătorii de lactate”, a spus Bendifallah. „Doar câteva companii dezvoltă cazeine și acizi grași din lactate și nu toate companiile au o echipă cu pregătire în domeniul științelor alimentare care lucrează la dezvoltarea brânzeturilor de origine non-animală, în special a brânzeturilor complexe, premium.”

Căutarea unor metode de producție mai sustenabile din punct de vedere ecologic este, evident, o mare atracție a sectorului fermentației de precizie. Nutropy a susținut că procesul său are potențialul de a utiliza semnificativ mai puține resurse naturale și de a limita gazele cu efect de seră și poluarea apei care însoțesc producția tradițională de lactate.

Avem motive să credem că procesele noastre vor consuma mult mai puține resurse și vor polua mai puțin decât omologii lor. Avem date despre producția de produse non-animale prin fermentare și discutăm cu consultanți și universități pentru a lucra împreună la un ACV al procesului nostru odată ce ajungem la producție de scară. ”

Start-up-urile cu fermentație de precizie recunosc că atingerea dimensiunii industriale este un obstacol în calea comercializării. În plus, Comisia Europeană nu a aprobat încă primul său produs realizat astfel. Prin urmare, Nutropy intenționează să demonstreze că ingredientele din lapte derivate din fermentație sunt un domeniu înfloritor și promițător, care este susținut de un ecosistem de startup-uri, companii de dimensiuni medii și mari de-a lungul lanțului valoric și instituții de cercetare.„Suntem membri activi ai acestui ecosistem, atât prin Nutropy, cât și prin organizația non-profit fondată de CEO-ul nostru, Nathalie Rolland, numită Agriculture Cellulaire France/CellAg France. În plus, faptul că ingredientele derivate din fermentație sunt un jucător esențial în asigurarea suveranității alimentare și reducerea impactului nostru asupra mediului de trei ori pe zi a fost recunoscut de existența multor granturi europene recente pentru tema noastră. ”

Runda de pre-însămânțare de 2 milioane EUR a fost condusă de firmele cu capital de risc Beast, Big Idea Ventures și Trellis Road. Runda a fost susținută de VegCapital, FoodHack, Techmind, câțiva business angels internaționali cu experiență în tehnologie, tehnologie alimentară și agricultură și guvernul francez.

Suntem de mult convinși de rolul critic al cazeinei în renunțarea la brânzeturile de origine animală”, a spus Anna Ottosson, partener fondator la Trellis Road.

Suntem încântați de tehnologia Nutropy și de calitatea produselor pe care echipa le-a putut produce. Am încercat brânza lor premium la unul dintre evenimentele noastre, iar textura și gustul nu se distingeau de brânza premium, de origine animală. Folosirea bio-ingredientelor identice schimbă jocul”, a adăugat Andrew D. Ive, Fondator și Managing General Partner al Big Idea Ventures.

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă