facebook
Wednesday, February 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
ProcesareCare metodă de producție Reb M este cea mai...

Care metodă de producție Reb M este cea mai bună pentru mediu? Analiza valorilor sustenabilității steviei

-

Ce este mai durabil? Folosirea de terenuri, apă și energie pentru a crește plante care produc cantități minuscule de îndulcitori naturali; sau a-i face printr-un proces de fermentație folosind microbi care au fost concepuți pentru a produce exact aceleași molecule?

Rezultatele complete vor fi publicate în toamnă, dar o privire anticipativă asupra unei evaluări cuprinzătoare a ciclului de viață (LCA) a operațiunilor pentru fabricarea îndulcitorilor cu stevia de la Ingredion sugerează că diferite metode de producție pentru Reb M au impact destul de diferit asupra mediului, dar evidențiază și provocările legate de cel mai bun mod de a comunica datele LCA într-un mod responsabil.

În prezent, există trei metode principale de producție pentru Reb M, care a devenit cel mai căutat îndulcitor cu stevie, deoarece are cel mai mult gust de zahăr, dar este prezent în mod obișnuit în niveluri foarte scăzute în plantă: extragerea din frunze : Reb M extras din frunzele de stevie; bioconversie: Reb M realizat cu extract de frunze de stevia ca materie primă, care apoi trece printr-un proces de conversie enzimatică pentru a ajunge la Reb M; fermentare: Reb M realizat prin fermentarea zaharurilor cu drojdie modificată genetic.

Potrivit Ingredion, care oferă clienților Reb M realizat prin toate cele trei metode de producție, Reb M din fermentație și bioconversie a depășit Reb M extras din frunze la toți cei patru parametri cheie de sustenabilitate (emisii de GES, utilizarea terenurilor, deficitul de apă și cererea cumulată de energie) , cu abordarea bazată pe fermentație (care nu implică deloc plantele de stevie) generând cel mai mic impact asupra mediului într-o anumită măsură.

Clienții care doresc să vadă impactul comutării între diferitele metode de a obține îndulcitori, asupra oricăreia dintre cele patru valori cheie utilizate în LCA (emisiile de GES, utilizarea terenurilor etc.) pot folosi un „ calculator de sustenabilitate ” ce poate fi găsit pe site-ul web al Ingredion.

Deci, care este cel mai bun mod de a comunica acest set de date și, în general, datele LCA?

În timp ce clienții – și consumatorii – doresc să știe dacă produsul X este o alegere mai durabilă decât produsul Y în general, nu există întotdeauna un răspuns clar, a declarat pentru FoodNavigator-USA Kurt Callaghan, director strategic global pentru reducerea zahărului la Ingredion.

Poate că produsul X are o amprentă de pământ sau de apă mult mai scăzută, dar emisii de GES foarte mari, în timp ce produsul Y utilizează o tonă de pământ și apă, dar are emisii foarte scăzute? Care are amprenta de mediu mai mare?

„Încă eu cred că determinăm asta ca industrie”, a spus Callaghan . „Există patru atribute diferite aici, deci care dintre ele este cea mai importantă și ar trebui să le cumulăm? Răspunsul scurt la ultima întrebare este nu …

„Gazele cu efect de seră sunt, de departe și de departe, cele ce primesc cea mai mare atenție din partea clienților noștri, poate pentru că sunt cel mai ușor de măsurat și de înțeles, dar pe măsură ce ne aprofundăm în inițiative ESG [de mediu, sociale, guvernare] de pe tot globul, penuria de apă în unele zone geografice va fi cel mai important factor, așa că într-adevăr depinde. Evaluarea va fi situațională.

„Ca industrie, suntem încă într-o fază incipientă în mod colectiv, pentru a înțelege pe deplin cum să folosim cel mai bine acest tip de informații.”

Având în vedere că atât de multe companii de produse alimentare și băuturi fac acum afirmații de sustenabilitate pe baza datelor LCA, în cazul în care pot alege „bunurile” sau pot furinza informații LCA „plătite pentru a înfrumuseța realitateași care nu merită nici hârtia pe care sunt scrise, cum ar putea părțile interesate și consumatorii din industrie să navigheze prin toate acestea și să ia decizii informate?

„Ni se solicită în mod continuu mai multe informații despre sustenabilitate”, a spus Callaghan . „Dar aș spune că, noi ca industrie, suntem încă în stadiu incipient în mod colectiv, în a înțelege pe deplin cum să folosim cel mai bine acest tip de informații.”

Ingrediente de stevie

În general, a spus Callaghan , „Vedem multă mistificare legată de măsurile de protejare a mediului, dar în comunitatea de investiții, am văzut din ce în ce mai multă respingere asupra unor astfel de practici.

„Cred că toată lumea este încă la început în procesul LCA, dar din perspectiva noastră, nu putem îmbunătăți ceea ce nu măsurăm și acesta este un punct de plecare care ne poate ajuta să identificăm unde putem investi pentru a realiza cel mai mare impact”, spunea Kurt Callaghan.

„Așadar, două exemple în care facem asta sunt reproducerea soiurilor de stevie cu niveluri mai mari de Reb M [deci obțineți producții mai mari din același pământ/apă/input] și, de asemenea, folosirea mai multă de material vegetal, fie ca sursă de energie. sau ca îngrășământ și așa mai departe. ”

Sustenabilitate și factori de cumpărare b2b

În ceea ce privește modul în care datele LCA despre Reb M pot influența deciziile de cumpărare, unii clienți, a spus Callaghan, vor continua să cumpere Reb M extras din frunze de stevie (care este cea mai scumpă și are o amprentă de mediu mai mare decât bioconversia sau fermentația) pentru că doresc a putea spune „extract de frunze de stevia” pe etichetele lor (ceea ce nu poți face dacă folosești Reb M din fermentație, de exemplu).

Pentru alte mărci, prețul este factorul determinant, iar Reb M bazat pe fermentație este cea mai ieftină opțiune, care se întâmplă să aibă și cea mai mică amprentă asupra mediului, a spus el. Alții se pot concentra asupra faptului că îndulcitorii lor vin cu verificarea Non OMG (care se aplică pentru Reb M din extract de frunze și din bioconversie, dar nu și din fermentație).

Cu toate acestea, pentru unii clienți, informațiile LCA influențează din ce în ce mai mult luarea deciziilor, a spus el: „ Este într-adevăr de la caz la caz, depinde de client sau chiar de marcă. Pentru unele mărci, sustenabilitatea va fi ceea ce este cel mai important. ”

Ipoteze peste ipoteze

Deși există o mulțime de date LCA bune, publicate și revizuite de colegi în diferite baze de date despre tot felul de ingrediente, a spus Callaghan, diavolul este întotdeauna în detalii.

De exemplu, trestia de zahăr provenită dintr-o parte a lumii poate avea o amprentă dramatic mai mică decât trestia de zahăr dintr-o altă parte și, odată ce începeți să analizați seturile de date care încearcă să ofere o amprentă standard pentru un anumit ingredient, vă uitați practic la o serie. de ipoteze.

„Materia primă pentru Reb M [realizat în parteneriat cu firma de biologie sintetică Amyris], pe bază de fermentație, este zahărul din trestie certificat Bonsucro, cultivat în Brazilia, iar unitatea noastră [Reb M] cu Amyris este literalmente lângă fabrica de zahăr, așa că doar pompăm acea materie primă, nu există transport [de zahăr în vrac]”.

Încredere în date

El a adăugat: „În ceea ce privește compararea țărilor mari producătoare de trestie de zahăr, Brazilia este una dintre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește disponibilitatea apei, în ceea ce privește terenul care este utilizat. Dar dacă aprovizionați cu zahăr dintr-o regiune care are probleme legate de deficitul de apă sau dacă există o mulțime de transporturi către destinația finală, acele cifre [LCA] se pot mișca foarte mult .

„Deci cred că, în cele din urmă, va fi vorba ca producătorii de ingrediente și producătorii de alimente și băuturi, să-și facă propriile LCA cu date primare și să fie cât mai transparenți posibil, astfel încât să putem avea cu adevărat încredere în datele de bază.”

LCA este în prezent în curs de evaluare inter pares pentru a atinge conformitatea cu standardele ISO, rezultatele complete fiind disponibile pentru public în curând, a spus Callaghan.

„ Procesul de evaluare inter pares se încheie și ar trebui să avem conformitatea ISO finalizată până la sfârșitul lunii august. După aceea, raportul nostru complet LCA va fi publicat pe site-ul nostru web. Va trebui să redactăm unele informații de proprietate în scopuri competitive, dar va fi un raport foarte complet al tuturor ipotezelor noastre și al metodologiilor din spatele lor. ”

Ingrediente, îndulcitori, LCA

Ingredion nu a publicat încă date care compară Reb M cu zahărul sau siropul de porumb bogat în fructoză, deși a comparat Reb M cu acești îndulcitori în vrac, indicând că îi depășește pe toate valorile, cu excepția deficitului de apă.

Dar cât de util este să comparăm îndulcitorii de mare intensitate, cum ar fi stevia, cu îndulcitorii în vrac, cum ar fi zahărul, având în vedere că stevia nu este un înlocuitor direct al zahărului în multe aplicații și, deseori, trebuie să fie combinată cu agenți de încărcare, care au propria amprentă asupra mediului?

Este o întrebare corectă, spuse Callaghan. „ Deci, tot ceea ce am făcut este pe o bază echivalentă de dulceață, iar Reb M este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. Pentru băuturi, puteți face o comparație unu-la-unu între zahăr și un îndulcitor de intensitate mare, iar băuturile sunt cea mai mare piață pentru acești îndulcitori.

„Dar aveți dreptate în ceea ce privește aplicațiile non-băuturi în care există ceea ce numim refacere funcțională și impactul asupra mediului al oricăror ingrediente adăugate ar trebui, de asemenea, încorporat pentru a obține o comparație adevărată de la mere la mere cu zahărul.”

 

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

ANPC: Suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare la sălile World Class

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19...

Reducem zahărul și păstrăm gustul? Posibil cu expertiza specialiștilor

În ultimele decenii, consumatorii, comercianții și autoritățile de reglementare au devenit din ce în ce mai conștienți de efectele...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 8 februarie 2024 – workshop industria alimentară

Ziua a 2-a a seminarului informativ ESE 2024 a fost dedicată subiectelor de interes pentru industria alimentară.  Seminarul a fost...

Produse lactate hibride: Cum pot inovatorii să deblocheze potențialul unei noi categorii?

Produsele lactate hibride, în care lactatele convenționale sunt amestecate cu ingrediente pe bază de plante, dețin un potențial „atractiv...

Zile dedicate studenților și elevilor la Concursurile GastroPan 2024

GastroPan 2024 – eveniment care are loc în perioada 14-16 martie 2024 la Brașov, centrul Lux Divina – oferă...

Lege nouă împotriva risipei alimentare. Magazinele vor fi obligate să reducă prețul, să doneze sau să composteze alimentele aproape de expirare

Magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă prețul alimentelor aproape de expirare, să doneze ce nu mai vând...

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în 29.01.2024, întreg lanțul de 23 de magazine, din România, aparținând...

Solina Romania lansează GRILL ADVENTURE 2024 – noua gamă de soluții inovative pentru grătar

Anul 2024 este despre mâncarea care creează nostalgie și familiaritate, mâncarea de tip ”comfort food”, asezonată cu note de...

Știrile ultimelor 7 zile

Reducem zahărul și păstrăm gustul? Posibil cu expertiza specialiștilor

În ultimele decenii, consumatorii, comercianții și autoritățile de reglementare...

Produse lactate hibride: Cum pot inovatorii să deblocheze potențialul unei noi categorii?

Produsele lactate hibride, în care lactatele convenționale sunt amestecate...

Zile dedicate studenților și elevilor la Concursurile GastroPan 2024

GastroPan 2024 – eveniment care are loc în perioada...

Lege nouă împotriva risipei alimentare. Magazinele vor fi obligate să reducă prețul, să doneze sau să composteze alimentele aproape de expirare

Magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă prețul alimentelor aproape de expirare, să doneze ce nu mai vând...

ANPC a controlat magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în 29.01.2024, întreg lanțul de 23 de magazine, din România, aparținând...

Solina Romania lansează GRILL ADVENTURE 2024 – noua gamă de soluții inovative pentru grătar

Anul 2024 este despre mâncarea care creează nostalgie și familiaritate, mâncarea de tip ”comfort food”, asezonată cu note de...

Cât de mult compensează exercițiile fizice riscurile cardiovasculare ale băuturilor îndulcite cu zahăr?

Când facem exerciții fizice, de multe ori sperăm să compensăm unele dintre efectele negative ale alimentelor nesănătoase pe care...

Etichetele „vegane” nu înseamnă întotdeauna că produsul nu conține ingrediente de origine animală

În ciuda înțelegerii publice comune a cuvântului „vegan”, însemnând produse de origine non-animală, nu există o definiție obligatorie din...

Retrospectiva seminarului informativ ESE 2024, 7 februarie 2024 – workshop suplimente alimentare

ESE 2024, eveniment valoros pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și idei în industria alimentară, a avut loc în zilele...

Planul de a relaxa regulile privind tehnicile genomice trece de primul obstacol

Propunerile de relaxare a normelor UE privind culturile modificate genetic au depășit o barieră semnificativă după ce Comisia de...

Importanța etichetei suplimentelor alimentare pe piața comunitară

În cadrul seminarului informativ ESE 2024, Daniela Cîrnațu, Medic șef la Institutul Național de sănătate publică Timiș va vorbi...

Biotehnologii au făcut mai ieftină producerea de carne artificială din culturi celulare

Reducerea costurilor a fost realizată prin eliminarea utilizării hormonului FGF responsabil de stimularea creșterii acestora, a raportat serviciul de...

Taxarea zahărului adăugat și impozitarea fericirii

Ambiguitățile legislative s-au strecurat și în cuprinsul Legii nr. 296/2023 prin care se vor implementa modificări semnificative în ceea...

Tehnologie de control al calității pentru producția de sticle PET

Compania Sidel a dezvăluit cea mai nouă tehnologie pentru controlul calității în producția de sticle PET cu introducerea IntelliAdjust. Sistem...

Experții ANPC sunt din nou alături de participanții la ESE 2024 pentru a lămuri cele mai arăzătoare aspecte legate de controalele instituției

Experții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor - ANPC vor fi și în acest an alături de specialiștii din industria...

Soluții enzimatice pentru siguranța alimentară BIOFILM EXPERT. Soluții pentru tratarea apelor uzate

Romfracht, companie cu capital 100% românesc și o vechime pe piață de 27 de ani, se alătură în calitate...

Macron a propus crearea unor controale sanitare comune pentru alimente în UE

Potrivit președintelui francez, regulile aplicate fermierilor din republică „trebuie să fie aplicate în mod egal în toate țările”. Franța pledează...

ESE 2024: Fraude alimentare și metode de fraudare în industria alimentară

Există o mulțime de forme pe care frauda alimentară le poate lua: prin substituire, introducerea de substanțe interzise, diluarea,...

Asociația NNS Nutriție. Nutrienți. Sănătate premiază excelența în cadrul Galei Gustul Ales 2023

Inființată în 2019, Asociația NNS are ca obiectiv facilitarea colaborării dintre profesioniștii în domeniul sănătății, cercetării și producției din...

Ce trebuie să conțină eticheta vinului tău în lumina Regulamentului (UE)2021/2117?

Noua lege a etichetării impune ca, începând cu data de 08 decembrie 2023, toți producătorii, distribuitorii și importatorii oricărui...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă